Život u pričama – poseban božićni poklon hrvatskim učiteljicama i učiteljima | Profil Klett

07. prosinac 2021.

Život u pričama – poseban božićni poklon hrvatskim učiteljicama i učiteljima

avatar
Autor: Ivona Ivanišević

 

U sklopu ovogodišnjeg Božićnog projekta željeli smo hrvatskim učiteljicama i učiteljima pokloniti uistinu poseban poklon – posebno izdanje zbirke priča vrhunskih hrvatskih književnica koje su snažne žene napisale za druge snažne žene – hrvatske učiteljice. Time smo htjeli pokrenuti razgovore o položaju žena u hrvatskom društvu i potaknuti sve nas da živimo svoj život snažno i hrabro vjerujući u sebe i svoje snove.

Ove smo godine u našem Božićnom projektu objedinili ono što je iznimno važno u životu svakog od nas – žene i čitanje! U sklopu projekta okupili smo 7 hrvatskih književnica, nekih od najpopularnijih i najboljih hrvatskih suvremenih pera, i osmislili knjigu koja sadrži njihovih 7 priča o različitim važnim životnim temama kao božićni poklon učiteljicama i učiteljima u hrvatskim školama. Vrhunske hrvatske književnice koje su nam s radošću ustupile svoje priče su Ivana Bodrožić, Slavenka Drakulić, Rujana Jeger, Tisja Kljaković Braić, Maša Kolanović, Julijana Matanović i Olja Savičević Ivančević. To su zanimljive, neobične, teške i dirljive priče iz svakodnevnog života svakog od nas koje su snažne žene napisale za druge snažne žene – hrvatske učiteljice. Ovim posebnim izdanjem želimo adresirati i potaknuti razgovore o položaju žena u hrvatskom društvu, ukratko dati hommage svim snažnim i hrabrim ženama!

 

Posebno izdanje knjige odabrano je i da potiče i inspirira na čitanje. Jer, u eri najjače digitalizacije, kao što se pokazalo da ništa ne može u cijelosti zamijeniti nastavu uživo, na isti način ništa ne može zamijeniti ni čitanje. Čitanje priča otkriva nam se kao povratak i put prema sebi samome, svojim mislima i osjećajima, put prema stvarnom životu. I zato u godini koja je proglašena godinom čitanja i posvećena poticanju čitanja želimo hrvatskim učiteljicama i učiteljima pokloniti baš – knjigu! Kao želju, potrebu i zalog za budućnost u kojoj ćemo svi zajedno još više znati cijeniti i njegovati sve blagodati čitanja!   

 

Svaka od priča sadrži kratku biografiju autorice, a na kraju svake priče, svaka autorica je napisala nekoliko rečenica o samoj priči, koje nam donose autoričin vrlo zanimljiv pogled na priču i promišljanje o njoj. Uz to, svaka priča ima i svoju audio verziju (QR kod) koju nam je divno pročitao Janko Popović Volarić.

 

Priče iz života objavljene u knjizi, neke već poznate, a neke objavljene prvi put, napisale su te snažne hrvatske književnice kao poticaj i poziv svakome od nas – poziv da živimo svoj život snažno i strastveno, vjerujemo u sebe, ispunimo svoje snove i ostvarimo svoje želje!

 

Uz ove divne priče i posebno izdanje knjige, želimo vam sretne blagdane!

 

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

Komentari

Slika korisnika sanjam751@gmail.com

Svima skupa puno, puno hvala na lijepim željama te svima skupa najiskrenije želim Čestit Božić i svako dobro u novoj 2022. godini! :-)
Slika korisnika jasna.vrabec1@centar-odgojiobrazovanje-velikagoric

Poštovani, Gdje je moguće nabaviti knjigu? Srdačan pozdrav, Jasna Vrabec
Slika korisnika daria.svorinic@os-vostarnica-zd.skole.hr

Svima skupa najiskrenije čestitke Božić i svako dobro u novoj 2022. godini! Veselim se pričama snažnih žena. Gdje se knjiga može nabaviti?
Slika korisnika vesna.drvenkar@skole.hr

Nadam se da ću dio blagdana čitati Život u pričama. Svima hvala na prekrasnom daru i svako dobro.