Učimo IZZI

Osjećamo, mislimo i djelujemo IZZI: skupljamo i dijelimo ideje iz čitave Hrvatske!

 

Dragi i poštovani učitelji iz svih krajeva Hrvatske, s ponosom vam predstavljamo našu novu inicijativu Učimo IZZI. Učimo IZZI prirodan je nastavak naših dosadašnjih uspješnih i pozitivnih projekata: Želim stablo, Micro:bit i set za zalijevanje, Želim, stvaram, oblikujem, Storytelling, Predstavi se svijetu.

 

Projekt će uključivati evaluacije novih udžbeničkih naslova i izradu nastavnih listića te prijave raznolikih sadržaja prema projektnim temama, a svaka se odnosi na područja koja vi, kao i vaši kolege učitelji, svake godine obrađujete sa svojim radoznalim učenicima. Tematski je cilj ove inicijative upoznati čitavu Hrvatsku kroz pet tematskih područja, čuvati ono što imamo i kvalitetno živjeti u školi i izvan nje.

 

Projekt pokrećemo u želji da njegujemo vječnu ulogu učitelja kao bezvremenskih simbola znanja i učenja te je kao takvu sačuvamo za buduće generacije.

Učitelj superheroj
#uciteljsuperheroj #ucimoizzi

 

Čuvari znanja, prenositelji iskustva i neiscrpan izvor priča i podataka - sve su to naši učitelji. U povijesti vjerojatno ne postoji struka koja je toliko utkana u naše sjećanje, kao važan i neodvojiv dio djetinjstva. Svi se sjećamo svojih učitelja, a to želimo i novim generacijama. 

 

One rastu u doba velikih promjena, kad tehnologija snažno grabi prema budućnosti i svakodnevno nas usmjerava da je pratimo ukorak. Učenje se razvija i modelira oblike, no znanje ostaje na svom mjestu kao stalna težnja svakog čovjeka: to nam je u prirodi, čitava povijest nam svjedoči o tome. I baš zbog toga, znanje nije teško, štoviše, znanje je IZZI. I na taj ga način želimo učiti: interaktivno, zanimljivo, zabavno i inkluzivno. 

 

Cilj Učimo IZZI inicijative jest okupiti znanja i iskustva naših učitelja, prikazana kroz radove iz njihove bogate i živopisne prakse. Na jednom mjestu i za sva vremena želimo okupiti stručne i kreativne primjere koji svima pokazuju kako se neka tema može obrađivati s učenicima. One ćemo najmaštovitije s ponosom objaviti u našim budućim IZZI metodičkim priručnicima za izvođenje projektne nastave i tako ih prenijeti novim generacijama učitelja i učenika koji nastavljaju naš put traganja za znanjem, a svi znamo da on nikad ne završava. I sretni smo što je tako! 

 

Zajednički nastavljamo obrazovati nove generacije razmjenjujući znanja i prenoseći primjere dobre prakse.

 

Predstavite poučavanje na svoj način: iz prve ruke i u pravom stilu! 

 

Krenimo zajedno u novo doba obrazovanja, izgradimo nasljeđe za one koji dolaze i koji će ga nastaviti prenositi, jer mi smo ih tako naučili: baš kao što su naši učitelji naučili nas

Budimo primjer, nastavimo slijed. Stoljeća nas uče da se znanje razvija suradnjom. 

Njegujmo struku, učimo IZZI.