22. prosinac 2017.

Stiže Božić

Autor: Sanja Gjurčević

Stiže Božić i u Osnovnu školu Julija Klovića. Učenici marljivo uređuju školske prostore. Najviše vremena, truda i ljubavi posvećuje se kićenju školske jelke. Ukrasi su svake godine posebni jer ih sami izrađuju. Ove godine izrađivali su kućice od drveta i zvona u tehnici paper machea. Naše ideje slobodno iskoristite. Božić će vam sigurno biti još posebniji.

ZVONA U TEHNICI PAPER MACHEA

Za zvona smo koristili prazne plastične čaše od grčkog jogurta, špagu, drvofiks ljepilo, bijele ubruse, crvenu vrpcu i crvenu dugmad. Na plastične čaše lijepili smo bijeli ubus i ukrašavali ih špagom. U ljepilo smo dodali malo vode (duplo manje nego ljepila). Kada se sve osušilo dodali smo crvene vrpce zavezane u mašne i crvenu dugmad kao ukrase.

DRVENE KUĆICE

Kao baza su nam poslužile kocke i kvadri neobrađenog drveta. Vama mogu poslužiti i kartonske kutijice. Obojali smo ih bijelom akrilnom bojom. Možete ih obojati i temperama. Naslikali smo prozore, vrata i krov. Pustili smo da se sve osuši. Na krov smo nanijeli tekuće ljepilo i posuli ga bijelim šljokicama pa izgledaju kao da ih je prekrio snijeg. Na krov smo čavlićem zakucali vrpcu tako da nam kućica može lijepo visiti na jelkinoj grančici.

Pogledajte slike u fotogaleriji, budite i vi kreativni!

Galerija: 

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Obilježavanje Dana planeta Zemlje u Osijeku kroz ekološki osviještene umjetničke intervencije

ReArt festival, koji se  već treću godinu održava u Osijeku, predstavlja mjesto susreta raznih tipova umjetnika i kreativaca te povezuje kreativnost, umjetnost, znanost i ekologiju. Kao najava samog festivala održat će se „ReArt piknik“ u subotu 22. travnja 2017. na livadi kod Državnog arhiva u Osijeku.

Predstavljam se svijetu: 100 godina Bauhausa kao inspiracija za produkt dizajn

Radovi učenika OŠ Grabrik, Karlovac

Multisenzorna izložba „Josef i Anni Albers: Putovanje kroz slijepo iskustvo“ u zagrebačkom MSU-u, otvorena od 10. 1. do 21. 4. 2019., hrvatski je doprinos međunarodnom obilježavanju stogodišnjice osnutka Bauhausa. To je prilika školama za edukacijom jer osim učenja o Bauhausu, učenici dodatno mogu istraživati umjetnička djela, vizualno i taktilno.

Oživljavanje graditeljske baštine kroz detalje

Iznimna se moć zapažanja skriva u dječjem oku. Način percipiranja detalja te preciznog, predanog prenošenja na papir ponekad ostavlja gledatelja u iskrenom čuđenju.  Ako se pritom sljube talent, moć zapažanja, vještina stvaranja tušem, kvalitetni papiri iz Likovne mape za velika djela i uspješno mentorstvo zaslužuje se i nagrada na natječaju Želim, stvaram, oblikujem.

 

 

 

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Ana Šobat, Martina Kosec, Jurana Linarić, Emina Mijatović, Zdenka Bilušić, Dijana Nazor
udzbenik
Ana Šobat, Martina Kosec, Jurana Linarić, Emina Mijatović, Zdenka Bilušić, Dijana Nazor