Maximal | Profil Klett

Maximal

Maximal

Udžbenički komplet za učenje njemačkoga jezika od četvrtog do osmog razreda osnovne škole, prva do peta godina učenja

Udžbenički komplet za učenje njemačkoga jezika od četvrtog do osmog razreda osnovne škole, prva do peta godina učenja

Serija Maximal za učenje njemačkoga jezika kao izbornog predmeta nastala je u spoju njemačko-hrvatskih iskustava u poučavanju njemačkoga jezika te spretno i praktično kombinira tiskane i digitalne sadržaje. Skupina njemačkih tinejdžera okosnica je odobrenih udžbenika Maximal od četvrtog do osmog razreda osnovne škole. Suvremen njemački jezikizvorni govornicikomunikativan pristup, duhoviti videi i autentični audiozapisi – zaštitni su znak Maximala. Gramatika i vokabular uče se situacijski u kontekstu, a gramatička progresija je postupna, usustavljena i usklađena sa zahtjevima kurikula. Da bi sve bilo zabavnije, interaktivnije i zanimljivije, tu je IZZI digitalni obrazovni sadržaj koji u potpunosti prati te dodatno proširuje sadržaj tiskanog udžbenika i radne bilježnice uz mnoštvo interaktivnih zadataka, videa i audio zapisa.

Priključite se na Maximal i avantura može početi!

Udžbenički komplet

Udžbenik

U prvoj godini učenja njemačkoga jezika kao stranog jezika postavljamo i gradimo dobre temelje za daljnje učenje njemačkoga. U ovom razredu naglasak je na učenju kroz situacije iz svakodnevice i igru. Vokabular i gramatika usvajaju se ciklički i postupno uz mnoštvo raznovrsnih zadataka. Ne izlazeći iz učionice, učenici će se susresti sa suvremenim njemačkim jezikom svojih vršnjaka i učiti ga u svakodnevnim situacijama, a sve to uz najsuvremeniju digitalnu podršku.

 

Poigrajte se IZZI sadržajem Maximal 1 Kids OVDJE
 

Prolistaj

Radna bilježnica

Radna bilježnica u potpunosti strukturom i progresijom prati sadržaje iz udžbenika. Nudi veliki izbor vježbi za usvajanje i ponavljanje vokabulara, gramatike i razvijanje komunikacije koji su usko povezani sa zadacima u udžbeniku. Svaki modul završava projektnim stranicama Aktivno na njemačkom koje potiču istraživačko i kreativno ponavljanje usvojenih sadržaja, kao i Pripremom za ispit gdje su zadatci za sve četiri jezične vještine. Posebno je razrađeno i usvajanje vokabulara gdje se potiče i omogućuje praktičnu uporabu vokabulara u različitim životnim situacijama. Rubrika Moja gramatika daje pregled važnih gramatičkih činjenica putem brojnih primjera.

Prolistaj

IZZI digitalni obrazovni sadržaji

IZZI digitalni materijali unose inovaciju, zabavu, zanimljivost u nastavu, a prilagođeni su svim tipovima učenika (inkluzivnost):

nastavne jedinice – prema izvedbenom godišnjem kurikulumu

za svaku nastavnu jedinicu – rubrika za učenike koji žele znati više (Für Neugierige)

kvizovi za vrednovanje i samovrednovanje

atraktivni videomaterijali

mnoštvo interaktivnih zadataka

autentični audiozapisi izvornih govornika.

Prolistaj

Priručnik

U stvaranju serije Maximal slijedili smo našu misiju da svakom učitelju/učiteljici pružimo kvalitetne edukativne materijale, prije svega praktične i inovativne u nastavi, a također osiguramo i pouzdanu podršku u radu. U tu svrhu priručnik za učitelje/učiteljice uz udžbenik Maximal 1 Kids sadrži:

prijedlog obrade zadataka unutar lekcija

godišnji izvedbeni kurikul

tematski plan

prijedlog pripreme nastavnog sata

radne listiće

radne listiće uz videomaterijal

materijale za kopiranje

testove uz lekcije

ispite znanja u Wordu.

Godišnji izvedbeni kurikulum i tematsko planiranje
Uskoro...
Izvedbeni plan
Uskoro...
Radni listići uz lekcije
Preuzmi primjer
Materijali za umnažanje
Preuzmi primjer
Radni listići uz video
Uskoro...
Testovi gramatike i vokabulara
Preuzmi primjer
Ispiti znanja s provjerom slušanja
Uskoro...
Priručnik za nastavnike
Preuzmi primjer
Pripreme nastavnih sati
Preuzmi primjer na njemačkom jeziku
Pripreme za nastavu na daljinu
Uskoro...
Zvučni zapisi uz udžbenik i radnu bilježnicu
Uskoro...

