13. veljača 2017.

Mala srca i velika ljubav

Autor: Maja Jelić Kolar

Kakva je to ljubavna kemija u razrednoj nastavi? Ni oni veliki često o njoj puno ne znaju, ali mnogi nagađaju. Svi je prisvajaju i nazivaju raznim imenima: fatalnom, strašnom, velikom, strastvenom, pravom, nesretnom, prvom, mladenačkom...

Mogli bismo pretpostaviti da je malo odraslih koji na ljubav gledaju neopterećeni prijašnjim iskustvima, bez sjećanja na razočaranja i bez prevelikih očekivanja. Ipak, sigurno je da su svi odrasli jednom bili djeca, a djeca na ljubav gledaju otvorenog srca i premda još uvijek ne raspolažu „važnim“ i „velikim“ riječima o ljubavi, sasvim je lijepo i iskreno opisuju. Neki su prvašići opisujući ljubav rekli da je ljubav priroda i prijateljstvo, a neki da je ljubav nešto posebno ili da je ona moćna.

Simbol ljubavi kojeg često vidimo na izlozima trgovina uoči Valentinova je srce, a povodom toga dana nastojimo pokazati ljubav voljenim osobama kupujući i osmišljavajući razne posebne i za njih karakteristične darove. Ovdje izdvajamo opis ljubavi jednog prvašića koji je rekao: Meni je ljubav kad srce pokloni dečko curi. Uz ovo darivanje srca i čestitke za Valentinovo, u galeriji pogledajte dva primjera izrade darova povodom Dana zaljubljenih. Jedan je izradila učiteljica Marina Kazija i učenici OŠ Pakoštane iz Pakoštana, a drugi učiteljice Jadranka Kalac i Vesna Načevski s učenicima OŠ braće Ribar iz Posedarja.

Galerija: 

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Crtajmo kao Michelangelo

Ove sam se školske godine uključila u projekt U svijetu likovnih umjetnika koji je pokrenula udruga hrvatskih učitelja razredne nastave Zvono, a otvoren je i na eTwinning platformi. Zadatak projekta bio je upoznati učenike s najvećim likovnim majstorima i njihovim djelima. Učiteljice i učitelji odabrali su po 5 umjetnika s čijim će likom i djelom upoznati učenike.

Carevo novo ruho

Učenici OŠ Ivana Gorana Kovačića u produženom su boravku s učiteljicom Ivom Zeljko na vrlo maštovit način učili o kazalištu. Nakon što su pogledali kazališnu predstavu Car je gol, krojili su, rezali i lijepili, a kao rezultat njihovog rada nastala je raznobojna vesela odjeća kojom su obukli cara.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Sanja Basta, Nataša Svoboda Arnautov, Sanja Škreblin
udzbenik
Vesna Marjanović, Andrea Škribulja, Renata Gredelj, Marina Gabelica