Tragači | Profil Klett

Tragači

Tragači

Udžbenici za razrednu nastavu

Svatko od nas ostavlja tragove. Oni su radosni, tužni, sretni… Učitelji ostavljaju najdublji trag. Njihov je trag kreativan, usmjeren, blag, mudar, sretan, dugoročan, nježan… jer i oni su takvi.

I mi smo svi učitelji i zato smo TRAGAČI.

Tragači imaju sve: kreativnost, točnost, sadržajnu sveobuhvatnost, metodička opravdanost, zanimljivost, jednostavnost, interaktivnost, korelaciju, integraciju… Naš entuzijazam prenijeli smo u udžbenike. Oni pokazuju da vjerujemo u to što radimo, a radimo zato jer vjerujemo da naša djeca i učitelji zaslužuju najbolje za svoj rad i obrazovanje.

Tražimo dinamičnije obrazovanje – našli smo ga.

Tražimo poticajne sadržaje – našli smo ih.

Tražimo zanimljive aktivnosti – našli smo ih.

Tražimo najbolje za našu djecu – to smo oblikovali!

Naše će vas priče inspirirati. No, stvarajte svoje priče. Pričajte svoje snove. Tražite neotkriveno. Otkrijte skriveno.

Sve to možete uz udžbenike TRAGAČA.

Ostavimo trag zajedno!

Udžbenički komplet

Prvi trag - radna početnica, 1. dio

Snažan autorski tim koji čine metodičarke i učiteljice napisao je novu početnicu u tri sveska koja je svojom raznolikošću, vizualnom privlačnošću i istovremeno snažnim metodičkim oblikovanjem prilagođena današnjem djetetu (uvažavajući sve učenike i različite načine na koje uče). Mnoštvo zanimljivih zadataka potiče učenike na razmišljanje, razvijajući njihovu samostalnost i logičko zaključivanje. Za više sadržaja posjetite METODIČKI KUTAK i udžbenik Moji tragovi 1 s poveznicama.

Trag u riječi - radna početnica, 2. dio

Drugi svezak radne početnice za 1. razred osnovne škole obiluje sadržajem koji omogućuje da svaki nastavni sat bude raznolik. Učenje slova više nije zamorno i uvijek isto! Zanimljivi i bogati sadržaji omogućuju učeniku stalnu interakciju  s knjigom, suučenikom i učiteljima. Osmišljena i jasno istaknuta domaća zadaća olakšava praćenje i provjeru uspješnosti. Za više sadržaja posjetite METODIČKI KUTAK i udžbenik Moji tragovi 1 s poveznicama.

Trag u priči - radna početnica, 3. dio

Treći svezak radne početnice za 1. razred osnovne škole donosi sadržaje koji kod učenika potiču ovladavanje vještinom čitanja, pisanja, pripovijedanja, opisivanja, zaključivanja i logičkog razmišljanja. Učenike veseli uvijek nov i raznolik sadržaj. On omogućuje da svaki učenik bude uspješan! Za više sadržaja posjetite METODIČKI KUTAK i udžbenik Moji tragovi 1 (prvi i drugi dio sveska) s poveznicama.

Metodički priručnik

Jedini priručnik koji se može zvati metodičkim jer su ga pisale metodičarke i učiteljice u zajedništvu i skladu. Metodičku stručnost nadopunjuju ideje iz učionice, a sve zajedno čini ovaj priručnik pravim bogatstvom za učiteljice i učitelje. Za više sadržaja posjetite METODIČKI KUTAK i IZZI.

Moji tragovi 1 - IZZI digitalni obrazovni sadržaji

Uz IZZI sadržaje učenici lakše uče čitati. Brojni interaktivni sadržaji pomažu učenicima pri slušanju i prepoznavanju glasa koji uče. Svi su sadržaji dostupni i na audio zapisima te ih lako rješavaju učenici prvih razreda koji još ne čitaju. Uz mnoge pomno osmišljene zadatke učenici će slušati, govoriti, čitati, a uz to se i zabaviti. Za više sadržaja posjetite IZZI digitalne obrazovne sadržaje.

Slovarica za prvi i drugi razred osnovne škole

Slovarica s tri namjene! Osim uočavanja slova i smjera pisanja, ova slovarica zorno pokazuje učenicima koje se biljke i životinje mogu vidjeti u Republici Hrvatskoj. Ona daje priliku učenicima upoznati neke nepoznate pojmove i ističe posebnosti zavičajnih govora. Slovaricu prolistajte ovdje.

Priroda i društvo 1

(Inter)aktivna radna bilježnica svakom učeniku omogućuje aktivno učenje. Odobrila AZOO!
Istraži

Učitelji

Zašto Tragači? Zato što su kreativni, točni, sveobuhvatni i metodički utemeljeni. Tiskane radne udžbenike prate i digitalni obrazovni sadržaji koje ćete koristiti lako i jednostavno. Udžbenički kompleti serije Tragači pružaju podršku izvrsnim tiskanim priručnicima i pripremama uz koje ćete lakše osmisliti nastavu. Uz ove udžbenike očekuju vas i ispiti, zbirke zadataka i brojni materijali koje ćete lako uklopiti u nastavne sate.

