Opći uvjeti poslovanja

Registracija korisnika i opći uvjeti korištenja stranica

 

Privatnost podataka

Dio podataka koje kao korisnik stranice ispunjavate da biste mogli pristupati sadržaju namijenjenom isključivo učiteljima ili se pretplatiti na newsletter ostaje javan, a dio je pohranjen u sustav zbog boljeg pružanja usluge na temelju danih informacija.

Javni podatci su (za sve korisnike):

  • ime i prezime
  • e-mail adresa (ako sadrži ime i prezime osobe)

(za učitelje još dodatno):

  • škola u kojoj ste zaposleni i
  • predmet ili predmeti koje predajete.

Javnosti nedostupni podatci su svi ostali koje popunjavate u registracijskom obrascu. Dio podataka je obvezan, dio možete ispuniti ako to želite.

Odabirom opcije Pristajem na Opće uvjete poslovanja pristajete na primjenu svih izmjena Općih uvjeta poslovanja kao i na korištenje podataka prema ovim uvjetima i jamčite da su podaci koje ste dali točni. Sve izmjene i dopune Općih uvjeta stupaju na snagu istekom 8 dana od poslane obavijesti o izmjenama.


Ako se u roku od 8 dana od dana slanja obavijesti o izmjenama i dopunama Općih uvjeta ne odjavite s ovih stranica smatrat će se da pristajete na izmjene i dopune Općih uvjeta.

 

Pravila korištenja

Na stranicama www.profil-klett.hr, na za to predviđenim mjestima, možete dijeliti dokumente, slati poruke i komentirati članke koji će biti dostupni ostalim registriranim korisnicima mrežne stranice. Prigodom takve objave, objavit će se i identitet objavitelja. Kod objave sadržaja ili dijeljenja dokumenata morate voditi računa da objavom tog dokumenta ili sadržaja ne smijete povrijediti tuđa prava (primjerice autorsko pravo, sukladno propisima o zaštiti autorskih prava) te prihvatom Općih uvjeta poslovanja prilikom registraciju na ovu mrežnu stranicu, potvrđujete da ste upoznati s tim pravilima. (U slučaju dvojbe provjerite propise koji se odnose na zaštitu autorskih prava primjerice Zakon o autorskom pravu i srodnim pravima). Profil Klett neće snositi odgovornost za kršenje autorskih ili drugih prava ako do njih dođe u materijalima i sadržaju kojeg su podijelili korisnici stranice. Također, sav sadržaj koji procijenimo neprimjerenim jer poziva na nasilje, nije primjeren svim dobnim skupinama, sadrži prijetnje, seksualnu ili bilo kakvu drugu diskriminaciju, govor mržnje ili poticanje na kršenje bilo kojih zakona važećih u Republici Hrvatskoj, trenutno ćemo trajno ukloniti sa stranica, bez obveze obavještavanja korisnika koji je taj sadržaj objavio. Primijetite li sadržaj ovakve vrste, molimo, odmah ga prijavite na e-mail adresu  web_podrska@profil-klett.hr

 

Internetska prodaja

Opći podatci

Internetsku prodaju na web-stranicama www.profil-klett.hr obavlja Profil Klett d.o.o. Ulica Petra Hektorovića 2, 10000 Zagreb, Hrvatska, MBS: 080951931, web_podrska@profil-klett.hr.
Društvo je upisano u Sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu s temeljnim kapitalom od 20.000,00 kn (u cijelosti uplaćen).
Osobni identifikacijski broj (OIB) društva je: 95803232921.
Direktor: Dalibor Greganić
Societe Generale – Splitska banka d.d., Ruđera Boškovića 16, IBAN: HR21 2330 0031 1535 0644 7

 

Sigurnost

Jamčimo da je svaka kupnja u internetskoj knjižari www.profil-klett.hr sigurna. Sve sigurne https stranice ovjerila je tvrtka Thawte .

 

Cijene

Cijene proizvoda i poštarine izražene su u kunama (kn) s PDV-om. Važeće su one cijene i ostale pogodnosti (popusti, darovi, način dostave, sudjelovanje u iznosu poštarine...) koje su na snazi na dan zaprimanja narudžbe. Važeći je izvorni račun koji primate prilikom plaćanja odnosno dostave na temelju općih uvjeta prodaje, objavljenih na ovoj stranici i potvrđenih pri ispostavi narudžbe.

 

Dostava

Robu dostavljamo iz zalihe (za Hrvatsku predviđamo unutar četiri radna dana). U slučaju predbilježbe robu dostavljamo odmah po primitku na skladište, što je navedeno uz sami proizvod i o čemu ćemo Vas obavijestiti pri zaprimanju narudžbe.

 

Otkazivanje ili mijenjanje narudžbe

Narudžbu možete otkazati ili promijeniti njene detalje bez naknade, ako Vam roba još nije otpremljena sa skladišta.

