Svi članci | Profil Klett

Svi članci

Filtrirajte članke po kategorijama

Drugašići uče engleski

Image by Prashant Sharma from Pixabay

Tijekom školske godine 2022./2023. učenici drugih razreda više osnovnih škola iz Hrvatske i Europe surađivali su online uz vodstvo svojih učitelja s vršnjacima u raznim aktivnostima razmjenjujući ideje i materijale za poučavanje i učenje engleskog kao stranog jezika.

Nastao je niz korisnih aktivnosti koje se mogu primjenjivati u nastavi stranih jezika, a donosimo ih u ovom članku.

Kako upravljati sukobima izgradnjom snažne kulture u učionici

Osnovna škola Strahoninec već godinama uspješno realizira Erasmus+ projekte kroz cijelu godinu. Ovog je ljeta učiteljica razredne nastave Lana Hohnjec sudjelovala na tečaju koji se održavao u Pragu pod nazivom Duboka demokracija: Kako upravljati sukobima izgradnjom snažne kulture u učionici. U ovom vam tekstu opisujemo neke od zanimljivih aktivnosti koje nam mogu pomoći u postizanju snažne učioničke kulture.

Zeleni i poduzetni

Učenička zadruga Zlatne ruke OŠ Blage Zadre Vukovar javila se na natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja za provedbu projekta u sklopu izvannastavnih aktivnosti osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova u školskoj godini 2022./2023. s idejom projekta „Zeleni i poduzetni“. Projektna ideja im je odobrena te su dobili novčana sredstva za provedbu nakon čega su mogli početi s realizacijom.

Mediji i dijete – obitelj i škola

Mediji su dio našeg svakodnevnog života i jedan od temeljnih izvora informacija i znanja. U prošlosti je pojam medija podrazumijevao radio, televiziju i film, a kasnije su 'dodani' kazalište, strip, računalna tehnologija, internet. Današnji život i ne možemo zamisliti bez medija i komunikacije putem medija.

Suradnjom do zabavne lektire

Čitanje je posebno iskustvo koje nas odvodi u neke druge svjetove…  Ljubav prema čitanju i učenju je siguran način da svaki roditelj svoje dijete usmjeri na put koji mu povećava mogućnosti za uspjeh u današnjem svijetu. 

(Potencijalno) darovito dijete u razredu

Puno je definicija, različitih mišljenja i odgovora na to što je 'darovitost'. Smjernice za rad s darovitom djecom i učenicimima (2022.) navode da su kod darovitog djeteta/učenika utvrđene iznadprosječne opće intelektualne sposobnosti i/ili specifične sposobnosti, visok stupanj kreativnosti i motivacije te dosljedno postizanje izrazito iznadprosječnih postignuća i/ili uradaka u jednom ili više područja.