repozitorij | Profil Klett

repozitorij

Weihnachtsgeschichte

Poslušajte slikovnicu Weihnachtsgeschichte auf der Trauminsel Peninsula te ju uz pomoć naših prijedloga obradite na satu.Slikovnica služi za ponavljanje gradiva, posebice rječnika, od 4. do 8. razreda za njemački jezik kao prvi strani jezik ili u višim razredima izborne nastave. Može poslužiti i kao ideja, polazište ili predložak za igrokaz prigodom školskih priredbi. Zvučni zapis nalazi se i na CD-u koji prati udžbenik Applaus! 4 za četvrti razred osnovne škole, četvrta godina učenja.

 

Očistimo rijeku

Pjesma Očistimo rijeku nastala je u sklopu glazbeno-scenskog projekta San o rijeci učenika OŠ Poreč. Mentori ovoga projekta bili su Mira Kraljič, učiteljica razredne nastave i Tomo Njegovan, učitelj glazbene kulture.

Dani hrvatskoga jezika

Školska radioemisija "Cvrčkalica" s temom Dani hrvatskog jezika može poslužiti u uvodnom dijelu sata u 8. razredu pri obradi nastavne jedinice Rječnik.
Radijska emisija bavi se temom pidžinizacije hrvatskog jezika koju učenici uočavaju u svojoj okolini te nastoje skrenuti pozornost na jak i izrazito štetan utjecaj na hrvatski jezik.