Likovna instalacija, Cest is d' Best

Likovna instalacija, Cest is d' Best

09. ožujak 2018.

SVJETLOST SVIJETU – HOMMAGE TESLI

Autor: Maja Trinajstić

Ove se godine 21. izdanje međunarodnoga uličnog festivala Cest is d’ Best na temu SVJETLOST SVIJETU – HOMMAGE TESLI održava od 30. svibnja do 3. lipnja. U pripremi su i tri natječaja za likovno-umjetnički program i to za likovno-urbanu instalaciju, 10. međunarodni festival umjetničkih zastavica i Cestklupaonicu.

'Cestklupaonica'
'Cestklupaonica'

Cilj ovogodišnje teme Festivala je prikazati genijalni um jednoga od najvećih svjetskih znanstvenika i izumitelja Nikole Tesle. Izložba je upravo njemu posvećena, a ove godine obilježava se i 75. obljetnica Tesline smrti. Tema SVJETLOST SVIJETU – HOMMAGE TESLI omogućuje širok izbor i slobodu u odabiru motiva (od figurativnog do nefigurativnog prikaza). Na koji bismo način mogli prikazati genijalnost jednog od najvećih svjetskih znanstvenika i izumitelja? Kojim simbolima? Preporučuje se korištenje UV i fosforescentnih boja i raznih svjetlećih učinaka.

Međunarodni festival zastavica
Međunarodni festival zastavica

21. Međunarodni festival Cest is d’ Best ove je godine raspisao tri javna natječaja za likovno-umjetnički program i to za likovno-urbanu instalaciju, 10. Međunarodni festival umjetničkih zastavica i Cestklupaonicu.

Stručno povjerenstvo za zastavice u sastavu Marta Crnobrnja, akademska slikarica; Branka Hlevnjak, povjesničarka umjetnosti i likovna kritičarka; Marina Tenžera, povjesničarka umjetnosti i likovna kritičarka; Marijana Paula Ferenčić, povjesničarka umjetnosti i likovna kritičarka te Dijana Nazor, prof. likovne kulture-restaurator, dodijelit će tri nagrade i jedno priznanje.

 

Festival svaki put pohodi sve veći broj umjetnika koji razigraju zagrebačke trgove i ulice, pa se grad pretvori u veliku pozornicu, a svi njegovi otvoreni prostori u slikarsko platno darovano umjetnicima da ga raspjevaju, ožive i oboje bojama pozitivne energije koje nam nesebično pruža CEST IS D’ BEST. Autori festivala su Kraljevi ulice koji od 1987. godine djeluju kao ulični svirači.

 

Pozivaju se svi zainteresirani učitelji i profesori, bez obzira na predmet koji predaju, da se prijave ne neki od ovih natječaja.

 

Propozicije natječaja pogledajte na poveznici.

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Izložba "Sve naše životinje" kao poticaj u kreativnom stvaralaštvu učenika na nastavi likovne kulture

Krave, Miroslav Kraljević

Crteži, slike i skulpture predstavljeni na izložbi Sve naše životinje u zagrebačkoj Modernoj galeriji bude pravu inspiraciju za kreativno stvaralaštvo i divergentnu produkciju učenika. Izdvajamo nekoliko umjetnika koji nas svojim djelima mogu usmjeriti u likovne tehnike i likovnu sintaksu kao okosnicu nastavnog sadržaja te rezultirati neiscrpnim učeničkim stvaralaštvom.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Ana Šobat, Martina Kosec, Jurana Linarić, Emina Mijatović, Zdenka Bilušić, Dijana Nazor
udzbenik
Ana Šobat, Martina Kosec, Jurana Linarić, Emina Mijatović, Zdenka Bilušić, Dijana Nazor