Mala srca i velika ljubav | Profil Klett

13. veljača 2017.

Mala srca i velika ljubav

Autor: Maja Jelić Kolar

Kakva je to ljubavna kemija u razrednoj nastavi? Ni oni veliki često o njoj puno ne znaju, ali mnogi nagađaju. Svi je prisvajaju i nazivaju raznim imenima: fatalnom, strašnom, velikom, strastvenom, pravom, nesretnom, prvom, mladenačkom...

Mogli bismo pretpostaviti da je malo odraslih koji na ljubav gledaju neopterećeni prijašnjim iskustvima, bez sjećanja na razočaranja i bez prevelikih očekivanja. Ipak, sigurno je da su svi odrasli jednom bili djeca, a djeca na ljubav gledaju otvorenog srca i premda još uvijek ne raspolažu „važnim“ i „velikim“ riječima o ljubavi, sasvim je lijepo i iskreno opisuju. Neki su prvašići opisujući ljubav rekli da je ljubav priroda i prijateljstvo, a neki da je ljubav nešto posebno ili da je ona moćna.

Simbol ljubavi kojeg često vidimo na izlozima trgovina uoči Valentinova je srce, a povodom toga dana nastojimo pokazati ljubav voljenim osobama kupujući i osmišljavajući razne posebne i za njih karakteristične darove. Ovdje izdvajamo opis ljubavi jednog prvašića koji je rekao: Meni je ljubav kad srce pokloni dečko curi. Uz ovo darivanje srca i čestitke za Valentinovo, u galeriji pogledajte dva primjera izrade darova povodom Dana zaljubljenih. Jedan je izradila učiteljica Marina Kazija i učenici OŠ Pakoštane iz Pakoštana, a drugi učiteljice Jadranka Kalac i Vesna Načevski s učenicima OŠ braće Ribar iz Posedarja.

Galerija: 

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Dani vještina

Jesu li se vaši učenici kada pitali što su sve radili njihovi predci? Kako su nastajala šarena i maštovita tkanja u prošlosti? Ovim su se pitanjima bavili učenici 2. a razreda OŠ Šimuna Kožičića Benje iz Zadra uz vodstvo učiteljice Sandre Tomić.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Nina Rezo, (Daška Domljan)
udzbenik
Vesna Budinski, Katarina Franjčec, Saša Veronek Germadnik, Marijana Zelenika Šimić, Ivana Lukas