| Profil Klett

Priroda 5

radna bilježnica iz prirode s materijalima za istraživačku nastavu

Uz udžbenik Priroda 5, očekuje vas i radna bilježnica koja je sastavni dio kutije s kvalitetnim priborom za praktičnu i istraživačku nastavu prirode u osnovnoj školi.

 

Jednostavno do uspjeha!

 

U predmetu Priroda prema predmetnom kurikulumu primjenjuju se dva elementa vrednovanja:

  • usvojenost prirodoslovnih koncepata
  • prirodoznanstvene kompetencije.

 

Priroda 5 jedinstveni je materijal koji će vam omogućiti postizanje ciljeva i objektivno vrednovanje putem motivirajućih, zanimljivih i jednostavnih edukativnih materijala.

 

Sav pribor u kutiji prilagođen je provedbi praktičnih i istraživačkih radova (razrađenih prema koracima znanstvene metodologije) u radnoj bilježnici. Oni malom istraživaču, učeniku, omogućuju razumijevanje, analiziranje i zaključivanje te oblikovanje trajnog pamćenja koje će primjenjivati u daljnjem školovanju i svakodnevnom životu.

 

Pogledajte ovdje letak sa opisima pribora u kutiji.

 

Otkrijmo što će sve učenik imati u kutiji…

Didaktički materijali

didaktički materijalkoličinaopis materijala
mikroskop1

Svjetlosni mikroskop omogućuje promatranje preparata s pomoću triju objektiva. Povećanjem slike 100 x i 200 x opažaju se veće strukture, ali ovim se mikroskopom slika može povećati i 450 x, što omogućuje vrlo kvalitetno mikroskopiranje sitnijih struktura koje nisu vidljive pri malim povećanjima.

Što mislite, pri kojem povećanju možete vidjeti jezgru stanice?

alkoholni termometar1

Alkoholni termometar sadržava alkohol koji se pri povišenim temperaturama širi kroz cjevčicu. Skala na cjevčici upućuje na vrijednost temperature nekog medija koji se mjeri.

trake za ispitivanje kakvoće vode5

Trake za mjerenje pH-vrijednosti vodenih otopina visoke su kvalitete, precizne, prenosive te jednostavne za korištenje. Traka se umoči u uzorak te se promjena boje na njoj usporedi sa skalom koja prikazuje pH-vrijednosti i tako se jednostavno očita rezultat.

boje za pokuse (crvena i plava)2

Boje za pokuse (crvena i plava) omogućavaju izvedbu niza radova; mogu se koristiti za bojenje mikroskopskog preparata, staviti u vodu kako bi se promatrao proces difuzije ili primjerice dodati za bolje uočavanje vulkanske erupcije pri izvođenju predloženoga istraživačkog rada izrade vlastitog vulkana.

Staklene epruvete4

Staklene epruvete s plutenim čepovima kvalitetno su laboratorijsko posuđe široke primjene.

kapaljka1

Kapaljka s oznakama omogućuje mjerenje željenog volumena tekućine koji se želi dodati pri izvođenju praktičnih i istraživačkih radova.

Praktične i istraživačke radove uvijek treba izvoditi uz nadzor učitelja ili druge nadležne odrasle osobe. Pribor je poželjno čuvati i više se puta njime koristiti, a prirodni materijal kompostirati ili zasaditi, odnosno vratiti u njegovo stanište.