17. ožujak 2017.

21.3. odjenite šarene čarape i podržite osobe s Down sindromom!

Autor: Maja Križman Roškar

Iako se nekima od nas ponekad dogodi da nehotice odjenemo različite čarape, u utorak, prvog dana proljeća to možemo učiniti namjerno. 21. ožujka obilježavamo Dan sindroma Down i šarenim ćemo čarapama poručiti da se brinemo, da razumijemo i poštujemo prava osoba s Down sindromom. Odjenite i vi šarene čarape te se vedro, dobrodušno i s osmijehom na licu pridružite obilježavanju ovoga dana.

Svjetski Dan sindroma Down obilježava se 21. ožujka svake godine, kako bi se podigla svjesnost o potrebama i potaknulo na otklanjanje predrasuda o osobama s Down sindromom. U zemljama diljem svijeta odvijaju se različite aktivnosti koje pomažu u postizanju jednakih prava, dostojanstva i boljih uvjeta i kvalitete življenja osoba s Down sindromom

Dan se obilježava 21. ožujka, kako bi se simbolički predstavila 3 kromosoma 21 koje osobe s Down sindromom imaju.

Simbolika oblačenja različitih čarape je između ostaloga i u slanju poruke o prihvaćanju različitosti, stoga vas pozivamo da i vi 21.3. obučete šarene, različite čarape i razgovorom doprinesete promicanju uvažavanja različitosti!

Nina i Tino su za vam za tu priliku pripremili zanimljivu i izazovnu igru pamćenja u kojoj trebate upariti različite čarape istog uzorka, na svoje računalo možete preuzeti pozadinsku sliku za vaš zaslon ili plakat za ukrašavanje i razgovor u razredu.

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Dan očeva

Svakom je djetetu važna uloga oca u životu i svakako se i sreća djeteta očitava u sigurnoj i stabilnoj očevoj ikoni. Mnogi su pjesnici ispjevali pjesme o očevima, a mnogo je i poznatih ljudi izjavilo rečenice i misli o očevima koji se godinama citiraju i u kojima se mnogi pronalaze.

 

 

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Sanja Škreblin, Sanja Basta, Nataša Svoboda Arnautov
udzbenik
Darko Cindrić, Sanja Polak