Prve jabuke su posađene! | Profil Klett

27. travanj 2017.

Prve jabuke su posađene!

Autor: Maja Jelić Kolar

Profil Klett je u suradnji s I. OŠ Čakovec u sklopu međunarodnog projekta Erasmus+ Ecological literacy posadio četrnaest sadnica patuljastih jabuka u dvorištu Područne škole Novo Selo Rok. Bilo nam je iznimno zadovoljstvo sudjelovati u ovoj velikoj akciji i spojiti korisne ideje dvaju projekta. U sadnji su sudjelovali učenici, učitelji i ravnatelji iz partnerskih škola u Portugalu, Litvi, Rumunjskoj, Cipru i Turskoj. Ovom suradnjom pokazali smo jedinstven europski stav o očuvanju okoliša. Sadnja stabala predstavnika različitih država na simboličan način potvrđuje spremnost da se svi uključimo u izgradnju bolje budućnosti. Taj zajednički stav sudionici projekta pokazali su i razmjenom sjemenja autohtonih biljaka njihovih zemalja.

Predstavnici I. OŠ Čakovec istaknuli su da je svrha sadnje i održavanja biljaka u njihovoj školi edukativna i da učenici njegovanjem i promatranjem biljaka uče o okolišu, zdravlju, brizi i pozitivnim učincima prirode na čovjeka. Dvorište škole tijekom sadnje bilo je prepuno djece, učitelja i ravnatelja, a da je rad na zemlji na sve utjecao pozitivno, moglo se čuti u žamoru veselih glasova i vidjeti u pravoj radnoj akciji svih uzrasta. Nadamo se da ćemo vam prenijeti dio tog prirodnog ozračja u galeriji fotografija.

Galerija: 

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Crtajući oslobodite kreativnost i poboljšajte odnose

Likovna mapa za velika djela Profil Kletta

Naučite kako jednostavnom likovnom metodom možete pomoći sebi i drugima u kreiranju vlastitog života. Martina Kosec, učiteljica i art terapeutkinja, suautorica serije udžbenika za likovnu kulturu Pogled, potez i suradnica u izradi novih likovnih mapa Profil Kletta, u svojem radu s djecom i odraslima crtu i boju koristi kao alat za usklađivanje emotivnih stanja, oslobađanje kreativnog potencijala, razvoj kreativnosti i rješavanje konkretnih situacija.

 

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Barišić-Lazar Gordana
udzbenik
Sanja Basta, Nataša Svoboda Arnautov, Sanja Škreblin