27. lipanj 2018.

Priprema za digitalni svijet

Autor: Silvija Mađarić

Nekoliko puta godišnje na stranicama Agencije za mobilnost i programe Europske unije dostupni su različiti oblici stručnih usavršavanja kroz eTwinning mobilnosti, seminare, radionice, konferencije. Ove godine učiteljica engleskog jezika iz OŠ Eugena Kumičića Silvija Mađarić, prijavila se za radionicu profesionalnog usavršavanja. Od četrdesetak prijavljenih učitelja iz Republike Hrvatske, učiteljica Silvija Mađarić iz Slatine te učiteljica iz OŠ Tordinci Tihana Svoren Kolarec, bile su odabrane za sudjelovanje na temelju ostvarenih bodova tijekom prijave.

Danski festival učenja i podučavanja

 

Radionica profesionalnog usavršavanja održala se u Kopenhagenu, Danska u ožujku 2018. Na radionici je prisustvovalo 138 učitelja i ravnatelja iz 25 različitih država.

Sudionici su imali prilike prisustvovati Danskom festivalu učenja i podučavanja. Festival je godišnji događaj za zajednicu koji se sastoji od izložbe, prezentacije učeničkih projekata te odabira najboljih, seminara i konferencija, a cjelokupna tema festivala bila je „ Priprema za digitalni svijet.“ Festival je usredotočen na praktična iskustva, rezultate istraživanja i povećanu uporabu IKT-a u obrazovanju te je prilika svakom sudioniku da bude inspiriran i u toku s najnovijim svjetskim trendovima u obrazovanju. Festival godišnje okuplja više od 8.000 stručnjaka iz svijeta obrazovanja na konferencije, izložbe, razmjenu znanja, umrežavanje itd.

Problemsko učenje

 

Osim izložbe, sudionici su imali prilike slušati predavanja i biti dio radionica povezanih s podučavanjem učenika 21. stoljeća. Problemsko učenje može biti odgovor na razvijanje vještina 21. stoljeća i pripremanje naših učenika za budućnost. Svakako se naglašava uporaba tehnologije u svim segmentima nastave i prožeta kroz sve nastavne predmete. Na pitanje kako započeti s novim načinom podučavanja, odgovor je eTwinning - najveća online zajednica škola u Europi. Sudjelovanjem u projektima i učitelji i djeca uče o kulturi, jeziku i zavičaju drugih naroda, a razmjena iskustava i znanja pomaže im da lakše svladavaju gradivo, razvijaju kompetencije, obogate svoje svjetove te koriste tehnologiju.
Suradnjom s drugim učiteljima tijekom boravka u Kopenhagenu, pokrenut je novi eTwinning projekt.

U kratkom videu niže možete doživjeti djelić atmosfere iz Kopenhagena. 

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

eTwinning korak po korak #2: eTwinning Live - komunikacija i umrežavanje

Kao što i sam naziv kaže, na eTwinning Live stranici eTwinning živi. Poput ostalih društvenih mreža, ovo je mjesto za susret i komunikaciju sa sudionicima, kolegicama i kolegama, s kojima možete dogovarati i pokretati nove projekte ili se priključiti njihovim, već započetim projektima. Upoznajte se pobliže sa servisom eTwinning Live u najnovijem članku naše suradnice Alenke Mijević.

eTwinning korak po korak #1: registracija i kreiranje profila

Sigurno ste već nešto čuli o eTwinningu, eTwinning projektima, eTwinning mobilnostima ili eTwinning nagradama. Ako ste ikada pomislili da se radi o nečem kompliciranom ili da to možda nije za vas jer ne predajete engleski ili neki drugi strani jezik, na pravom ste mjestu kako bi vas razuvjerili i dokazali da vam treba tek malo digitalne pismenosti – koju zasigurno posjedujete ako čitate ovaj članak, u kojem ćemo vam pokazati kako se registrirati na eTwinning i na što obratiti pozornost pri kreiranju vašeg profila.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja