Edukacije | Profil Klett

Edukacije

Spajamo ideje. Stvaramo znanje.

Nadolazeće edukacije... Pridružite nam se online ili uživo!


Srijeda, 28.02.2024. u 18:00 h

Što obuhvaća prirodoslovna pismenost?

Kako razumjeti materijalni svijet i kako primijeniti prirodoslovno i znanstveno znanje u svakodnevnom životu? Jesu li biologija, kemija, fizika i geografija dio prirodoslovne pismenosti? Što sve pripada cjelini prirodoslovlja? Zašto je važno podučavati prirodoslovlje i koje su sve dobrobiti stjecanja kompetencija i znanja u području prirodoslovne pismenosti doznajte na prvom predavanju Škole prirodoslovne pismenosti.

Srijeda, 06.03.2024. u 18:00 h

Zašto je važno razvijati svijest o potrebi očuvanja prirode?

Koji su prvi koraci koje možemo napraviti na putu očuvanja prirode? Je li taj prvi korak razvijanje svijesti o odgovornom odnosu prema prirodi? Učenje najmlađih da je korak svakog pojedinca važan, da svatko od nas može učiniti promjenu za očuvanje prirode i da je svatko od nas dio prirode vodi ka svijesti o potrebi očuvanja prirode. Pridružite se i doznajte zašto je važno razvijati tu svijest i kako poučavati učenike za ostvarivanje tog cilja.

Srijeda, 20.03.2024. u 18:00 h

Kako razvijati učeničke vještine potrebne za provedbu istraživanja?

Što nam je potrebno da bismo istražili neku pojavu, obilježja nekog bića ili dio nežive prirode? Koja pitanja moramo postaviti pri istraživanju? Kako oblikovati pretpostavku i kako odabrati predmet istraživanja? Što su pokusi, čemu služe i kako se razlikuju od istraživanja? Doznajte kako prepoznati istraživački potencijal neke pojave ili tijela, kako oblikovati istraživačke projekte i zadatke primjerene djeci te što je nužno za razvoj učeničkih istraživačkih vještina.

Propustili ste webinar? Nema problema, pogledajte snimku.

Četvrtak, 15.02.2024. u 18:00 h

Predstavljamo SonS projekte

Science on Stage festival okuplja stručnjake, edukatore i zaljubljenike u znanost s ciljem dijeljenja inovativnih pristupa u podučavanju znanosti. U nekoliko webinara predstavit ćemo vam nagrađene projekte od strane stručnoga ocjenjivačkoga vijeća sa 1. festivala Science on Stage Hrvatska održanoga u prosincu 2023. godine u Zagrebu.

 

Seriju webinara otvaramo prezentacijom prvih dvaju projekata koji će predstavljati Republiku Hrvatsku na međunarodnom festivalu u gradu Turku u Finskoj:

 

Srijeda, 07.02.2024. u 18:00 h

PIN, PRISJETI SE I NAPIŠI – USUSRET NACIONALNIM ISPITIMA U ČETVRTOM RAZREDU OSNOVNE ŠKOLE

Profil Klett je pripremio sveobuhvatnu podršku učiteljima, učenicima i roditeljima ususret održavanju nacionalnih ispita za sve učenike četvrtog razreda osnovne škole. Na prošlom ste webinaru imali priliku čuti kako možete olakšati učenicima pristupanje ispitima i umanjiti im osjećaj stresa i nesigurnosti, a u nadolazećem webinaru moći ćete čuti odgovore na aktualna pitanja o nacionalnim ispitima: kada i kako se pišu, kako su strukturirani, što obuhvaćaju i s čime je nužno upoznati učenike prije pristupanja ispitima.

 

Srijeda, 24.01.2024. u 18:00 h

Ususret nacionalnim ispitima u četvrtom razredu osnovne škole

Pred nama je po prvi puta provedba nacionalnih ispita u četvrtim razredima osnovne škole. Ususret ovom novom načinu vrednovanja želimo vam osigurati podršku i odgovoriti na najvažnija pitanja. Zato ćemo na webinaru ugostiti prof. emer. Dubravku Miljković i doc. dr. sc. Tomislavu Vidić s kojima ćemo razgovarati o ovoj temi. Doznajte o kakvom se vrednovanju radi, što možemo učiniti prije provedbe nacionalnih ispita te kako pomoći učenicima i roditeljima da ovaj korak u obrazovanju ne dožive stresnim.