Svi članci

Filtrirajte članke po kategorijama

Od crte, točke, mrlje, šare do zanimljivih likovnih kompozicija

Učitelj Abel Brčić iz Osnovne škole Petra Kanavelića u Korčuli navodi kako već niz godina primjećuje da učenici gube smisao za sitnu motoriku jer su im pokreti uglavnom sve više svedeni na radnju touch. Upravo stoga učinilo mu se zgodnim da učenicima aktivira prste i vrati ih u likovnost putem crta, točka, mrlja, šara, sukladno sloganu prošlogodišnjeg Profil Klettovoga likovnog natječaja Želim, stvaram, oblikujem.

Adventska čarolija u vašoj učionici

I kao što nam okupljanje u obitelji u uređenju i kićenju doma te zajedničkim dragocjenim trenutcima omogućuje emocionalno povezivanje i dijeljenje vrijednosti i priča te umnožavanje radosti, isto tako zajedničkim stvaranjem predbožićne, svečane i tople čarolije u razredu povezujemo učenike, učitelje i roditelje u jednu vrijednu i pamtljivu priču.

 

Zanima nas

Novi Zakon o udžbenicima

 

Nakladnici podupiru reformu, a Profil Klett ulaže u razvoj obrazovanja razvijajući suvremena rješenja, ali nije dobro što se priča o obrazovanju svela na masu i cijenu jer se time banalizira uloga knjige, navodi Petra Stipaničev Glamuzina, direktorica uredništva u Profil Klettu, u radioemisiji U mreži prvog - HRT1.

Pjesmom ususret božićnim blagdanima

 

U ovo predblagdansko vrijeme nije nikakav problem uklopiti blagdane sv. Nikole, običaje adventa, te na kraju božićne običaje u nastavu njemačkog jezika. No s godinama izrade plakata, pisanje pisama sv. Nikoli, odnosno Nikolausu, maleni igrokazi na tu temu i slično postanu djeci uobičajena tema. Zato se ove godine raspjevajte sa svojim učenicima na njemačkom jeziku, a motivaciju potražite u tekstu i radnim listićima.