Svi članci

Filtrirajte članke po kategorijama

Zanima nas

Erasmus + "Obrnuta učionica“ za povećanje motivacije učenika

Program stručnog usavršavanja odvijao se na engleskom jeziku, a cilj mu je bilo upoznavanje s principom obrnute učionice te mogućnošću primjene novih tehnologija (mobitela, interneta, pametne ploče) u nastavi radi povećanja motivacije učenika i postizanja boljih obrazovnih rezultata, kao i osuvremenjivanja nastavnog procesa.

Biti učitelj - profesija ili poziv

Sljedeću godinu posvećujemo velikanima - svojim životnim učiteljima, te svojim učiteljima, velikanima svakoga dana. Duboko cijeneći njihovu profesiju, propitujemo razlike u poimanju učitelja nekada i danas, naglašavamo važnost njihova položaja u društvu i promišljamo o motivima za bavljenje najodgovornijim poslom - zvanjem: poučavanjem, odgajanjem i brigom o djeci.

Biti učitelj znači biti velikan - svakoga dana!

Korana Serdarević: Mladi čitaju mnogo više nego što se misli

Razgovarali smo s Koranom Serdarević, višestruko nagrađivanom spisateljicom, pokretačicom programa Pisci u školskim klupama u sklopu projekta Ruksak pun kulture, gimnazijskom profesoricom koja suvremenim nastavnim metodama potiče srednjoškolce na otkrivanje kanonskih i suvremenih književnih djela, pokušavajući u njima zapaliti iskru ljubavi prema čitanju.

 

Vodimo vas u Rim, Budimpeštu i dvorce Bavarske!

Dragi naši učitelji, učenici, roditelji i svi zaljubljenici u strane jezike,

s veseljem vas pozivamo na druženje na ovogodišnjem Interliberu (12. – 17. 11., Zagrebački velesajam, Paviljon 6, štand broj 108). Ove ćemo se godine prvi put predstaviti s našim Odjelom stranih jezika u kojemu smo na jednome mjestu okupili divove i čarobnjake svjetskoga izdavaštva.