Želim znati više 8 | Profil Klett

Želim znati više 8

zbirka zadataka za engleski jezik, 1. izdanje, Znam za više 8
Ocijeni: 
0
No votes yet
Cijena4,38 €
33 Kn
Ograničena raspoloživost

Priručnik "Želim znati više 8" namijenjen je učenicima 8. razreda osnovne škole. Ovaj se priručnik nastavlja na dva prethodna "Znam za više 6" i "Znam za više 7". Kao i prethodna dva priručnika, i ovaj služi ponajprije učenicima kojima je cilj bolje i kvalitetnije svladavanje gramatike engleskog jezika.

Ovaj priručnik obrađuje poglavlja engleske gramatike primjerena učenicima koji od 1. ili od 4. razreda osnovne škole uče engleski kao prvi strani jezik.

S obzirom da se ovaj priručnik nastavlja na dva prethodna koji imaju isti cilj bolje svladavanje gramatike engleskog jezika i ovaj prati istu strukturu i didaktičku logiku. Riječ je o vrlo jasnom i preglednom rasporedu obrađivanja tema unutar svake tematske cjeline. Tako se i ovdje svaka opisana cjelina sastoji od četiri potpoglavlja: (1) Uvodni tekst, (2) Objašnjenje, (3) Zadaci, (4) Test. Svaki ovaj dio poglavlja ima svoju specifičnu funkciju koja se nedvosmisleno razaznaje.

U uvodnom tekstu, u kojem se učenik upoznaje s gramatičkom cjelinom koja se obrađuje, autorica uvodi čitača u temu i sadržaj. Potom na četiri stranice objašnjava tematsko gramatičko gradivo, poslije čega omogućava čitaču vježbanje putem raznolikih zadataka. Na kraju svake tematske jedinice nalazi se kratak test za provjeru naučenoga.

Ova knjiga, predviđena za učenike osmih razreda, ponešto se razlikuje u načinu obrađivanja teme od prethodne dvije. Naime, osim što obrađuje neke složenije gramatičke jedinice, u ovom je priručniku vidljiva tendencije prema sinergijskom obrađivanju teme. Tako autorica ne predstavlja čitaču pojedino glagolsko vrijeme zasebno, već u prva tri poglavlja obrađuje izražavanje sadašnjosti, prošlosti i budućnosti kroz sva glagolska vremena kojima se to može izreći. U četvrtom poglavlju autorica vrlo vješto sintetizira sva vremena, te učenik ima mogućnost istovremeno vježbati: Present Simple, Present Continuous, Past Simple, Past Continuous, Present Perfect, Future Simple, te Going to Future oblike. Ovakav pristup više je nego opravdan za učenike 8. razreda, te izuzetno dobar način za vježbanje svih glagolskih vremena kumulativno.

Ovaj priručnik također je jezično prilagođen zrelijim učenicima, s većim znanjem engleskog jezika, što se razaznaje i kroz detaljnije opise načina tvorbe i primjene određenih gramatičkih oblika. Autorica je time jasno pokazala uvažavanje razvojne dobi djece.

Na samom kraju priručnika nalaze se dva veća testa znanja. Prvi uključuje ponavljanje prva četiri, a drugi posljednja četiri poglavlja. Testovi su nešto složenijeg oblika i odražavaju stvarnu provjeru znanja, pogotovo zbog istovremene provjere svih glagolskih vremena.
Poslije testa znanja nalazi se popis osnovnih nepravilnih glagola, te rječnik pojmova koji se spominju u knjizi. Nakon rječnika pojmova, autorica smješta rješenja svih zadataka i testova iz priručnika.

Izdanje je isto izdanju Znam za više 8, engleski jezik.

Format:21,0x29,7x0,8
Broj stranica:101
Uvez: meki
Težina: 0kg

SKU:
1000118861
Barcode: 
9789537234959

Za pomoć i informacije:

prodaja@profil-klett.hr ili 0800913090

Moglo bi Vas zanimati i ovo…

Naslovnica: English Plus 2nd Edition 4

English Plus 2nd Edition 4

udžbenik engleskog jezika za osmi razred osnovne škole, 8. godina učenja

Pogledaj proizvod
Naslovnica: HELLO WORLD! 8

HELLO WORLD! 8

radna bilježnica iz engleskoga jezika za osmi razred osnovne škole, osma godina učenja

Pogledaj proizvod
Naslovnica: PROJECT EXPLORE PLUS 3

PROJECT EXPLORE PLUS 3

udžbenik engleskog jezika za osmi razred osnovne škole, 5. godina učenja

Pogledaj proizvod