Osnovna škola Šestine

187

Projekt  "Želim stablo" u našoj školi zamišljen je kao suradnja učenika razredne nastave (4. razred) i predmetne nastave ( 5.razred). U provođenje projekta uključit će se i učenici Eko grupe.
                                                                                          

5. razredi sade biljku i postavljaju instalaciju i programiraju mikrobit. Na satovim prirode prate razvoj biljke u različitim uvjetima. Posebno prate jednu biljku koju samostalno zalijevaju i jednu koju zalijeva microbit.                                                         

4. razredi -  Prate uvjete potrebne za razvoj biljke. Na satu likovne kulture slikaju dijelove biljke i zamišljaju "posebne- bit" mahune koje su izrasle u ovakvim kontroliranim uvjetima vlažnosti.Radove izlažemo u okviru prezentacije projekta na holu škole.                                                    

Eko grupa pokušava pratiti količinu potrošene vode pri ručnom zalijevanju biljke te  količinu vode koju je mikrobit potrošio zalijevajući biljku.

Opišite nam kako je protekla provedba projekta: 

Planirane aktivnosti podijeljene su između 4. i 5. razreda kako bi se što lakše međusbno kolerirale. Učenici 5. razreda sadili su biljku na nastavi prirode te proučavali njezin rast i razvoj u okviru nastave prirode i cjeline " Građa i uloga biljke cvjetnjače". Zatim su poučili učenike 4. razreda o sadnji biljke te postavljenoj microbit instalaciji. Zajedno smo pratili rast i razvoj biljke. Učenici 4. razreda također su učili o građi biljke na nastavi prirode i društva te se kreativno izražavali na tu temu na satu hrvatskog , likovnog i glazbene kulture.

Svjetlana Celinšćak
Helena Iva Legvard