14. studeni 2019.

Outdoor Classroom Day

Autor: Silvija Mađarić

Osnovna škola Eugena Kumičića priključila se globalnoj kampanji pod nazivom Outdoor Classroom Day koja se svake godine provodi 7. studenoga. Registrirali smo školu na stranici https://outdoorclassroomday.com/ te se priključili tom međunarodnome događaju. Ove je godine u kampanji Outdoor Classroom Day sudjelovalo gotovo 25 000 škola diljem svijeta i više od 3 milijuna učenika, a cilj joj je potaknuti učenje i igru na otvorenome.

 

Budući da naša škola sudjeluje u Erasmus+ KA1 projektu Škola bez granica, kojim potičemo, među ostalim, i učenje koje nije opterećeno granicama i zidovima učionica te istraživačku nastavu i učenje na otvorenome, ova se akcija uklopila u ciljeve projekta te je imala i izravan utjecaj na školu, učitelje i učenike.

U globalnoj kampanji sudjelovali su učenici razredne i predmetne nastave te posebni odjeli i područne škole. Sa svojim su učiteljicama proveli mnoge aktivnosti izvan učionica, pa su tako izrađivali hranilice za ptice, oblikovali Tetu Kasnojesenku od lišća, izrađivali jesenske vjenčiće, ukrašavali školski vrt apstraktnim i zanimljivim formama od lišća, na otvorenome čitali suvremene bajke i pjesme, istraživali prirodu i okolinu škole, proveli raznovrsne igre na otvorenome i još mnogo toga. Detaljan opis aktivnosti možete pronaći na web stranici škole.

Galerija: