Edukacije

Spajamo ideje. Stvaramo znanje.

Propustili ste webinar? Nema problema, pogledajte snimku.

Utorak, 02.06.2020. u 18:00 h

Vršnjačko vrednovanje u matematici

Kako se bliži kraj školske godine i vjerojatno razmišljate kako s učenicima odraditi taj kraj pomoću npr. projektne nastave i/ili praktičnog rada, a te bi projekte/radove učenici trebali i vrednovati. No kako provesti vršnjačko vrednovanje u online okruženju?

Istraživanja su pokazala kako je vršnjačko vrednovanje, pogotovo u online okruženju, vrlo bitna sastavnica učenja. Kroz ovaj webinar provest ćemo vas kroz primjere vršnjačkog vrednovanja, kreiranje rubrika i tablica, a zatim pokazati kako to elegantno provesti u online okruženju.

Tijek webinara:

Petak, 29.05.2020. u 18:00 h

Primjene istraživanja u poučavanju sociologije

Kako primijeniti istraživanje u nastavi sociologije? Koje odgojno-obrazovne ciljeve i ishode je moguće ostvariti učeničkim istraživanjima u nastavi sociologije? Predavačica će predstaviti nekoliko primjera iz gimnazijske prakse. 

Snimku webinara možete pogledati ovdje. 

Utorak, 26.05.2020. u 18:00 h

Postupci prilagodbe i podrške učenicima s teškoćama u učenju

Rad s učenicima s teškoćama u razvoju i učenju veliki je izazov za sve učitelje i nastavnike. Razlozi tomu nisu samo prilagodbe nastavnih metoda, postupaka i tehnika u nastavi, već prvenstveno poštivanje različitosti učenika i uvažavanje njihovih potreba u učenju na perceptivnom, spoznajnom i afektivnom planu.