Svi članci | Profil Klett

Svi članci

Filtrirajte članke po kategorijama

ŠKOLA PRIRODOSLOVNE PISMENOSTI

Riječ zašto česta je u znatiželjnim dječjim glavama. Djeca vole istraživati, postavljati pitanja, tražiti odgovore. Koji sadržaji potiču znatiželju i zanimanje za prirodoslovlje? Koja su istraživanja i pokusi pogodni za najmlađe glave koje tek ulaze u svijet obrazovanja? I ono najvažnije, što ćemo kojim sadržajem i metodom postići? Prirodoslovna pismenost zauzima važno mjestu u odgoju i obrazovanju naše djece.

Profil Klett vodeći partner u izradi digitalnih obrazovnih sadržaja na međunarodnom projektu pokretanja diplomskog studija kibernetičke sigurnosti

Digital4Security je četverogodišnji projekt vrijedan 20 milijuna eura u kojem je glavni cilj razviti europski online diplomski studij za kibernetičku sigurnost, koristeći sinergiju između akademske zajednice i industrije kako bi se ponudio odgovor na trenutnu potrebu za stručnjacima iz područja kibernetičke sigurnosti. Projekt okuplja 36 partnera iz 14 zemalja, a sufinanciran je od strane EU.

 

Erasmus tečaj: Project based learning

Učiteljica Hrvatskoga jezika i Erasmus koordinatorica Gorana Babić i učiteljica Informatike Maja Brzica iz OŠ dr. Franje Tuđmana Brela su boravile u Rimu na Erasmus tečaju. Tema tečaja je bila PBL in Museums. Tečaj je organizirala Europass Teacher Academy od 9.do 14. listopada 2023.

ProTourism - novi digitalni obrazovni materijali iz Engleskoga jezika za srednje strukovne škole

U listopadu 2023. godine završen je Erasmus+ projekt naziva Professional language training of VET students in the field of customer service for quality tourism (ProTourism) na kojemu su zajedno radili izdavačke kuće Profil Klett, Klett Bugarska i Klett Srbija, bugarsko Udruženje škola u ugostiteljstvu (AURH) te slovenska Srednja sola za gostinstvo in turizem Celje.

Završno natjecanje povodom Europskog dana jezika

Učiteljice engleskog i talijanskog jezika Ivona Jerković i Tina Parać za početak su pripremile i svojim učenicima prikazale prezentaciju o europskim jezicima.

Zajednički su osmislile i napravile jezični kviz za učenike od 5. do 8. razreda. Učenici su na razrednim natjecanjima pokazali iznimno znanje o europskoj jezičnoj raznolikosti, materinjem jeziku, dvojezičnosti i višejezičnosti u Europi.

MALI ČITAČI – VELIKI TRAGAČI

Dobrobiti čitanja se višestruke. Čitanjem se razvija rječnik, mašta i koncentracija djeteta, a važnost čitanja često se uspoređuje s važnošću tjelovježbe. Izdvajanjem vremena za fizičku aktivnost činimo dobro za svoje zdravlje, a jednako vrijedi i za čitanje. Kao što nastojimo djeci usaditi zdrave prehrambene i higijenske navike, isto trebamo činiti kada je riječ o čitanju. Čitanjem se stječu nove spoznaje, budi znatiželja i razvija empatija.

SPACE WEEK 2023 - Dvojezična radionica na otvorenom

Učenici šestih razreda OŠ Eugena Kumičića iz Slatine su nastavom na otvorenom, koju su vodile nastavnica engleskog jezika Silvija Mađarić i nastavnica fizike Martina Bukvić, kroz igru i druženje pokušali naučiti što više o planetima Sunčevog sustava i općenito o Svemiru kroz međupredmetnu poveznicu engleskog jezika i izvannastavne aktivnosti astronomije.