Svi članci | Profil Klett

Svi članci

Filtrirajte članke po kategorijama

Kreativna lektira

Učiteljica Ivana Gluhačić i ove je školske godine za svoje učenike pripremila zanimljive zadatke uz razvoj čitalačke pismenosti. Njezini učenici uživaju u čitanju lektirnih djela jer ih uvijek dočekaju zanimljivi i kreativni zadatci. Prošli su mjesec tako čitali djela Ivane Brlić-Mažuranić. Slijedeći metodičke zakonitosti učiteljica Ivana pripremila je "vodič" u čitanju lektire.

„Tesla’s Legacy: Minds for the Future”

Osnovna škola Nikole Tesle iz Zagreba od 2014. godine sudjeluje u Erasmus + projektima te su nakon četiri uspješno završena projekta u posljednoj fazi svoga petog Erasmus+ projekta koji nosi naziv  “Tesla’s Legacy: Minds for the Future”.

Cilj projekta bio je obogatiti Kurikulum škole novim aktivnostima, poticati korelaciju među predmetima, a sve u svrhu razvijanja interesa i poticanja potencijalno darovitih učenika na ostvarivanje vlastitih punih potencijala u budućem školovanju.

Pozdrav s Islanda

Ovaj zanimljivi tečaj organizirala je španjolska organizacija English Matters. Sudionici tečaja došli su čak iz 19 različitih europskih zemalja. Tečaj je namijenjen učiteljima, ravnateljima i ostalom školskom osoblju kako bi se upoznali s islandskim obrazovnim sustavom koji se smatra jednim od najzanimljivijih u Europi. Naime, Island ima stopu pismenosti od 99 %, i taj otok bio je jedno od posljednjih mjesta na zemlji koje su nastanili ljudi,