Učenici

Učenici uživaju u našim udžbenicima. Oni su suvremeni i grafički primjereni djeci. Tiskane udžbenike prate jedini pravi digitalni obrazovni sadržaji u Hrvatskoj. U njima se učenici zabavljaju – pjevaju, slušaju, gledaju, rješavaju kvizove i igraju igre. Uz njih učenici uče brže i lakše.

Roditelji

Želite li da vaša djeca uče iz najboljih udžbenika? Onda su Tragači najbolji izbor za vas i za vašu djecu. Naši su udžbenici suvremeni sadržajem. Obiluju fotografijama koje pomažu učenicima u razumijevanju i učenju. Uz to, udžbenike prate digitalni obrazovni sadržaji koje možete koristiti na najsigurniji način. Uz naše će udžbenike vaša djeca učiti brže, lakše i sigurnije.

Kako imati maštovitu, kreativnu i inovativnu nastavu i u doba pandemije koronavirusa?

Uz naše IZZI digitalne sadržaje i nove udžbeničke komplete iz svih predmeta, Profil Klett priprema mnogo drugih edukativnih i zabavnih izdanja. Među njima je edukativni videoserijal koji se sastoji od kratkih video uradaka, a svaki od njih posvećen je nekoj temi, projektu ili posebnome sadržaju. Cilj nam je da svaki od njih pokaže kako u stvarnosti izgleda aktivno i istraživačko učenje te kako, bez obzira na dob, kod učenika možemo razvijati praktične, životne vještine i kreativnu primjenu znanja.

Pročitaj

Važnost medijske pismenosti i kritičkog vrednovanja medijskih sadržaja

Današnja djeca od najranije dobi odrastaju uz medije. Neovisno o medijskim aktivnostima, važno je  kod djece razvijati kritički pristup i vrednovanje medijskih sadržaja. Kako i zašto kvalitetnim i cjelovitim medijskim obrazovanjem možemo stvoriti pismene medijske korisnike saznajte u izvrsnom tekstu doc. dr.sc. Lane Ciboci.

Pročitaj

Razgovor sa Zoranom Vakulom – drugi dio

Danas postoje mnoga sredstva za učenje o vremenu prilagođena djeci, poput malih meteoroloških stanica. Mislite li da se tako može zainteresirati djecu za bavljenje meteorologijom? Što je djeci privlačno u meteorologiji?
 

Pročitaj
Webinar 

Webinar: Urednice predstavljaju nove udžbenike razredne nastave

Zajedno s našim urednicama razredne nastave, Gordanom Ivančić i Majom Križman Roškar, prolistajte udžbenike s kojima ćete se vi i vaši učenici družiti u sljedećoj školskoj godini.

Uz konkretne primjere doznajte što naše udžbenike čini posebnim, zanimljivim i izazovnim te kako se uz njih povezuje mnoštvo dodatnih i korisnih materijala koji učenje čine lakim.

Urednice će vam pokazati posebnosti udžbenika, istaknut će njihov pomno odabran sadržaj, dinamične aktivnosti i zanimljiva vizualna rješenja.

Gordana Ivančić

Pogledaj snimku

Često postavljana pitanja

 • Je li IZZI besplatan?

  Registracija na IZZI te korištenje IZZI digitalnom platformom potpuno je besplatno za sve koji se njome žele koristiti. Mogućnost korištenja je neograničena.

 • Kako se prijaviti na IZZI?

  Za korištenje IZZI digitalnom platformom potrebna je registracija na našu mrežnu stranicu. Svi je mogu ostvariti prateći korake iz sljedeće poveznice: https://www.profil-klett.hr/user/register Nakon uspješne registracije i prijave, potrebno je posjetiti našu digitalnu platformu www.izzi.hr i na nju se prijaviti istim korisničkim podatcima koji su korišteni pri registraciji na www.profil-klett.hr (korisničko ime / adresa e-pošte, lozinka).

 • Pokušavam se prijaviti na IZZI, no ne prihvaća mi korisničko ime / lozinku.

  Ljubazno vas molimo da nam se javite na podrska@profil-klett.hr ili besplatni infotelefon 0800 913 090 kako bismo riješili problem u najkraćem roku.

 • Stranica se neprekidno „vrti“ i ne mogu je otvoriti.

  Vjerojatno je riječ o trenutačno slabijoj internetskoj vezi ili pregledniku kojim se koristite. Savjetujemo da IZZI digitalnim sadržajima uvijek pristupate preko preglednika Chrome.

 • Kako otvoriti IZZI virtualni razred i pratiti uspješnost učenika?

