OŠ "FRA KAJE ADŽIĆ", PLETERNICA | Profil Klett

OŠ "FRA KAJE ADŽIĆ", PLETERNICA

23

Pratiti kako raste, napreduje biljka pod nadzorom čovjeka, a kako raste napreduje biljka upravljana microbitom. Biljka koju smo posadili je zaštitni znak naše zadruge "NEVEN"

Opišite nam kako je protekla provedba projekta: 

Projekt Želim stablo, objedinio je rad više predmetnih nastanika, nastanicu razredne nastave, kao i djecu različitih uzrasta. Živeći s prirodom i u prirodi, razvijamo našu znatiželju i inovativnost. Upravo smo zato na konkretnom primjeru željeli pokazati kako primijeniti IKT u nastavi, istovremeno razvijajući društvenu i ekološku svijest učitelja i učenika.

 

Svrha ovoga projekta bila je upotreba micro:bit-a na konkretnom projektu zalijevanja biljaka (u našem primjeru neven jer on je zaštitni znak naše zadruge) pomoću seta za zalijevanje. Kroz nove projekte i nove načine poučavanja učenici su učili kako razmišljati, kritički promatrati svijet oko sebe te razvijati vještine koje su im potrebne za budućnost. Rad na ovom projektu bio je zanimljiv i inovativan nastanicima i djeci. Rezultate našeg projekta možete vidjeti u prezentaciji i fotogaleriji. 

Priložite fotografije, video ili Powerpoint prezentaciju provedbe projekta: 
-
MARIJANA ŠKVORC