22. prosinac 2017.

Stiže Božić

Autor: Sanja Gjurčević

Stiže Božić i u Osnovnu školu Julija Klovića. Učenici marljivo uređuju školske prostore. Najviše vremena, truda i ljubavi posvećuje se kićenju školske jelke. Ukrasi su svake godine posebni jer ih sami izrađuju. Ove godine izrađivali su kućice od drveta i zvona u tehnici paper machea. Naše ideje slobodno iskoristite. Božić će vam sigurno biti još posebniji.

ZVONA U TEHNICI PAPER MACHEA

Za zvona smo koristili prazne plastične čaše od grčkog jogurta, špagu, drvofiks ljepilo, bijele ubruse, crvenu vrpcu i crvenu dugmad. Na plastične čaše lijepili smo bijeli ubus i ukrašavali ih špagom. U ljepilo smo dodali malo vode (duplo manje nego ljepila). Kada se sve osušilo dodali smo crvene vrpce zavezane u mašne i crvenu dugmad kao ukrase.

DRVENE KUĆICE

Kao baza su nam poslužile kocke i kvadri neobrađenog drveta. Vama mogu poslužiti i kartonske kutijice. Obojali smo ih bijelom akrilnom bojom. Možete ih obojati i temperama. Naslikali smo prozore, vrata i krov. Pustili smo da se sve osuši. Na krov smo nanijeli tekuće ljepilo i posuli ga bijelim šljokicama pa izgledaju kao da ih je prekrio snijeg. Na krov smo čavlićem zakucali vrpcu tako da nam kućica može lijepo visiti na jelkinoj grančici.

Pogledajte slike u fotogaleriji, budite i vi kreativni!

Galerija: 

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Ana Šobat, Martina Kosec, Jurana Linarić, Emina Mijatović, Zdenka Bilušić, Dijana Nazor
udzbenik
Ana Šobat, Martina Kosec, Jurana Linarić, Emina Mijatović, Zdenka Bilušić, Dijana Nazor