Profil Klett preuzeo Dječji vrtić Čigra! | Profil Klett

09. veljača 2023.

Profil Klett preuzeo Dječji vrtić Čigra!

avatar
Autor: Borna Šimić

Profil Klett preuzeo je Dječji vrtić Čigra. Time je vrtić koji djeluje na tri lokacije u Zagrebu, postao dio Grupacije Klett, jedne od vodećih europskih tvrtki u području obrazovanja.


Grupacija je prisutna u 19 zemalja s više od 80 tvrtki. Izdavač je obrazovnih sadržaja i stručne literature, a u njezinu su portfelju i obrazovne institucije – od vrtića preko škola do sveučilišta.


Dječji vrtić Čigra prva je predškolska ustanova u Hrvatskoj u njezinu vlasništvu. Profil Klett se za preuzimanje tog vrtića od tvrtke Triset odlučio zbog kvalitete njegovih usluga i pristupa korisnicima.

 

„Razvoj kvalitetnog i modernog obrazovanja naša je misija. Kvalitetni edukativni sadržaj i njegova uporaba u obrazovnim institucijama jedan je dio obrazovnog procesa, a drugi je razvoj kvalitetnog i motivirajućeg okruženja za djecu, njihove roditelje i obrazovne djelatnike kroz vlastite institucije čime doprinosimo unaprjeđenju obrazovnog procesa. Dugi smo niz godina tražili najbolju priliku i napokon je pronašli u Dječjem vrtiću Čigra i njegovu timu koji za obrazovanje živi jednako kao i mi”, kazao je Dalibor Greganić, direktor tvrtke Profil Klett.

 

 

Pritom je istaknuo da akvizicijom Dječjeg vrtića Čigra počinje širenje mreže vrtića Grupacije Klett. Pri upravljanju vrtićima Grupacija u fokusu ima individualni pristup i razvoj svakog djeteta. Upravo joj je to bila jedna od ključnih dodirnih točaka s Dječjim vrtićem Čigra.

 

„Djeci pružamo visokokvalitetno obrazovanje i skrb u sigurnom, poticajnom i inkluzivnom okruženju koje je temelj za cjeloživotno učenje. Dijete je u centru svih naših promišljanja, programa i procesa i tako će ostati. Želimo da se djeca razvijaju na za njih najbolji način uz suvremene obrazovne sadržaje i digitalne alate čime stječu dragocjeno znanje i vještine za budućnost“, kazala je Vedrana Džanić, osnivačica Dječjeg vrtića Čigra, a sada izvršna direktorica Odjela predškolskog odgoja i obrazovanja tvrtke Profil Klett.

 

Dječji vrtić Čigra osnovan je prije 22 godine, a Grupacija Klett prošle je godine proslavila 125 godina postojanja. Grupacija je u vlasništvu obitelji Klett, već četvrtu generaciju, što joj jamči stabilnost i siguran razvoj u budućnosti. Preuzimanjem Dječjeg vrtića Čigra Grupacija želi pridonijeti i razvoju predškolskog obrazovanja u Hrvatskoj.

 

 

„Osim usavršavanja kognitivnih sposobnosti djece, razvoj predškolskog obrazovanja u Hrvatskoj usredotočit će se i na sve druge aspekte razvoja svakog djeteta – od njegovih društvenih vještina i učenja stranih jezika do zdravog načina života, prehrane i formiranja zdrave osobnosti. U bliskoj suradnji s lokalnom upravom i samoupravom, državnim nadzornim tijelima, tvrtkama i roditeljima, želimo nastaviti razvijati ustanove s jedinstvenim individualnim pristupom svakom djetetu po cijeloj Hrvatskoj. Želimo da boravak djece u vrtiću i rad njihovih odgajatelja stvaraju čvrste temelje za uspjeh djece u daljnjem obrazovanju“, rekao je Greganić.

 

Profil Klett dio je grupacije Klett od 2015. godine. Kao prvi nakladnik koji se aktivno uključio u digitalizaciju hrvatskog obrazovnog sustava, Profil Klett svoj će daljnji razvoj temeljiti na stvaranju edukativnog sadržaja i njegovu pravilnom korištenju u nastavi te edukaciji, no sustavno će podupirati i transformaciju obrazovnog procesa pomoću digitalne infrastrukture.
 

Galerija: