We surfed, we found - February reading suggestions | Profil Klett

10. veljača 2017.

We surfed, we found - February reading suggestions

Autor: Dajana Vukadin

Dobar dan svima! Evo mojih preporuka za veljaču.

Teme iz nastave

 

Na mrežnoj stranici www.gramarly.com  možete provjeriti  koliko je ispravno (pravopisno i gramatički) sve što pišete. Program i njegovi sadržaji se jednostavno integriraju u internet preglednik  te ispravljaju  pravopisne i gramatičke pogreške u dokumentima koje pišete. Prednost  stranice je to što prepoznaje i smisao rečenice. Program je za osnovnu uporabu besplatan, a za profesionalnu se plaća. Možete ga koristiti i sa svojim učenicima. Povratna informacija o učinjenim pogreškama je odličan način za ponavljanje i uvježbavanje gradiva.

Iz svijeta obrazovanja

 

I u ovom broju nastavljamo s pozitivnim primjerima iz Finske. Usporedite vrtiće u Hrvatskoj i Finskoj.

***

Zašto djevojčice vjeruju da su manje vrijedne od dječaka? Pročitajte tekst o predrasudama i o utjecaju istih na djecu, već u predškolskoj dobi.

***

Cilj je škole da učenici nauče vještine koje će im biti važne i potrebne u životu. Pojedine škole su ponovno uvele domaćinstvo u svoj plan i program. Pročitajte više o dobrobitima ovog programa u zanimljivom tekstu na stranici Huffington Posta.

***

Sve je veći broj učenika u našim razredima s problemom čitanja. Neki imaju jezični poremećaj poznat pod imenom disleksija. Želite li saznati kako pomoći učeniku s ovim problemom, svakako provjerite sljedeći link.

A sada, predah

 

Ako nećete tako skoro u London, a nostalgični ste, ili se možda spremate na put, evo mogućnosti da iz udobnosti svoga doma proputujete tim sjajnim gradom.

***

Želite li saznati još nešto o oproštaju Baracka Obame s Bijelom kućom, sve ćete detalje pronaći na ovom linku (hm, možda malo previše detaljno?). 

***

Bliži se dodjela nagrade Oscar. Tko je vaš favorit? Provjerite tko je sve nominiran, pogledajte trailere i sastavite svoj plan posjete kinu.

***

Valentinovo kuca na vrata. Na koje se sve načine slavi? Možda vam se svidi jedan od ovih običaja. Sretan vam praznik ljubavi!

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke
Zanima nas

Clever Cubes - pametne kocke za pametnu nastavu engleskog jezika

Clever Cubes

Za naše vjerne korisnike pripremili smo set od 9 kocaka s čak 54 originalne ilustracije koje prikazuju stvari, likove, emocije, događaje, aktivnosti i mjesta.

 

Jednostavno bacite kockice, pustite mašti na volju i neka priča krene. Osmislite kakav će lik proći kakvu avanturu i koja je priča – bitno je tko, što, gdje, kako i zašto!

 

Game Masters

Učenici 6.b razreda Osnovne škole kneza Trpimira iz Kaštel Gomilice tijekom rujna prošle godine uključili su se u međunarodni eTwinningov projekt pod nazivom Game Masters. Projekt se provodi pod mentorstvom Tine Parać, profesorice engleskog i talijanskog jezika. 

 

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Kristina Čajo Anđel, Daška Domljan, Ankica Knezović, Danka Singer
udzbenik
Kristina Čajo Anđel, Ankica Knezović