19. veljača 2019.

Natječaj “Ronnie’s Easter Adventure”

Autor: Mia Šavrljuga

 

Kako će Ronnie uz pomoć uskršnjeg zeca pronaći izgubljenu mrkvu i pripremiti se za Uskrs? Pozivamo vas da u našem natječaju pomognete zečiću Ronnieju i sa svojim učenicima izradite slikovnicu. Uvjete natječaja potražite u članku!

 

OPIS NATJEČAJA

Kroz natječaj učenici pomažu zečiću Ronnieju pronaći izgubljenu mrkvu. Slikovnicom u šest slika učenici mogu osmisliti svoju priču te prikazati kako će Ronnie uz pomoć uskršnjeg zeca pronaći izgubljenu mrkvu i pripremiti se za Uskrs.

Učenici će samostalno ili u grupama do 4 učenika pripremiti papirnatu ili digitalnu inačicu slikovnice naziva „Ronnie’s Easter Adventure” i kroz nju iskazati svoje umjetničke, ali i pripovjedačke mogućnosti. Uz pomoć učitelja/učiteljice učenici će svoje slikovnice poslati na natječaj „Ronnie's Easter Adventure“. Najbolje ćemo slikovnice nagraditi bogatim nagradama, ali svi će sudionici također biti prigodno nagrađeni. Svi će poslani radovi biti dostupni u digitalnom formatu slikovnice na mrežnim stranicama Profil Kletta.     

ROKOVI NATJEČAJA

 

1. faza: 22.2.2019. – 1.4.2019. – prijava za sudjelovanje, priprema učitelja i učenika za izvedbu te izvedba i predaja odabranih radova

U pripremnoj fazi pratite naše objave na mrežnoj stranici i aktualnosti povezane s temama natječaja

2. faza: 2.4. – 14.4.2019. procjena i odabir prijavljenih radova

3. faza: 15.4.2019. proglašenje rezultata natječaja

KATEGORIJE NATJEČAJA

Papirnata slikovnica

Papirnata slikovnica izrađuje se u šest slika na formatu A3. 

Digitalna slikovnica

Digitalna slikovnica izrađuje se u šest slika u besplatnom digitalnom alatu mystorybook.com.

KOMU JE NAMIJENJEN

Svim učenicima od prvoga do četvrtoga razreda osnovne škole. Učitelji mogu prijaviti do 5 likovnih radova koje su učenici izradili individualno ili u grupama od 1 do 4 sudionika.

  NAČIN SUDJELOVANJA

  Papirnata slikovnica

  Papirnata slikovnica izrađuje se u šest slika. Slikovnica se predaje na formatu A3. Na poleđini slikovnice potrebno je navesti podatke o učenicima.

  Ovdje preuzmite tablicu s podatcima.

   Ovdje možete preuzeti sve predloške potrebne za izradu slikovnice.

   

  Digitalna slikovnica

  Digitalna slikovnica izrađuje se šest slika u digitalnom alatu mystorybook.com. Uz izrađenu slikovnicu potrebno je navesti podatke o učenicima. Izrađena se slikovnica u digitalnom formatu šalje uredništvu Engleskog jezika na engleski.jezik@profil-klett.hr.

   Ovdje možete preuzeti uputu za izradu digitalne slikovnice.

   

  Napomena: Svi sudionici natječaja uz poslane slikovnice moraju obavezno priložiti i potpisane suglasnosti.

  • Ovdje možete preuzeti suglasnost za roditelje/zakonske zastupnike.
  • Ovdje možete preuzeti suglasnost za učitelje/učiteljice.
  NAČIN PRIJAVE

  Izrađene papirnate slikovnice i potpisane suglasnosti za sudjelovanje predaju se terenskom predstavniku koji ih dostavlja uredništvu Engleskoga jezika.

  Izrađene digitalne slikovnice i suglasnosti za sudjelovanje šalju se uredništvu Engleskog jezika na engleski.jezik@profil-klett.hr.

   

  Važno! Prije prijavljivanja na natječaj „Ronnie's Easter Adventure“ obvezno se upoznajte s općim uvjetima natječaja.

   Ovdje možete preuzeti opće uvjete natječaja.

   

  Vezani Članci

  Pogledajte tematski slične članke

  Stigli su novi listići!

  Predstavljamo radne listiće CLEVER ME! za 4. razred osnovne škole, autorica Martine Jeren i Nine Rezo. Listići su kompletan dodatni materijal za vaše učenike 4. razreda i posebno su pogodni za roditelje koji žele s djecom raditi kod kuće.

   

  It's Halloween, it's Halloween!

  Praznik Halloween slavi se uvečer 31. listopada, kako i govori njegov naziv, skraćenica od All Hallows’ Evening, noći uoči Svih svetih. Rasprostranjeno je mišljenje da su mnoge tradicije Halloweena potekle od keltskih žrtvenih obreda, naročito od drevnog keltskog festivala Samhain (izgovara se sah-win), što je stari irski naziv za svršetak ljeta. Samhain se slavio 1. studenog u Irskoj, Škotskoj i na otoku Man, a obilježavao je kraj žetve i početak nove godine.

  Vezani Sadržaj

  Pogledajte našu ponudu sadržaja

  udzbenik
  Milena Gilić, Irena Pavlović, Ivana Škarica Mital
  udzbenik
  Kristina Čajo Anđel, Daška Domljan, Ankica Knezović, Danka Singer

  Komentari

  Slika korisnika Ana Banana

  Poštovani, imam par pitanja vezano uz natječaj “Ronnie’s Easter Adventure”: Treba li slikovnica biti na engleskom jeziku? Ako je slikovnica u papirnatom obliku, treba li svaka slika biti na svom A3 papiru ili svih 6 slika trebaju stati na jedan A3 papir? Ako je slikovnica u digitalnom obliku, trebaju li slike biti izrađene u digitalnom alatu ili mogu biti nacrtane na papir, a zatim skenirane i ubačene u traženi alat za izradu knjige? I je li se svaka slika treba nalaziti na posebnoj stranici? Zahvaljujem na odgovoru. Sviđa mi se zadatak i nadam se da će se mojim učenicima svidjeti i da će htjeti sudjelovati. s poštovanjem, Ana Sušek
  Slika korisnika toninonjh

  dobar dan ja sam dijete i upravo crtam ovu slikovnicu pitanje je dali mi moramo ili smijemo pisati što netko govori molim vas brzo hvala