Nagradili smo pobjednike Project Competition natjecanja! | Profil Klett

09. lipanj 2022.

Nagradili smo pobjednike Project Competition natjecanja!

avatar
Autor: maja_sabljo

Svake godine Oxford University Press organizira Project Competition, natjecanje za učenike engleskog jezika iz cijelog svijeta!

Ove godine zadatak je bio osmisliti izum koji će promijeniti svijet nabolje i riješiti neki od gorućih svjetskih problema, poput klimatskih promjena ili unapređivanje zdravlja i brige o sebi. 48 timova iz Hrvatske prijavilo se na ovo globalno natjecanje, a ovo su najuspješniji!

Pobjedničke timove i njihove mentorice Profil Klett nagradio je vrijednim nagradama.

Kategorija 10 - 13 godina - 1. mjesto

Pobjednice u kategoriji 10 - 13 godina su učenice šestog razreda Osnovne škole Mladost iz Osijeka. S mentoricom, profesoricom Marijetom Musulin, osmislile su Robby-ja, robota koji pomaže da se kvalitetnije naspavamo! Istražujući aktualne probleme s kojima se svijet susreće, odlučile su ponuditi rješenje u kategoriji Zdravlje&briga o sebi, podtema san. Istražile su zdrave navike spavanja koje su potom anketirale kod svojih prijatelja i osmislile jednostavno rješenje za kvalitetniji san. 

Kategorija 10 - 13 godina - 2. mjesto

Učenice sedmog razreda Osnovne škole Vladimir Nazor iz Budinšćine osvojile su runner up mjesto u ovoj kategoriji. Pod vodstvom mentorice, profesorice Ane Bahat, osmislile su rješenje za globalno zatopljavanje - satelit koji hladi Zemlju i nazvale ga 'Frigoris'.

Kategorija 14 - 17 godina - 1. mjesto

Projektni tim učenica prvog razreda II. gimnazije u Splitu s mentoricom, profesoricom Anamarijom Brzicom, osvojio je prvo mjesto u kategoriji od 14 do 17 godina. Projekt koji su osmislile je Curing Bug - mali robot koji liječi sve bolesti, od slomljenih kostiju do korone! Pobjednice su nam priznale da su sjajno zabavile radeći na ovom projektu, ali i proširile svoj vokabular i naučile mnoge medicinske izraze na engleskom jeziku.

Kategorija 14 - 17 godina - 2. mjesto

Runner up mjesto u ovoj kategoriji, osvojile su učenice osmog razreda Osnovne škole Miroslava Krleže iz Čepina, s mentoricom profesoricom Tanjom Pokupić. One su zamislile i izradile Foody-ja, robota koji stvara hranu. Foody-ju se jednostavno pokaže što želimo jesti i on to stvori! Učenice su zamislile da se po jedan Foody stavi u svaki grad, selo, ulicu i da se time rješi problem gladi u svijetu. 

Čestitke svim nagrađenima i njihovim mentoricama!

Sretni smo što možemo podržati ovako kreativne i društveno osvještene mlade ljude! Želimo im puno sreće u daljnjem školovanju!