 

Povrat robe

Kao kupac imate pravo odustati od kupnje i o tome nas obavijestiti na e-mail adresu web_podrska@profil-klett.hr, telefon (01) 4724 806 ili Profil Klett d.o.o. Ulica Petra Hektorovića 2, 10000 Zagreb u roku od 15 dana od primitka robe. Ovog se prava ne možete unaprijed odreći. Obavijest je valjana samo ako je poslana u roku. Primljenu robu morate nam vratiti neoštećenu i u neizmijenjenoj količini unutar 15 dana nakon što ste nas obavijestili o odustajanju od kupnje. Povrat primljene robe u roku od 15 dana smatramo ujedno i Vašom obavijesti o odustajanju od kupnje. Robu nam trebate vratiti u istom stanju u kakvom je bila u trenutku isporuke, i to na adresu: Profil Klett, Ulica Petra Hektorovića 2, 10000 Zagreb

 

Prava potrošača

Kao kupcu pripadaju Vam sva prava po Zakonu o zaštiti potrošača.

 

Sigurnost podataka potrebnih za kupnju

Ispunjavanjem podataka potrebnih za kupnju i označavanjem opcije Prihvaćam opće uvjete poslovanja dajete dozvolu društvu Profil Klett d.o.o. da u svrhu ispunjavanja ili poštivanja prava iz ugovornog odnosa zaprimi, vodi, održava i upravlja Vašim osobnim podacima tijekom ugovornog razdoblja.

Društvo jamči sigurnost osobnih podataka u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka.

U svakom trenutku pisanim putem ili telefonom možete zatražiti da u roku od 15 dana trajno ili privremeno prestanemo koristiti Vaše osobne podatke te da Vas o tome u sljedećih 5 dana obavijestimo o svom trošku.

Vaši kontaktni podaci, e-mail adresa, telefonski broj, broj mobitela te adresa bit će korišteni isključivo u sljedeće svrhe:

  • u svrhu provjere i dostave narudžbe kupca/korisnika,
  • u marketinške svrhe (slanje edukativnih materijala, obavijesti o edukativnim sadržajima i prijedlozima za rad na mrežnim stranicama izdavača, obavijesti o akcijama, pogodnostima, promjenama u radu web-knjižare, novostima iz Profil Klett-a, slanje obavijesti i poziva na edukativne skupove, slanje obavijesti o sudjelovanju u akcijama pozitivnog i/ili karitativnog karaktera koje mogu biti organizirane od strane treće osobe),
  • u svrhu razvoja i poboljšanja edukativnih sadržaja i usluga (provođenje anketa radi poboljšanja materijala i usluge izdavača, provođenje ispitivanja javnog mnijenja radi unaprjeđenja obrazovnog sustava u cjelini).

Za potrebe informiranja koriste se bilten, SMS-obavijesti kao i informiranje putem e-maila, telefona i mobitela. Vaši osobni podaci se u svrhu provođenja istraživanja mogu ustupiti trećoj strani, s kojom će društvo Profil Klett d.o.o. sklopiti ugovor, i koja će se obvezati da će čuvati Vaše osobne podatke i voditi dužnu skrb o njima sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka. Profil Klett d.o.o. će Vam poslati obavijest prije svakog ustupanja Vaših osobnih podataka.

 

Poništavanje narudžbe od strane Profil Klett d.o.o.

Zadržavamo pravo da iznimno (djelomično ili u cijelosti) odustanemo od izvršenja narudžbe u slučajevima:

  • kada na zalihama ponestane naručenih proizvoda (računalni sustavi automatski provjeravaju zalihe jedanput na dan u jutarnjim satima i ponekad se može dogoditi da robe ponestane tijekom dana),
  • kada je došlo do očite pogreške u cjeniku
  • ako narudžbenica nije bila ispunjena u skladu s općim uvjetima ili ako kod kupca utvrdimo povećani rizik neplaćanja.

U svim tim i sličnim slučajevima, nakon što smo utvrdili nepravilnost, odmah ćemo Vas obavijestiti telefonski ili e-mailom o mogućem odstupanju od ugovora s naše strane.

Zaprimanje i zaključivanje narudžbe

Klikom na tipku Naruči sada u zadnjem koraku kupnje zaprimit ćemo Vašu narudžbu i o tome ćemo Vas obavijestiti e-mailom na adresu koju ste naveli prilikom kupnje.

 

Podrška

Imate li bilo kakvih pitanja ili poteškoća, slobodno nam se obratite na adresu web_podrska@profil-klett.hr.

 

Pristanak na uvjete poslovanja

Klikom na tipku Zaključi i potvrdi narudžbu potvrđujete da ste upoznati sa svim prodajno-platnim uvjetima koji su ovdje navedeni te da ste prilikom registracije i upisa podataka za kupnju na njih bili upozoreni.

 

Jezik

Narudžbe se zaprimaju na hrvatskom jeziku.