Završno natjecanje povodom Europskog dana jezika | Profil Klett

13. studeni 2023.

Završno natjecanje povodom Europskog dana jezika

Autor: Amrita Bocek

Tijekom protekla dva mjeseca u Osnovnoj školi kneza Trpimira u Kaštel Gomilici obilježavao se Europski dan jezika. Sva događanja su javno objavljena na stranicama Vijeća Europe u sklopu javnog događanja u školi pod nazivom Festival jezika.

Cilj im je bio osvijestiti važnost učenja jezika pod motom „Koliko jezika govoriš – toliko vrijediš!“.

Učiteljice engleskog i talijanskog jezika Ivona Jerković i Tina Parać za početak su pripremile i svojim učenicima prikazale prezentaciju o europskim jezicima.

Zajednički su osmislile i napravile jezični kviz za učenike od 5. do 8. razreda. Učenici su na razrednim natjecanjima pokazali iznimno znanje o europskoj jezičnoj raznolikosti, materinjem jeziku, dvojezičnosti i višejezičnosti u Europi.

Tri prvoplasirana učenika iz svakog razreda pozvana su na završno natjecanje. Učiteljice su za učenike otvorile virtualnu učionicu u programu MS Teams gdje su im redovito postavljale materijale za pripremu za završno natjecanje.

Vrativši se s jesenskih praznika, 2. studenog s početkom u 18:30 sati, predstavnici svih razreda su u timovima odigrali novi kviz kojeg su za njih pripremile učiteljice Jerković i Parać.

 

Tri prvoplasirana tima su:

1. mjesto – 6.a

2. mjesto – 8.a

3. mjesto – 5.b

 

Tri prvoplasirana tima, ukupno 9 učenika, dobili su vrijedne nagrade.

Učiteljice su za sve učenike pripremile zahvalnice i diplome.

Zavirite u galeriju fotografija i pogledajte kako im je bilo!

 

Ivona Jerković, prof., učitelj mentor i Tina Parać, prof., učitelj savjetnik

OŠ kneza Trpimira, Kaštel Gomilica

Galerija: 

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Latinski je mrtav jezik?

Uoči Europskog dana jezika podsjetimo se koliki je utjecaj imao latinski jezik na razvoj znanosti. Latinski jezik je dugo bio službeni jezik znanosti, a danas se zadržao i u prirodoslovnim i u društvenim pojmovnicima. I ne, nije mrtav jezik. Samo se sakrio kao univerzalan način sporazumijevanja znanstvenika širom svijeta. U članku provjerite koliki je utjecaj imao i na danas dominantan engleski jezik. 

 

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Kristina Čajo Anđel, Daška Domljan, Ankica Knezović, Danka Singer
udzbenik
Dunja Klarić, (Danka Singer)