ZAVIRITE U PREDIVAN RIJEČNI SVIJET - POSJETITE AQUATIKU, SLATKOVODNI AKVARIJ KARLOVAC | Profil Klett

05. siječanj 2017.

ZAVIRITE U PREDIVAN RIJEČNI SVIJET - POSJETITE AQUATIKU, SLATKOVODNI AKVARIJ KARLOVAC

avatar
Autor: Ivana Krvarić

Iza nas je još jedna uspješna i edukacijom bogata godina.

U novu 2017. ulazimo još kreativniji, puni elana i planiranih edukacija.

Nastavljamo spajati ideje i stvarati znanje.

Prve dane ove godine iskoristit ćemo za lijepe vijesti.

 

S velikim ponosom možemo objaviti da smo postali Zlatni sponzor Javne ustanove AQUATIKA – SLATKOVODNI AKVARIJ KARLOVAC, prvoga slatkovodnog akvarija u Hrvatskoj, ujedno i najvećega u ovome dijelu Europe.

Ako još niste posjetili AQUATIKU, vrijeme je da u ovogodišnji kalendar upišete bar jedan termin za edukativni izlet. U Karlovcu, u neposrednoj blizini slapa rijeke Korane, na približno 3000 kvadratnih metara izložbenog prostora smjestio se akvarij koji će ubrzo postati omiljenom destinacijom brojnih obitelji i školskih posjeta.

Grad na četiri rijeke – Kupi, Korani, Mrežnici i Dobri – sa svojom bogatom poviješću i tradicijom logičan je izbor za lokaciju prvoga takvog akvarija u Hrvatskoj. Izložbeni postav prati tok krške rijeke: počinje „izvorom” na trgu pa se spušta u podrumsku etažu sa špiljskim i močvarnim staništima.

 

Postav predstavlja više od 100 vrsta riba, od toga planiraju 40-tak endemskih vrsta; ukupno oko 5000 živih jedinki čija ukupna masa premašuje 1 tonu.

Prilikom posjeta Aquatici moći ćete istražiti i upoznati bogati riječni svijet, floru i faunu.

Da štuka ima čak 700 zuba, da som može narasti i do 5 metara, kako izgleda ilirski klen, neki su od korisnih podataka koje ćete saznati. Razni edukativni materijali, stručni skupovi i radionice koje vas očekuju učinit će izlet još zanimljivijim.

Djelić onoga što vas očekuje u AQUATICI pogledajte u fotogaleriji.

Galerija: