Svi članci | Profil Klett

Svi članci

Filtrirajte članke po kategorijama

Čarobnice, radosnice – taktilne slikovnice

Projekt je proveden na izvanučioničkoj nastavi tijekom cijele školske godine. Široke mogućnosti uporabe te dugoročnu korist taktilne slikovnice prepoznalo je i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih koje je osiguralo financijsku podršku provedbi projekta.

 

Iskustva poučavanja iz Gran Canarije

Svakog dana poučavale su 5. razrede IKT i engleski jezik kroz primjerene aktivnosti poput MIT Scratcha, Micro:bita i programiranja na engleskom jeziku. Osim inovativnih metoda poučavanja koje su primjenjivale, učenici su imali priliku prvi puta se susresti s mini računalom Micro:bit i primjenjivati ga u različitim zadacima od osnova do brojanja koraka ili mjerenja temperature. Koristeći Scratch kreirali su svoje digitalne priče i animacije.

 

Likovna kolonija

13. svibnja 2024. godine u Katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku održana je Likovna kolonija osnovnih škola Šibensko-kninske županije, za učenike od 5. do 8. razreda. Uz učenike škole domaćina sudjelovali su i učenici OŠ Kistanje i OŠ Fausta Vrančića.

Živjeti zdravo

Učiteljice su sa svojim učenicima provele niz aktivnosti kojima su učenici usvajali znanja i stavove o važnosti pravilne prehrane i provodile razne oblike tjelesnih aktivnosti u cilju prevencije prekomjerne težine, a sve u cilju očuvanja i unaprjeđivanja mentalnog zdravlja.

 

Razvoj digitalnih vještina projektnim aktivnostima Webučionice 4.0

Učenici OŠ Josip Kozarac iz Soljana uključili su se u ovoj školskoj godini u međunarodni eTwinning projekt pod nazivom “Webučionica 4.0”. Cilj projekta je kod učenika, ali i učitelja, potaknuti korištenje informacijsko-komunikacijskih tehnologija u svrhu razvoja digitalnih vještina stvaranjem međupredmetnih sadržaja i korištenjem digitalnih znanja u različitim situacijama na nastavi Engleskog jezika.

Animal Kingdom - istraživanje čudesnog svijeta životinja kroz eTwinning projekt

Cilj projekta bio je aktivno koristiti engleski jezik na temu životinja i životinjskog carstva i razvijati sve jezične vještine, kao i proširiti vukabular na zadanu temu. Učenici su imali prilike pokazati i svoju kreativnu stranu te u zajedničkim projektnim aktivnostima surađivati s učenicima iz ostalih zemalja i naučiti nešto više o njihovim nacionalnim životinjama, kao i o njihovoj kulturi i običajima.

Od slike do pripovijedanja

U današnjem obrazovnom okruženju u kojem je digitalno sveprisutno, osobito je važno  poticati kreativnost i maštovitost kod učenika te razvijati njihove komunikacijske i jezične vještine. A kako to najbolje učiniti nego pripovijedajući? Upravo iz tog razloga, organizirana je radionica „Slikom do priče“, koja je kombiniranjem stvaralačkog mišljenja, slike i riječi učenicima pružila jedinstvenu prilika za kreativno izražavanje i učenje.

Čuvajte uspomene i stvorite nove!

Zadar, je jedan od najstarijih gradova na hrvatskoj obali, poznat po bogatoj povijesti, kulturnim znamenitostima i prirodnim ljepotama. No, kako stranci doživljavaju ovaj grad? Da bi se učenici i učitelji iz Češke upoznali s ljepotama Zadra, a sami Zadrani podsjetili u kakvom krilu bezvremenske ljepote žive, osmišljen je projekt izrade brošure, koji je svima zajedno omogućio da istraže, nauče i kreativno izraze svoje doživljaje o ovom predivnom gradu.