New Building Blocks | Profil Klett

New Building Blocks

New Building Blocks

udžbenička serija za učenje engleskog jezika od prvoga do četvrtoga razreda osnovne škole

New Building Blocks serija udžbenika ima za cilj razvijati pozitivan stav i motivaciju za učenje engleskog jezika te odgajati djecu za građane svijeta. Već poznate autorice tiskanih izdanja, Kristina Čajo Anđel, Daška Domljan, Ankica Knezović i Danka Singer pionirke su ranog poučavanja engleskog jezika u Hrvatskoj, a na novom izdanju im se pridružuje i Mia Šavrljuga, jedna od autorica serije Hello, World! te iskusna učiteljica praktičarka. Serija je pisana imajući u vidu specifičnosti učenika kojima je materinski jezik hrvatski te je pilotirana i razvijana u hrvatskim školama. S Vama su već 21 godinu, ali su ukorak s vremenom – nude suvremen pristup učenju i poučavanju engleskoga jezika te se usklađuju na temelju povratne informacije učitelja koji ih koriste.

Udžbenički komplet

New Building Blocks 1 - udžbenik

Udžbenik je osmišljen tako da prati emocionalni i kognitivni razvoj djece mlađe školske dobi, sustavno razvija dugoročnu motivaciju za učenje te potiče razvoj komunikacijskih vještina na stranome jeziku. Od prvoga trenutka težište je na usvajanju i razvoju komunikacijske kompetencije. Teme i semantička područja pažljivo su prilagođeni uzrastu i interesima djece. Sadržaji i aktivnosti u udžbeniku stvaraju poticajno okruženje za jezično međudjelovanje, a različitost aktivnosti, osim usvajanja ili uvježbavanja određenih jezičnih sadržaja, omogućuje ravnotežu između različitih senzornih potreba djece, odnosno različitih načina učenja. Prepoznatljivi lik zečića Ronnieja prati učenike u njihovim jezičnim avanturama te njihovu maštu pretvara u stvarnost

New Building Blocks 1 - radna bilježnica

Bogata radna bilježnica u potpunosti strukturom i progresijom prati sadržaje iz udžbenika. Nudi veliki izbor vježbi za usvajanje i ponavljanje vokabulara, gramatike i razvijanje komunikacije koji su usko povezani sa zadacima u udžbeniku. Naglasak je na formativnom vrednovanju te svaka cjelina završava umnom mapom.

New Building Blocks 1 -priručnik

U stvaranju serije New Building Blocks slijedili smo svoju misiju da svakom učitelju pružimo kvalitetne edukativne materijale, prije svega praktične i inovativne u nastavi, a pritom osiguramo i pouzdanu podršku u radu u priručniku koji sadržava:

 • metodičku razradu nastavnih sati
 • prijedloge za integraciju digitalnih sadržaja
 • prijedloge za formativno vrednovanje
 • radne listiće materijale za kopiranje
 • izlazne kartice

IZZI digitalni obrazovni sadržaji

Osmišljen prema predmetnome kurikulumu, IZZI digitalni obrazovni sadržaj tematski prati i obogaćuje sadržaj udžbenika i nudi dodatne materijale koji unose interaktivnost, zabavu i zanimljivost u nastavu, a prilagođeni su različitim potrebama učenika (inkluzivnost). IZZI je dostupan svim učiteljima, učenicima i roditeljima.

 • kvizovi za vrednovanje i samovrednovanje
 • atraktivni videomaterijali
 • autentični audiozapisi izvornih govornika
 • For curious minds – dodatni sadržaji

New Building Blocks 1 - ispiti

Ispiti New Building Blocks 1 sadržavaju sljedeće vrste pisanih i usmenih provjera znanja:

1. kratke provjere slušanja s razumijevanjem nakon svake cjeline,

2. kratke provjere govorenja nakon svake cjeline,

3. izlazne kartice za samovrednovanje uz kratke provjere govorenja nakon svake cjeline,

4. ispite slušanja s razumijevanjem uz cjeline 4, 5 i 6

te rješenja, transkript zvučnih zapisa i zvučne zapise.

Učitelji prepoznaju kvalitetu nastavničkog kompleta jer:

 • je vrhunski metodički osmišljen i moderno ilustriran
 • ga je osmislio poznati i cijenjeni autorski tim tiskanog udžbenika te iskusne praktičarke kao autorice digitalnog izdanja
 • im bogati i raznovrsni materijali u digitalnim obrazovnim sadržajima i priručniku za učitelje uvelike olakšavaju pripremu i provedbu sata
 • je udžbenik kvalitetno popraćen svim dodatnim sadržajima za pripremu i vrednovanje

Učenici vole New Building Blocks jer:

 • na zabavan i zanimljiv način razvijaju komunikacijsku kompetenciju
 • prepoznatljivi lik zečića Ronnieja prati učenike u njihovim jezičnim avanturama te njihovu maštu pretvara u stvarnost
 • potiču znatiželju i maštu učenika kroz vrhunske ilustracije te obogaćuju nastavu opsežnim pratećim sadržajem (nastavni listići, kartice, plakati, ispiti)
 • sadrže posebne stranice s prijedlozima za izradu projekata, koji služe za aktivaciju usvojenih jezičnih sadržaja (learning by doing)

Roditelji vole New Building Blocks jer:

 • djeci razvija motivaciju za učenje engleskog jezika
 • je učenje uz Ronnieja zabava
 • se napredak lako prati
 • je digitalni sadržaj lako dostupan, zanimljiv i praktičan

Happy birthday, Ronnie!

