OŠ VLADIMIR DEŠČAK | Profil Klett

OŠ VLADIMIR DEŠČAK

313

Učenici će pratiti i uspoređivati potrošnju vode i rast biljke koju zalijeva micro:bit i učenici.

Opišite nam kako je protekla provedba projekta: 

U OŠ Vladimir Deščak projekt Želim stablo micro:bit od 13. veljače do 28. travnja provodili su učenici uključeni u dodatnu nastavu prirode (učiteljica Gordana Kalanj Kraljević) te učenici 2.a i 2.b razreda (učiteljice Sanja Mužinić Čujić i Vesna Abičić) uz vodstvo učiteljice matematike Petre Markanović i učitelja informatike Darka Brajičića.

Posijali smo rajčice i rotkvice u za njih predviđene posude, zalijevali sadnice pomoću seta za zalijevanje i ručno korištenjem kantice za zalijevanje, mjerili visine izdanka i promatrali boju listova. Cilj nam je bio upoznati rast i razvoj biljke te funkcije njenih dijelova, kontrolirati potrošnju vode korištenjem seta za zalijevanje, osposobiti učenike za samostalan uzgoj biljke, poticati učenike na pozitivan odnos prema radu i korištenje moderne tehnologije za uzgoj povrća, a sve kako bi učenici proširivali svijest o važnosti biljaka za život ljudi, razvijali sposobnosti i vještine za pravilan i adekvatan uzgoj i tretiranje biljaka, proširivali znanje o održivom razvoju. Rezultate našega projekta planiramo prezentirati roditeljima i posjetiteljima škole s ciljem podizanja svijesti o očuvanju vode, uzgoju i rastu rotkvica i rajčica, a cijeli projekt predstavit ćemo i povodom Dana škole i Dana grada Svete Nedelje.

Rad s micro:bitom i setom za zalijevanje toliko nas je obradovao da smo im posvetili i igrokaz i pjesmu koju svakodnevno možete čuti na hodnicima naše škole.

Priložite fotografije, video ili Powerpoint prezentaciju provedbe projekta: 
Petra Markanović
-