21.3. odjenite šarene čarape i podržite osobe s Down sindromom! | Profil Klett

17. ožujak 2017.

21.3. odjenite šarene čarape i podržite osobe s Down sindromom!

Autor: Maja Križman Roškar

Iako se nekima od nas ponekad dogodi da nehotice odjenemo različite čarape, u utorak, prvog dana proljeća to možemo učiniti namjerno. 21. ožujka obilježavamo Dan sindroma Down i šarenim ćemo čarapama poručiti da se brinemo, da razumijemo i poštujemo prava osoba s Down sindromom. Odjenite i vi šarene čarape te se vedro, dobrodušno i s osmijehom na licu pridružite obilježavanju ovoga dana.

Svjetski Dan sindroma Down obilježava se 21. ožujka svake godine, kako bi se podigla svjesnost o potrebama i potaknulo na otklanjanje predrasuda o osobama s Down sindromom. U zemljama diljem svijeta odvijaju se različite aktivnosti koje pomažu u postizanju jednakih prava, dostojanstva i boljih uvjeta i kvalitete življenja osoba s Down sindromom

Dan se obilježava 21. ožujka, kako bi se simbolički predstavila 3 kromosoma 21 koje osobe s Down sindromom imaju.

Simbolika oblačenja različitih čarape je između ostaloga i u slanju poruke o prihvaćanju različitosti, stoga vas pozivamo da i vi 21.3. obučete šarene, različite čarape i razgovorom doprinesete promicanju uvažavanja različitosti!

Nina i Tino su za vam za tu priliku pripremili zanimljivu i izazovnu igru pamćenja u kojoj trebate upariti različite čarape istog uzorka, na svoje računalo možete preuzeti pozadinsku sliku za vaš zaslon ili plakat za ukrašavanje i razgovor u razredu.

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Mi u razredu

Učenici 3.a razreda s učiteljicom Ružicom Sabo u suradnji s knjižničarkom Biljanom Krnjajić pridružili su se akciji #BudiFrend koji promiče ljubaznost, ravnopravnost i prijateljstvo među učenicima. Cilj projekta je upoznati djecu s pojmom RAZLIČITOST  i da različitost nosi pozitivan, a ne negativan predznak.

Lijepo im se nadovezala tema Mi u razredu iz radne bilježnice Nina i Tino

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Sanda Marjanović
udzbenik
Kristina Čajo Anđel, Daška Domljan, Paula Vranković