Profil Klett i Kornelija Benyovsky Šoštarić u OŠ Luka, Sesvete | Profil Klett

15. svibanj 2017.

Profil Klett i Kornelija Benyovsky Šoštarić u OŠ Luka, Sesvete

Autor: Maja Jelić Kolar

Profil Klett je s Kornelijom Benyovsky Šoštarić posadio stabla jabuke u OŠ „Luka“ u Sesvetama. S najpoznatijom hrvatskom vrtlaricom sadili su učenici, a podržale su ih njihove učiteljice i ravnateljica.

 

Na samom početku Kornelija Benyovsky Šoštarić svim je sudionicima sadnje na vrlo razumljiv, stručan i poučan način objasnila što je važno za sadnju biljaka i stabala. Uz puno ozarenih i veselih lica započela je i sadnja stabala. Svi su učenici željeli sudjelovati, a zadovoljstvo učiteljica i učenika podijelila je i ravnateljica škole. Izuzetno nam je drago što sudjelujemo u projektu Želim stablo jer su sadnjom devet sadnica jabuka naši učenici vidjeli da se ono što uče iz Prirode i društva zaista u prirodi i događa. Sami su sudjelovali u sadnji jabuka, što je za njih jako važno jer tako potičemo svijest o važnosti očuvanja prirode. Spajamo ideje, stvaramo znanje projekt je Profil Kletta koji treba podržati i ubuduće, izjavila je Marina Sabolović, ravnateljica Osnovne škole „Luka“.

Rad u prirodi i sjajno društvo zaista su pravi pokretači entuzijazma i inspiracije. I dalje ćemo s vama dijeliti kreativnost i odvažnost u pomicanju granica, spajanju ideja i stvaranju znanja!

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Savjeti za njegu Magičnog jedarca

Pročitajte savjete Kornelije Benyovsky Šoštarić o njezi ove prekrasne sobne biljke cvjetova nalik na bijela jedra. Neki ju zovu jedarce, neki mirni ljiljan, a neki jednostavno Spathiphyllum (čitamo spatifilum), što je i njezin latinski, odnosno botanički naziv. Među ljubiteljima biljaka već je odavno popularna jer nije osjetljiva, pa ju lako njeguju čak i djeca.

Zdravi uz zdrav zrak

Danas ljudi dobar dio dana provode u zatvorenim prostorima, često okruženi raznim elektroničkim uređajima. Iako je boravak u prirodi i na svježem zraku nezamjenjiv, u učionicama, uredima pa i u našim životnim prostorima sobne biljke ne samo da mogu djelomično nadomjestiti izravan odnos s prirodom, nego mogu i poboljšati zrak koji udišemo.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Gordana Begović Ikica
udzbenik
Sanja Škreblin, Sanja Basta, Nataša Svoboda Arnautov