OŠ Zamet

Osnovna škola Zamet, kao jedna od najvećih riječkih škola uključena je u EKO projekte Društva „Naša Djeca“, i to „Zdrava prehrana“ i „Eko proizvodi.“ Škola je okružena zelenim otocima, održavanju kojih se posvećuje velika pozornost. Unutrašnjost škole također obiluje zelenilom.
Škola je od samog početka uvođenja Micro:bitova u škole u sklopu projekta „STEM revolucija“ aktivna te redovito sudjeluje u projektima vezanim uz korištenje Micro:bitova, kao što je „ProMikro“.
U sklopu projekta Šafran redovito sadimo žute šafrane. Projektom „Želim stablo“ nadovezali bismo se na aktivnosti vezane uz projekt „Šafran“. Aktivnosti same provedbe bile bi bazirane oko paralelne usporedbe 5 različitih šafrana čije bi navodnjavanje bilo kontrolirano od strane Micro:bitova. Faze provedbe bi se foto dokumentirale te podaci unosili u Excel radi podrobnije statističke analize.
U sam projekt uključeni bi bili učitelj informatike, učiteljica biologije te učiteljica razredne nastave, koje veže uspješna suradnja na projektima koje škola već aktivno provodi.

Ivanka Stojaković
Dino Arbula