repozitorij

Fasching

Lieber Rosen am Montag als Asche am Mittwoch, izreka je koja nam želi posvijestiti da je vrijeme maškara na vrhuncu i da bismo ga trebali što bolje iskoristiti. Dani su to kada svatko može postati ono što oduvijek želi, makar i na jedan dan. Da biste ovo vrijeme što ljepše proslavili na satovima stranih jezika, posebno Njemačkoga, nudimo vam nekoliko savjeta i ideja.

Primjer dobre prakse "BAŠ BAŠTINA - BAŠ BAŠKA" (uz obilježavanje Dana hrvatske glagoljice i glagoljaštva - 22. veljače) Pripremila: Senija Badić, prof. iz Zagreba

Godina 2018. proglašena je Europskom godinom kulturne baštine, a pred nama je i 22. veljače kada obilježavamo Dan hrvatske glagoljice i glagoljaštva. Primjerom dobre nastavne prakse aktualiziramo navedena događanja, ali i ukazujemo na važnost osvješćivanja kontinuiranog čuvanja baštine na tlu Hrvatske i šire. Ujedno, na ovaj način razvijamo osobni i zavičajni kulturni identitet kod naših učenika izvodeći zornu nastavu u poticajnom okruženju.

Fröhliche Weihnacht

Weihnachten ist bald da!

Machen Sie sich für Ihren weihnachtlichen Unterricht mit einem schönen Weihnachtslied bereit und überraschen Sie Ihre Schüler mit einer interessanten Bastelaufgabe. 

Viel Spaß und frohe Weihnachten!