10. veljača 2017.

We surfed, we found - February reading suggestions

Autor: Dajana Vukadin

Dobar dan svima! Evo mojih preporuka za veljaču.

Teme iz nastave

 

Na mrežnoj stranici www.gramarly.com  možete provjeriti  koliko je ispravno (pravopisno i gramatički) sve što pišete. Program i njegovi sadržaji se jednostavno integriraju u internet preglednik  te ispravljaju  pravopisne i gramatičke pogreške u dokumentima koje pišete. Prednost  stranice je to što prepoznaje i smisao rečenice. Program je za osnovnu uporabu besplatan, a za profesionalnu se plaća. Možete ga koristiti i sa svojim učenicima. Povratna informacija o učinjenim pogreškama je odličan način za ponavljanje i uvježbavanje gradiva.

Iz svijeta obrazovanja

 

I u ovom broju nastavljamo s pozitivnim primjerima iz Finske. Usporedite vrtiće u Hrvatskoj i Finskoj.

***

Zašto djevojčice vjeruju da su manje vrijedne od dječaka? Pročitajte tekst o predrasudama i o utjecaju istih na djecu, već u predškolskoj dobi.

***

Cilj je škole da učenici nauče vještine koje će im biti važne i potrebne u životu. Pojedine škole su ponovno uvele domaćinstvo u svoj plan i program. Pročitajte više o dobrobitima ovog programa u zanimljivom tekstu na stranici Huffington Posta.

***

Sve je veći broj učenika u našim razredima s problemom čitanja. Neki imaju jezični poremećaj poznat pod imenom disleksija. Želite li saznati kako pomoći učeniku s ovim problemom, svakako provjerite sljedeći link.

A sada, predah

 

Ako nećete tako skoro u London, a nostalgični ste, ili se možda spremate na put, evo mogućnosti da iz udobnosti svoga doma proputujete tim sjajnim gradom.

***

Želite li saznati još nešto o oproštaju Baracka Obame s Bijelom kućom, sve ćete detalje pronaći na ovom linku (hm, možda malo previše detaljno?). 

***

Bliži se dodjela nagrade Oscar. Tko je vaš favorit? Provjerite tko je sve nominiran, pogledajte trailere i sastavite svoj plan posjete kinu.

***

Valentinovo kuca na vrata. Na koje se sve načine slavi? Možda vam se svidi jedan od ovih običaja. Sretan vam praznik ljubavi!

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Priče hrvatskih osmaša

Izuzetno smo ponosni na brojku od 468 priča koje su nam pristigle na natječaj Let’s Build a Story i želimo zahvaliti svim mladim spisateljima na izvrsnim pričama te njihovim mentorima na inspiraciji i entuzijazmu.

 

Zbog velikog broja priča od kojih svaka zaslužuje pomno čitanje odlučili smo ovo dugo toplo ljeto provesti u čitanju!

 

Prije nego osmaši zauvijek odlepršaju iz svojih školskih klupa, saznat ćemo koje su tri priče osmih razreda najbolje prema stručnom sudu našeg žirija. Stoga vam predstavljamo naše partnere i članove žirija.

Europski dan jezika

Svi mi „ljubitelji“ i poznavatelji stranih jezika, ponosni smo što imamo svoj dan u godini: 26. rujna slavi se Europski dan jezika. Teacheri i teacherice, Lehrer i Lehrerinnen uglavnom taj dan obilježe u učionici sa svojim učenicima kako bi ukazali na važnost poznavanja stranih jezika.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Maja Oltran, Ivana Mesarić, (Daška Domljan)
udzbenik
Kristina Čajo Anđel, Ankica Knezović