repozitorij

Fasching

Lieber Rosen am Montag als Asche am Mittwoch, izreka je koja nam želi posvijestiti da je vrijeme maškara na vrhuncu i da bismo ga trebali što bolje iskoristiti. Dani su to kada svatko može postati ono što oduvijek želi, makar i na jedan dan. Da biste ovo vrijeme što ljepše proslavili na satovima stranih jezika, posebno Njemačkoga, nudimo vam nekoliko savjeta i ideja.

Fröhliche Weihnacht

Weihnachten ist bald da!

Machen Sie sich für Ihren weihnachtlichen Unterricht mit einem schönen Weihnachtslied bereit und überraschen Sie Ihre Schüler mit einer interessanten Bastelaufgabe. 

Viel Spaß und frohe Weihnachten!

 

Martinstag

Jesen je i vrijeme kada obilježavamo blagdan svetog Martina koji slavimo 11. studenog. Dan je to koji posebno veseli najmlađe. Taj dan djeca sudjeluju u večernjoj povorci kroz svoje selo ili grad noseći u rukama lampione koje su prije izradili. U povorci često sudjeluje i jahač na konju zaogrnut crvenim plaštem, koji predstavlja samog svetog Martina. Prema legendi, Martin je podijelio svoj plašt sa siromahom kojeg je sreo na svom putu. Djeca pjevaju pjesme o svetom Martinu te se na kraju zaslade slatkim pecivom. U prilogu su radni listići od 5. do 8.

Martinstag ist heut'

Jesen je i vrijeme kada obilježavamo blagdan svetog Martina koji slavimo 11. studenog. Dan je to koji posebno veseli najmlađe. Taj dan djeca sudjeluju u večernjoj povorci kroz svoje selo ili grad noseći u rukama lampione koje su prije izradili. U povorci često sudjeluje i jahač na konju zaogrnut crvenim plaštem, koji predstavlja samog svetog Martina. Prema legendi, Martin je podijelio svoj plašt sa siromahom kojeg je sreo na svom putu. Djeca pjevaju pjesme o svetom Martinu te se na kraju zaslade slatkim pecivom. U prilogu su radni listići od 1. do 4.