  IZZI virtualni razred možete otvoriti slijedeći korake iz kratke videoupute: https://www.youtube.com/watch?v=opR7EqCeR_0&t=199s U slučaju dodatnih pitanja ili teškoća, ljubazno vas molimo da nam se obratite na podrska@profil-klett.hr ili besplatni infotelefon 0800 913 090 kako bismo riješili problem u najkraćem roku.

 • U izborniku za otvaranje razreda nema moje škole.

  Molimo vas da pokušate pronaći svoju školu drukčijim upisom njezina naziva. Primjerice, umjesto OŠ August Šenoa pokušajte upisivati Augusta Šenoe ili slično. Ako vaše škole i dalje nema na popisu, molimo vas da nam se obratite na podrska@profil-klett.hr ili besplatni infotelefon 0800 913 090 kako bismo riješili problem u najkraćem roku.

 • Kako da se učenici pridruže IZZI razredu?

  Svi učenici mogu se pridružiti IZZI razredu prateći korake iz kratke videoupute: https://www.youtube.com/watch?v=sTyRV07J6C0 U slučaju dodatnih pitanja ili teškoća, ljubazno vas molimo da nam se obratite na podrska@profil-klett.hr ili besplatni infotelefon 0800 913 090 kako bismo riješili problem u najkraćem roku.

 • Virtualna učionica pogrešno zbraja rezultate / ne vidim rezultate učenika.

  Ako se to događa dok učenik rješava zadatke preko aplikacije, za računalo ili mobitel, molimo vas da preuzmete zadnju inačicu IZZI sadržaja koje učenik rješava. Ako se to događa dok učenik rješava online, provjerite je li prijavljen ili je možda pristupio bez prijave u sustav. U slučaju dodatnih pitanja ili teškoća, ljubazno vas molimo da nam se obratite na podrska@profil-klett.hr ili besplatni infotelefon 0800 913 090 kako bismo riješili problem u najkraćem roku.

 • Gdje mogu pronaći vaše pripreme, planove i prezentacije?

  Možete ih pogledati na našoj mrežnoj stranici www.profil-klett.hr, u rubrici „za učitelje“ – repozitorij i metodički kutak. Ako su vam potrebni neki tiskani materijali, ljubazno vas molimo da ih potražite kod našeg stručnog predstavnika za vašu školu.

 • Ne vidim sadržaje u metodičkom kutku.

  Potvrdite svoj status učitelja koristeći autentifikacijski sustav AAI@Edu.Hr ili nam se obratite na podrska@profil-klett.hr kako bismo vam dodijelili status nastavnika koji vam omogućuje pristup u metodički kutak.

 • Čuo sam / čula sam da ste svima omogućili besplatno preuzimanje priručnika za polaganje državne mature. Je li to istina i gdje ih mogu pronaći?

  Istina je. Priručnike za polaganje državne mature svi mogu pronaći i besplatno preuzeti na dnu stranice na sljedećoj poveznici: https://www.profil-klett.hr/ucenje-na-daljinu.

 • Kako mogu dobiti kodove za WIR izdanja ili starija izdanja vaših udžbenika?

  Kodove za WIR izdanja ili starija izdanja možete potražiti kod našeg stručnog predstavnika za vašu školu ili se obratiti našoj korisničkoj podršci na podrska@profil-klett.hr.

 • Kome se mogu obratiti za dodatna pitanja o sadržajima vaših udžbenika i radnih materijala?

  Možete se obratiti našem stručnom predstavniku za vašu školu ili našem uredništvu na adresu e-pošte urednistvo@profil-klett.hr.

 • Kako se prijaviti na webinar?

  Na sljedećoj poveznici možete pratiti najave naših novih webinara: https://www.profil-klett.hr/edukacije Na webinar koji vas zanima možete se prijaviti tako da kliknete na naslov webinara, a zatim pri dnu otvorene stranice kliknete „prijavi se na webinar“. Uoči početka webinara na istoj će vam se poveznici u donjem desnom kutu pojaviti mogućnost ulaska u webinarsku sobu. Kliknite na „webinar“ i pričekajte ulaz. Potvrda o sudjelovanju na webinaru trebala bi stići na vašu e-adresu u roku od 24 sata.

 • Na e-adresu nisam dobila/dobio potvrdu o sudjelovanju na webinaru. Kako doći do nje?

  Možete je samostalno preuzeti s naše mrežne stranice. Na poveznici u nastavku potražite webinar kojem ste prisustvovali i kliknite na njega. Unutar fotografije webinara vidjet ćete mogućnost da preuzmete svoju potvrdu. Ako je ne vidite, ljubazno vas molimo da nam se obratite na podrska@profil-klett.hr. Održani webinari: https://www.profil-klett.hr/edukacije

 • Nisam mogao/mogla prisustvovati webinaru. Može li se pogledati snimka i gdje?

  Snimke naših webinara mogu se besplatno pogledati na našoj mrežnoj stranici. Na poveznici u nastavku potražite webinar koji ste propustili i pogledajte snimku kad god vam to odgovara: https://www.profil-klett.hr/edukacije