Čarolija blagdana u 2.b OŠ Julija Klovića iz Zagreba | Profil Klett

24. prosinac 2020.

Čarolija blagdana u 2.b OŠ Julija Klovića iz Zagreba

Autor: Ivana Gluhačić

Šetnja čarobnim selom Djeda Mraza, vožnja Djedovim saonicama i druženje s vilenjacima samo su neke od avantura koje smo doživjeli u snježnoj Laponiji. Sve uz pomoć čarolije blagdanskoga praha na jednom satu razrednika…

Posljednjega dana nastave u prvome polugodištu učenike 2. b razreda OŠ Julija Klovića posipala je čarolija blagdanskoga praha. Na satu razrednika uputili smo se u avanturu i krenuli na virtualnu terensku nastavu – Putovanje u snježnu Laponiju i čarobno selo Djeda Mraza.

Prije kretanja na put, učiteljica je za učenike pripremila topli kakao koji, naravno, ne bi bio puna oprema za uzbudljivo putovanje bez ukusnih keksića. Kao pravi dobri vilenjaci, naše su nam tete kuharice u pomoć pritekle grijanjem mlijeka za kakao.

Kada je sve bilo spremno, puni znatiželje i uzbuđenja krenuli smo na put u daleku Laponiju. Tamo smo prošetali čarobnim selom Djeda Mraza, posjetili njegov dom, a upoznao nas je i sa svojim pomoćnicima – vilenjacima! Na kraju ove avanture, promatrali smo jednu od najljepših nebeskih pojava, sjevernu zoru ili Auroru Borealis. To je bilo zbilja čarobno! Mogli bismo vam još štošta ispričati, no najbolje da se sami uputite u avanturu:

https://view.genial.ly/5fd11b66d292600d903cf0b1/interactive-image-virtualna-terenska-nastava

 

Na kraju virtualne terenske nastave, doživjeli smo još jednu avanturu – ostali smo zaključani u radionici Djeda Mraza! Morali smo riješiti niz zadataka kako bismo otkrili šifru koja će otključati vrata. Za naše mudre glavice to je bio pravi izazov, riješen kao od šale! Okušajte se i sami:

https://view.genial.ly/5fda54eb3c971e0d6598dd1e/game-breakout-bijeg-iz-radionice-djeda-bozicnjaka

 

Kada je došao trenutak vrednovanja naše virtualne terenske nastave, svi su palci bili gore.

Vjerojatno je za to zaslužna i čarobna prašina (kakao) iz naših šalica!