Edukacije

Spajamo ideje. Stvaramo znanje.

Propustili ste webinar? Nema problema, pogledajte snimku.

Srijeda, 18.04.2018. u 19:00 h

Storybird i Storyjumper - web alati za stvaranje priče

Svakodnevno smo okruženi pričama. Pričamo ih, slušamo i doživljavamo kroz riječi pripovjedača ili kao čitatelji zamišljamo i maštamo o onome što smo pročitali. Stvoriti dobru priču nije lako i svaka pomoć je dobrodošla. Uvesti učenike u svijet pripovijedanja i stvaranja dobrih priča, temeljna je zadaća učitelja. Upoznajte učenike s alatima koji će potaknuti dječju maštu, obogatiti rječnik i pokazati im kako je za dobru priču potreban poticaj, znanje i vrijeme. Sami će se uvjeriti zašto je važno znati značenje riječi, pravopisna pravila i gramatiku.

Petak, 13.04.2018. u 19:00 h

WEBINAR: UN-ovi ciljevi održivog razvoja u radu s djecom i mladima

Na ovom webinaru potražit ćemo odgovore na pitanja: Što je to holistička održivost? Zašto je nužno voljeti prirodu, a zašto nije dovoljno? Što su to UN-ovi Ciljevi održivog razvoja, tko ih je odredio, a tko ih treba provoditi? Koja je u tome uloga učitelja i facilitatora aktivnosti za djecu i mlade? Kako nam Ciljevi održivog razvoja mogu poslužiti kao alat u pripremi i provedbi nastave i povezanih aktivnosti?

 

Snimku webinara možete pogledati ovdje...

Utorak, 10.04.2018. u 19:00 h

Napredno korištenje Kahoota!

Kahoot, popularna aplikacija za kvizove, više nije novost u hrvatskim školama. Mogućnost igre u učionicama svakako motivira učenike i izaziva puno emocija bez obzira radimo li sa prvašićima ili srednjoškolcima. No, Kahoot ima i nekoliko naprednih opcija koje se rijetko koriste. U ovom webinaru ćemo pričati o tome kako zadati Kahoot zadaću, kako igrati Jumble, kako započeti i voditi debatu uz korištenje Kahoota i kako ga iskoristiti za anketiranje.

Snimku webinara možete pogledati ovdje...