22. prosinac 2017.

Stiže Božić

Autor: Sanja Gjurčević

Stiže Božić i u Osnovnu školu Julija Klovića. Učenici marljivo uređuju školske prostore. Najviše vremena, truda i ljubavi posvećuje se kićenju školske jelke. Ukrasi su svake godine posebni jer ih sami izrađuju. Ove godine izrađivali su kućice od drveta i zvona u tehnici paper machea. Naše ideje slobodno iskoristite. Božić će vam sigurno biti još posebniji.

ZVONA U TEHNICI PAPER MACHEA

Za zvona smo koristili prazne plastične čaše od grčkog jogurta, špagu, drvofiks ljepilo, bijele ubruse, crvenu vrpcu i crvenu dugmad. Na plastične čaše lijepili smo bijeli ubus i ukrašavali ih špagom. U ljepilo smo dodali malo vode (duplo manje nego ljepila). Kada se sve osušilo dodali smo crvene vrpce zavezane u mašne i crvenu dugmad kao ukrase.

DRVENE KUĆICE

Kao baza su nam poslužile kocke i kvadri neobrađenog drveta. Vama mogu poslužiti i kartonske kutijice. Obojali smo ih bijelom akrilnom bojom. Možete ih obojati i temperama. Naslikali smo prozore, vrata i krov. Pustili smo da se sve osuši. Na krov smo nanijeli tekuće ljepilo i posuli ga bijelim šljokicama pa izgledaju kao da ih je prekrio snijeg. Na krov smo čavlićem zakucali vrpcu tako da nam kućica može lijepo visiti na jelkinoj grančici.

Pogledajte slike u fotogaleriji, budite i vi kreativni!

Galerija: 

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Zajedno

Plakat izložbe i likovnog natječaja „Zajedno“ u organizaciji finskog Kulturnog centra za djecu i mlade Villa Arttu

Učenici likovne skupine OŠ Julija Klovića iz Zagreba na poticaj učiteljice likovne kulture Sanje Gjurčević ove su godine sudjelovali na međunarodnom likovnom natječaju u organizaciji Kulturnog centra za djecu i mlade Villa Arttu u Hyvinkäällä (Finska) na temu YHDESSÄ - „Zajedno“.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Ana Šobat, Martina Kosec, Jurana Linarić, Emina Mijatović, Zdenka Bilušić, Dijana Nazor
udzbenik
ALISON MARIĆ, DRAGANA PALČIĆ