Edukacije | Profil Klett

Edukacije

Spajamo ideje. Stvaramo znanje.

Nadolazeće edukacije... Pridružite nam se online ili uživo!


Utorak, 26.09.2023. u 18:00 h

Building Blocks of Emerging Literacy

In the first years of learning English the main emphasis is on speaking and listening skills. 

But, although young learners are still coping with the complex skills of reading and writing in their mother tongue, they are very motivated and eager to show their emerging skills in the English classroom as well.

In this webinar, we'll discuss the ways to approach the early literacy and how to help learners to take the first steps into the English writing system.
 

Četvrtak, 28.09.2023. u 19:00 h

Let's start reading our way to better English

Bliži se početak projekta Read your way to better English u kojem potičemo učenike na čitanje kroz zabavne radionice koristeći digitalnu knjižnicu Oxford Reading Club.

 

Saznajte više informacija o knjižnici, radionicama i materijalima koje smo vam pripremili i inspirirajte se iskustvima kolega koji su prošle godine sudjelovali u čitalačkoj avanturi!

Utorak, 03.10.2023. u 18:00 h

La didattica ludica e l’apprendimento dell’ILS

Poučavanje kroz igru ima vrlo važnu ulogu u razvoju komunikacije. Kroz igru učimo, razvijamo komunikacijske vještine i kreativnost. Učenici uče ovladati svojim emocijama kako bi prenijeli i naučili nove vještine.

 

Polazeći od zapažanja da se talijanski jezik uglavnom uči služeći se njime, pokazat ćemo, koristeći pristup temeljen na aktivnom sudjelovanju, da aktivnosti kroz igru jačaju teorijsko znanje, pomažu mu dati smisao i razvijaju komunikaciju.

 

Propustili ste webinar? Nema problema, pogledajte snimku.

Srijeda, 13.09.2023. u 18:00 h

Novo, brzo i lako u razrednoj nastavi Profil Kletta!

Na početku smo još jedne nove školske godine uz mnogo novosti u Profil Klettu.

 

Doznajte što smo sve za vas pripremili i gdje možete pronaći sve što vam treba za svakodnevni rad. Pripremite se brzo i lako uz sveobuhvatnu podršku u Metodičkom kutku i IZZI udžbenicima.

 

O svemu poslušajte više na webinaru za razrednu nastavu s urednicama Profil Kletta.

 

Veselimo se susretu i početku nove školske godine!

 

Utorak, 06.06.2023. u 18:00 h

Catturare l’attenzione della classe con stili cognitivi differenziati e per un apprendimento consapevole con Amici d’Italia

Nastava stranih jezika danas je heterogenija nego ikada prije i zahtijeva od nastavnika da razmišljaju o digitalnoj i zanimljivoj nastavi. 

Suočeni s različitim stilovima učenja, postaje nužno da učitelji uključe više kanala u proces poučavanja/učenja kako bi kod učenika potaknuli razvoj različitih jezičnih vještina, potaknuli svjesne procese učenja što je više moguće i koristili udžbenik koji je blizak njihovom svijetu.

Tijekom webinara bit će predstavljeni praktični prijedlozi za privlačenje pažnje učenika i razvoj jezičnih vještina i u online okruženju. 

Četvrtak, 04.05.2023. u 18:00 h

Svatko ima svoju ulogu – roditelji i učitelji u obrazovanju

Goruća tema odnosa roditelja prema učiteljima šokirala je naciju. 

Pridružite nam se na prvom predstavljanju velikog istraživanja Pulsa škole na kojem će nam se pridružiti Nada Lovrić, predsjednica Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, Ana Tuškan, glavna tajnica Sindikata hrvatskih učitelja i Nataša Gjuran, direktorica edukacije i projekata u Profil Klettu, a podatke će predstaviti voditelj istraživanja prof. dr. sc. Dragan Bagić.