Koliko god su ovi dani teški i nepredvidivi i koliko god se ponekad činilo da je svjetlo na kraju tunela zapravo samo bijela mrlja na našem objektivu, we can't let them get the best of us. U svemu trebamo i moramo pronaći nešto lijepo i njegovati naš joie de vivre. A razloga za radost u Uredništvu engleskoga jezika ima napretek!

S veseljem i ponosom objavljujemo da naši Blocksi ove godine slave dvadesetu obljetnicu postojanja! A da radost bude još veća, dijelimo još jednu divnu vijest – novi su New Building Blocks za drugi i treći razred odobreni za frontalno korištenje u sljedećoj nastavnoj godini.

Pročitaj

Novi tjedan, novi izazovi

Novi je tjedan učenja na daljinu pred nama. Novi izazovi, očekivanja, zahtjevi… Nadamo se da ste se i Vi zabavili rješavajući New Building Blocks kviz i virtualno se družeći s našim Blocksicama. I u ovaj tjedan ulazimo s jednakim entuzijazmom pa smo za Vas pripremile mnoštvo korisnog sadržaja.

Pročitaj

Μεράκι, spice and all things nice – HUPE sneak preview included!

Što je μεράκι [meráki] i zašto meraki našim učiteljima engelskog jezika? To i mnogo više možete saznati u članku.

Pročitaj
Webinar 

Webinar: What is hiding Inside Ronnie’s Grammar Den?

In the New Building Blocks 1-3 series, young learners explore and acquire language by following Ronnie and his friends in various adventures. They play games, sing songs, listen to stories and use English as unanalyzed chunks and phrases. The form (grammar) and function (purpose) thus work hand in hand to communicate a call to action. In that way, children become gradually familiar with how the language works and what different shades of meaning are expressed by different word forms.

Daška Domljan

In the New Building Blocks 1-3 series, young learners explore and acquire language by following Ronnie and his friends in various adventures. They play games, sing songs, listen to stories and use English as unanalyzed chunks and phrases. The form (grammar) and function (purpose) thus work hand in hand to communicate a call to action. In that way, children become gradually familiar with how the language works and what different shades of meaning are expressed by different word forms. When they reach New Building Blocks 4, they are ready to explore Ronnie’s Grammar Den and discover the underlying patterns of grammar! In this webinar, we will discuss the ways in which our students explore and evaluate familiar language patterns that express personal relationships, as well as those of time and space, and how the students turn them into the patterns of an emerging internal grammar.

Pogledaj snimku

Često postavljana pitanja

 • Je li IZZI besplatan?

  Registracija na IZZI te korištenje IZZI digitalnom platformom potpuno je besplatno za sve koji se njome žele koristiti. Mogućnost korištenja je neograničena.

 • Kako se prijaviti na IZZI?

  Za korištenje IZZI digitalnom platformom potrebna je registracija na našu mrežnu stranicu. Svi je mogu ostvariti prateći korake iz sljedeće poveznice: https://www.profil-klett.hr/user/register Nakon uspješne registracije i prijave, potrebno je posjetiti našu digitalnu platformu www.izzi.hr i na nju se prijaviti istim korisničkim podatcima koji su korišteni pri registraciji na www.profil-klett.hr (korisničko ime / adresa e-pošte, lozinka).

 • Pokušavam se prijaviti na IZZI, no ne prihvaća mi korisničko ime / lozinku.

  Ljubazno vas molimo da nam se javite na podrska@profil-klett.hr ili besplatni infotelefon 0800 913 090 kako bismo riješili problem u najkraćem roku.

 • Stranica se neprekidno „vrti“ i ne mogu je otvoriti.

  Vjerojatno je riječ o trenutačno slabijoj internetskoj vezi ili pregledniku kojim se koristite. Savjetujemo da IZZI digitalnim sadržajima uvijek pristupate preko preglednika Chrome.

 • Kako otvoriti IZZI virtualni razred i pratiti uspješnost učenika?

  IZZI virtualni razred možete otvoriti slijedeći korake iz kratke videoupute: https://www.youtube.com/watch?v=opR7EqCeR_0&t=199s U slučaju dodatnih pitanja ili teškoća, ljubazno vas molimo da nam se obratite na podrska@profil-klett.hr ili besplatni infotelefon 0800 913 090 kako bismo riješili problem u najkraćem roku.