Rubrika za vrednovanje aktivnosti učenika u Njemačkom jeziku

 

Pet tjedana nastave na daljinu je iza nas. Kada se sjetim tih početaka, sjećam se blage panike i pitanja „A kako?“. Nema jasnih uputa, nema posebne edukacije, a već kreće. Taj prvi tjedan kao da nas je netko ubacio u drugu dimenziju, nešto nepoznato i gurka nas s leđa, a ne možeš reći da ne možeš. Nema „Nisam spremna!“, jednostavno kreni pa kako bude. Tada se sve i zakotrljalo i ide, i traje, i funkcionira.

Pročitaj

Škola na daljinu: praćenje, vrednovanje i ocjenjivanje učenika u stranom jeziku

Nakon nastave na daljinu došlo je i vrijeme vrednovanja. Neka od najčešćih pitanja koja muče učitelje u online nastavi jesu: Kako osmisliti zadatke? Koji će biti vremenski rok? Smiju li učenici tijekom rješavanja zadataka koristiti izvore znanja? Odgovore otkrijte u tekstu naše stalne suradnice Marije Galović, prof. njemačkoga jezika u OŠ Ljube Babića u Jastrebarskom.

Pročitaj

Kritičko mišljenje u nastavi stranog jezika

Jeste li se našli u situaciji kada ste učenicima postavili pitanje te ih zamolili za njihovo mišljenje, a sve što ste dobili bio je tajac. Čak i oni učenici koji inače rado sudjeluju na satu, ovaj put spustili su pogled i nadali se da ih nećete prozvati. Što se dogodilo? Otkrijte kako na nastavi stranih jezika, posebice na satovima Njemačkog, potaknuti učenike da izraze svoje mišljenje. Na primjerima iz udžbenika Maximal učiteljica njemačkoga jezika Doroteje Vojedilov daje konkretne primjere i savjete kako potaknuti i razviti kritičko mišljenje u učenika.

Pročitaj
Webinar 

Predstavljanje novih udžbenika serije Maximal − 4. i 8. razred

S urednicom za njemački jezik zavirite u najnovije naslove serije Maximal.

Pogledajte koje smo novosti pripremili u 4. i 8. razredu te kako se uz navedene udžbenike pripremiti za nastavu i novu školsku godinu.

Prijavite se na webinar!

Vidimo se!

 

Snimku webinara možete pogledati ovdje.

Matea Thompson

Zavirite u najnovije naslove serije Maximal!

Pogledaj snimku

Često postavljana pitanja

 • Je li IZZI besplatan?

  Registracija na IZZI te korištenje IZZI digitalnom platformom potpuno je besplatno za sve koji se njome žele koristiti. Mogućnost korištenja je neograničena.

 • Kako se prijaviti na IZZI?

  Za korištenje IZZI digitalnom platformom potrebna je registracija na našu mrežnu stranicu. Svi je mogu ostvariti prateći korake iz sljedeće poveznice: https://www.profil-klett.hr/user/register Nakon uspješne registracije i prijave, potrebno je posjetiti našu digitalnu platformu www.izzi.hr i na nju se prijaviti istim korisničkim podatcima koji su korišteni pri registraciji na www.profil-klett.hr (korisničko ime / adresa e-pošte, lozinka).

 • Pokušavam se prijaviti na IZZI, no ne prihvaća mi korisničko ime / lozinku.

  Ljubazno vas molimo da nam se javite na podrska@profil-klett.hr ili besplatni infotelefon 0800 913 090 kako bismo riješili problem u najkraćem roku.

 • Stranica se neprekidno „vrti“ i ne mogu je otvoriti.

  Vjerojatno je riječ o trenutačno slabijoj internetskoj vezi ili pregledniku kojim se koristite. Savjetujemo da IZZI digitalnim sadržajima uvijek pristupate preko preglednika Chrome.

 • Kako otvoriti IZZI virtualni razred i pratiti uspješnost učenika?

  IZZI virtualni razred možete otvoriti slijedeći korake iz kratke videoupute: https://www.youtube.com/watch?v=opR7EqCeR_0&t=199s U slučaju dodatnih pitanja ili teškoća, ljubazno vas molimo da nam se obratite na podrska@profil-klett.hr ili besplatni infotelefon 0800 913 090 kako bismo riješili problem u najkraćem roku.

 • U izborniku za otvaranje razreda nema moje škole.

