Edukacije | Profil Klett

Edukacije

Spajamo ideje. Stvaramo znanje.

Propustili ste webinar? Nema problema, pogledajte snimku.

Četvrtak, 19.05.2022. u 19:00 h

Modeli praćenja i rada s darovitom i potencijalno darovitom djecom

Daroviti učenici su pokretačka snaga našeg društva. Što škola čini ne bi li prepoznali takvu djecu i uključila ih u odgojno-obrazovni proces, a da im ne bude dosadno ili zbog nekih razloga ne ispune očekivanja?

U ovom predavanju spomenut će se neki modeli praćenja i rada s  darovitom i potencijalno darovitom djecom s većim osvrtom kako im mi , učitelji, možemo pristupiti u učionici.

 

Snimku webinara možete pogledati ovdje.

Utorak, 17.05.2022. u 19:30 h

Glazba - zrcalo života

Najučinkovitiji recept kvalitetne glazbene nastave jest povezivanje fenomena glazbe s učenikovim svakodnevnim iskustvom - bilo da se radi o njihovom osobnom (zašto glazba igra važnu ulogu u mom životu i kako može podržati moju socijalizaciju) ili društvenom iskustvu (na koje načine glazba može pomoći učeniku da bude prihvaćen i uspješan član zajednice - osobno i profesionalno).

Kako smo ta, za učenikov razvoj važna uporišta, proveli kroz cijelu obrazovnu vertikalu glazbene nastave: od 1. razreda OŠ do 4. razreda gimnazije, saznajte na našem webinaru!

Ponedjeljak, 09.05.2022. u 18:00 h

Agora dobrih ideja 1

Okupljanje zajednice praktičara koji će dijeliti iskustvo i primjere dobre prakse naša je kontinuirana zadaća. U prvom okupljanju na agori svaka će učiteljica povijesti u desetak minuta opisati svoj primjer dobre prakse poučavanja povijesti u osnovnoj školi. Martina Majetić učiteljica je povijesti u Osnovnoj školi Dr. Branimira Markovića u Ravnoj Gori. Predstaviti će nam na koji je način učenicima 5. razreda približila pojavu i razvoj pisma na Starome Istoku. Učenicima su se okušali u pisanju klinastim pismom.