 • U izborniku za otvaranje razreda nema moje škole.

  Molimo vas da pokušate pronaći svoju školu drukčijim upisom njezina naziva. Primjerice, umjesto OŠ August Šenoa pokušajte upisivati Augusta Šenoe ili slično. Ako vaše škole i dalje nema na popisu, molimo vas da nam se obratite na podrska@profil-klett.hr ili besplatni infotelefon 0800 913 090 kako bismo riješili problem u najkraćem roku.

 • Kako da se učenici pridruže IZZI razredu?

  Svi učenici mogu se pridružiti IZZI razredu prateći korake iz kratke videoupute: https://www.youtube.com/watch?v=sTyRV07J6C0 U slučaju dodatnih pitanja ili teškoća, ljubazno vas molimo da nam se obratite na podrska@profil-klett.hr ili besplatni infotelefon 0800 913 090 kako bismo riješili problem u najkraćem roku.

 • Virtualna učionica pogrešno zbraja rezultate / ne vidim rezultate učenika.

  Ako se to događa dok učenik rješava zadatke preko aplikacije, za računalo ili mobitel, molimo vas da preuzmete zadnju inačicu IZZI sadržaja koje učenik rješava. Ako se to događa dok učenik rješava online, provjerite je li prijavljen ili je možda pristupio bez prijave u sustav. U slučaju dodatnih pitanja ili teškoća, ljubazno vas molimo da nam se obratite na podrska@profil-klett.hr ili besplatni infotelefon 0800 913 090 kako bismo riješili problem u najkraćem roku.

 • Gdje mogu pronaći vaše pripreme, planove i prezentacije?

  Možete ih pogledati na našoj mrežnoj stranici www.profil-klett.hr, u rubrici „za učitelje“ – repozitorij i metodički kutak. Ako su vam potrebni neki tiskani materijali, ljubazno vas molimo da ih potražite kod našeg stručnog predstavnika za vašu školu.

 • Ne vidim sadržaje u metodičkom kutku.

  Potvrdite svoj status učitelja koristeći autentifikacijski sustav AAI@Edu.Hr ili nam se obratite na podrska@profil-klett.hr kako bismo vam dodijelili status nastavnika koji vam omogućuje pristup u metodički kutak.

 • Čuo sam / čula sam da ste svima omogućili besplatno preuzimanje priručnika za polaganje državne mature. Je li to istina i gdje ih mogu pronaći?

  Istina je. Priručnike za polaganje državne mature svi mogu pronaći i besplatno preuzeti na dnu stranice na sljedećoj poveznici: https://www.profil-klett.hr/ucenje-na-daljinu.

 • Kako mogu dobiti kodove za WIR izdanja ili starija izdanja vaših udžbenika?

  Kodove za WIR izdanja ili starija izdanja možete potražiti kod našeg stručnog predstavnika za vašu školu ili se obratiti našoj korisničkoj podršci na podrska@profil-klett.hr.

 • Kome se mogu obratiti za dodatna pitanja o sadržajima vaših udžbenika i radnih materijala?

  Možete se obratiti našem stručnom predstavniku za vašu školu ili našem uredništvu na adresu e-pošte urednistvo@profil-klett.hr.

 • Kako se prijaviti na webinar?

  Na sljedećoj poveznici možete pratiti najave naših novih webinara: https://www.profil-klett.hr/edukacije Na webinar koji vas zanima možete se prijaviti tako da kliknete na naslov webinara, a zatim pri dnu otvorene stranice kliknete „prijavi se na webinar“. Uoči početka webinara na istoj će vam se poveznici u donjem desnom kutu pojaviti mogućnost ulaska u webinarsku sobu. Kliknite na „webinar“ i pričekajte ulaz. Potvrda o sudjelovanju na webinaru trebala bi stići na vašu e-adresu u roku od 24 sata.

 • Na e-adresu nisam dobila/dobio potvrdu o sudjelovanju na webinaru. Kako doći do nje?

  Možete je samostalno preuzeti s naše mrežne stranice. Na poveznici u nastavku potražite webinar kojem ste prisustvovali i kliknite na njega. Unutar fotografije webinara vidjet ćete mogućnost da preuzmete svoju potvrdu. Ako je ne vidite, ljubazno vas molimo da nam se obratite na podrska@profil-klett.hr. Održani webinari: https://www.profil-klett.hr/edukacije

 • Nisam mogao/mogla prisustvovati webinaru. Može li se pogledati snimka i gdje?

  Snimke naših webinara mogu se besplatno pogledati na našoj mrežnoj stranici. Na poveznici u nastavku potražite webinar koji ste propustili i pogledajte snimku kad god vam to odgovara: https://www.profil-klett.hr/edukacije