  Molimo vas da pokušate pronaći svoju školu drukčijim upisom njezina naziva. Primjerice, umjesto OŠ August Šenoa pokušajte upisivati Augusta Šenoe ili slično. Ako vaše škole i dalje nema na popisu, molimo vas da nam se obratite na podrska@profil-klett.hr ili besplatni infotelefon 0800 913 090 kako bismo riješili problem u najkraćem roku.

 • Kako da se učenici pridruže IZZI razredu?

  Svi učenici mogu se pridružiti IZZI razredu prateći korake iz kratke videoupute: https://www.youtube.com/watch?v=sTyRV07J6C0 U slučaju dodatnih pitanja ili teškoća, ljubazno vas molimo da nam se obratite na podrska@profil-klett.hr ili besplatni infotelefon 0800 913 090 kako bismo riješili problem u najkraćem roku.

 • Virtualna učionica pogrešno zbraja rezultate / ne vidim rezultate učenika.

  Ako se to događa dok učenik rješava zadatke preko aplikacije, za računalo ili mobitel, molimo vas da preuzmete zadnju inačicu IZZI sadržaja koje učenik rješava. Ako se to događa dok učenik rješava online, provjerite je li prijavljen ili je možda pristupio bez prijave u sustav. U slučaju dodatnih pitanja ili teškoća, ljubazno vas molimo da nam se obratite na podrska@profil-klett.hr ili besplatni infotelefon 0800 913 090 kako bismo riješili problem u najkraćem roku.

 • Gdje mogu pronaći vaše pripreme, planove i prezentacije?

  Možete ih pogledati na našoj mrežnoj stranici www.profil-klett.hr, u rubrici „za učitelje“ – repozitorij i metodički kutak. Ako su vam potrebni neki tiskani materijali, ljubazno vas molimo da ih potražite kod našeg stručnog predstavnika za vašu školu.

 • Ne vidim sadržaje u metodičkom kutku.

  Potvrdite svoj status učitelja koristeći autentifikacijski sustav AAI@Edu.Hr ili nam se obratite na podrska@profil-klett.hr kako bismo vam dodijelili status nastavnika koji vam omogućuje pristup u metodički kutak.

 • Čuo sam / čula sam da ste svima omogućili besplatno preuzimanje priručnika za polaganje državne mature. Je li to istina i gdje ih mogu pronaći?

  Istina je. Priručnike za polaganje državne mature svi mogu pronaći i besplatno preuzeti na dnu stranice na sljedećoj poveznici: https://www.profil-klett.hr/ucenje-na-daljinu.

 • Kako mogu dobiti kodove za WIR izdanja ili starija izdanja vaših udžbenika?

  Kodove za WIR izdanja ili starija izdanja možete potražiti kod našeg stručnog predstavnika za vašu školu ili se obratiti našoj korisničkoj podršci na podrska@profil-klett.hr.

 • Kome se mogu obratiti za dodatna pitanja o sadržajima vaših udžbenika i radnih materijala?

  Možete se obratiti našem stručnom predstavniku za vašu školu ili našem uredništvu na adresu e-pošte urednistvo@profil-klett.hr.

 • Kako se prijaviti na webinar?

  Na sljedećoj poveznici možete pratiti najave naših novih webinara: https://www.profil-klett.hr/edukacije Na webinar koji vas zanima možete se prijaviti tako da kliknete na naslov webinara, a zatim pri dnu otvorene stranice kliknete „prijavi se na webinar“. Uoči početka webinara na istoj će vam se poveznici u donjem desnom kutu pojaviti mogućnost ulaska u webinarsku sobu. Kliknite na „webinar“ i pričekajte ulaz. Potvrda o sudjelovanju na webinaru trebala bi stići na vašu e-adresu u roku od 24 sata.

 • Na e-adresu nisam dobila/dobio potvrdu o sudjelovanju na webinaru. Kako doći do nje?

  Možete je samostalno preuzeti s naše mrežne stranice. Na poveznici u nastavku potražite webinar kojem ste prisustvovali i kliknite na njega. Unutar fotografije webinara vidjet ćete mogućnost da preuzmete svoju potvrdu. Ako je ne vidite, ljubazno vas molimo da nam se obratite na podrska@profil-klett.hr. Održani webinari: https://www.profil-klett.hr/edukacije

 • Nisam mogao/mogla prisustvovati webinaru. Može li se pogledati snimka i gdje?

  Snimke naših webinara mogu se besplatno pogledati na našoj mrežnoj stranici. Na poveznici u nastavku potražite webinar koji ste propustili i pogledajte snimku kad god vam to odgovara: https://www.profil-klett.hr/edukacije