18. lipanj 2020.

Sladoledni straničnik za ljetnu lektiru

avatar
Autor: Marija Šimoković Sikavica

Veselite li se ljetnoj literaturi, negdje u miru, u hladu, pokraj mora ili rijeke – vi i vaša knjiga?

Kako svojim dragim papirnatim prijateljima ne bismo radili „uši“ i savijali stranice, napravimo straničnike – posebne i osobne baš kakav je i doživljaj koji u nama ostavljaju važne i drage knjige.

 

 

Topli dani prizivaju ljeto. Slatko osvježenje pronalazimo u sladoledu, a najviše volimo one na štapiću. Učiteljicu Sanju Gjurčević i njenog sina Bernarda inspirirali su u nastajanju sladolednih straničnika.  

 

Za šarene označivače stranica trebalo nam je ljepilo, škarice, flomasteri, kolaž-papir iz likovne mape Profil Kletta za 3. i 4. razred, drveni štapići, geometrijski pribor i sve ostalo prema vlastitu kreativnom nahođenju.

1. korak

 

Bernard je nacrtao oblik sladoleda na štapiću. Pomogao si je geometrijskim priborom. Presavio je papir pa je istodobno izrezao dva oblika.

 

2. korak

 

Izrezao je nacrtani balon. Ispod njega je stavio još jedan kolaž-papir tako da istodobno izrezuje dva. Ukupno je izrezao osam balona.

3. korak

 

Obje strane bile su brzo gotove.

4. korak

 

Na poleđine je nanio tekuće ljepilo. Drveni štapić stavio je u sredinu.

5. korak

 

Poleđine je zalijepio jednu za drugu i naš prvi označivač stranica bio je gotov. Sada još samo trebamo odabrati koje ćemo knjige čitati ovoga ljeta.

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja