OŠ Antuna Kanižlića | Profil Klett

OŠ Antuna Kanižlića

45

Učenici 1. c razreda PŠ Vidovci pratit će razvoj dvije biljke u svom razredu. Jednu biljku zalijevat će sami ručno, a drugu uz pomoć microbita. Cijeli proces bilježit će u svoje bilježnice (pisanje, crtanje i slično) i na kraju iznijeti zaključak. Zaključak ćemo predstaviti drugim učenicima naše Škole. Sve naučeno što bude moguće, primijenit ćemo u školskom vrtu.
Na Satu razrednika razgovarat ćemo i dogovoriti se oko zaduženja za svakog pojedinog učenika. Učenici će biti podijeljeni u dvije skupine. Svaka skupina brinut će se o jednoj biljci. Naučit ćemo dijelove biljke i njihovu ulogu. Svakog ponedjeljka iznijet će kratko svoje dojmove. Projekt će trajati drugo polugodište.
Učiteljica Informatike Martinija Prgomet pružit će učenicima tehničku podršku i pomoć u radu te na izvannastavnoj aktivnosti zajedno će s učenicima osmisliti program za zalijevanje biljke. Sadržaj praćenja s fotografijama bit će objavljeni na školskim stranicama.

Opišite nam kako je protekla provedba projekta: 

Učenici 1.c učili su osnove o biljkama i uvjetima života. Teorijsko znanje uvježbavali su u školskom vrtu gdje su u tijekom godine sudjelovali u uređivanj školskog dvorišta i sadnji biljaka. U školskom vrtu sudjelovali su u pripremi zemlje i sadnji graška.

Vlasta Jezerčić
Martinija Prgomet