22. studeni 2017.

Neka prijave na kviz Nina i Tino počnu!

avatar
Autor: Stela Vukojević

Veliki kviz Nina i Tino koji spaja zabavu i znanje i ove godine održat će se u cijeloj Hrvatskoj!

 

Uče li vaši učenici cjelovito u nastavi s radnim bilježnicama Nina i Tino? Prijavite ih da se okušaju u rješavanju problemskih zadataka, pronalazeći putove i strategije do rješenja. Svi učenici za svoj trud i rad tijekom školske godine, dobit će Nina i Tino diplomu i nagradu. Učitelj može prijaviti samo učenike koji u nastavi rade s radnom bilježnicom Nina i Tino bez obzira jesu li prvi, drugi, treći ili četvrti razred.

Rad s radnom bilježnicom Nina i Tino zahtijeva od učenika drugačiji način promišljanja u rješavanju zadataka. Zadatci su osmišljeni tako da potiču učenike na razmišljanje, povezivanje i zaključivanje te dolazak do rješenja na njima svojstven način.

Upravo na principu cjelovitog učenja osmislili smo kviz u kojem mogu sudjelovati svi učenici koji uče cjelovito, a njihovi učitelji tako će dobiti povratnu informaciju o napretku svojih učenika u cjelovitom učenju i zaključivanju.

Prošli kviz Nina i Tino bio je pravi mali spektakl. Održao se u svibnju, a u njemu su prošle školske godine sudjelovali samo treći razredi. Ove godine prijave su otvorene i za ostale razrede razredne nastave. Na linku možete pogledati koje su zadatke naši trećaši rješavali na kvizu.

Kako se prijaviti na ovogodišnji kviz?

Prijave su otvorene i prijaviti se mogu svi učitelji čiji učenici već rade ili će raditi s Nina i Tino radnim bilježnicama. Prijave su otvorene do 31.1.2018. godine.

Prijave se nalaze na našoj web stranici, a vidljive su samo učiteljima koji su registrirani na našu web stranicu. Stoga, ako ste učitelj/učiteljica razredne nastave i vaši učenici rade s radnom bilježnicom registrirajte se na Profil Klett stranicu i kliknite na link za prijavu.

Nagrade za sve sudionike kviza

Svi sudionici kviza dobit će nagradu za svoj trud i rad kao i diplomu za sudjelovanje na kvizu. Kako nam je bilo prošle godine s trećašima pogledajte u galeriji na linku: https://www.profil-klett.hr/kviz-nina-i-tino-odrzan-diljem-hrvatske

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Rezultati prvog kviza Nina i Tino

Stigli su rezultati prvog hrvatskog kviza Nina i Tino nastalom prema principu cjelovitog učenja. Oko dvije tisuće trećaša iz 110 škola diljem Hrvatske učili su čitavu školsku godinu kako bi 17. svibnja svoje znanje mogli provjeriti na kvizu Nina i Tino. Zadaci su bili interdisciplinarni i obuhvaćali su gradivo svih predmeta, a učenici su trebali dobro mućnuti glavom kako bi našli točan odgovor. Svi od reda odlično su riješili kviz, ali ipak su neki bili najodličniji!

Kviz Nina i Tino održan diljem Hrvatske

Prvi kviz Nina i Tino održan je u srijedu, 17. 5. 2017. godine diljem Hrvatske. To je jedini učenički kviz dosad osmišljen prema principu cjelovitog učenja. Gotovo dvije tisuće učenika trećeg razreda marljivo je učilo čitavu školsku godinu kako bi svoje znanje provjerilo za vrijeme jednosatnog testa. Sve što su naučili iz svih predmeta učenici su morali primijeniti na interdisciplinarna pitanja iz kviza, a zadatci su ih toliko zaokupili da su ih s veseljem rješavali i za vrijeme odmora.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Sanja Polak, Darko Cindrić, Sanja Duvnjak
udzbenik
Vesna Marjanović, Andrea Škribulja, Marina Gabelica, Renata Gredelj