22. studeni 2017.

Neka prijave na kviz Nina i Tino počnu!

avatar
Autor: Stela Vukojević

Veliki kviz Nina i Tino koji spaja zabavu i znanje i ove godine održat će se u cijeloj Hrvatskoj!

 

Uče li vaši učenici cjelovito u nastavi s radnim bilježnicama Nina i Tino? Prijavite ih da se okušaju u rješavanju problemskih zadataka, pronalazeći putove i strategije do rješenja. Svi učenici za svoj trud i rad tijekom školske godine, dobit će Nina i Tino diplomu i nagradu. Učitelj može prijaviti samo učenike koji u nastavi rade s radnom bilježnicom Nina i Tino bez obzira jesu li prvi, drugi, treći ili četvrti razred.

Rad s radnom bilježnicom Nina i Tino zahtijeva od učenika drugačiji način promišljanja u rješavanju zadataka. Zadatci su osmišljeni tako da potiču učenike na razmišljanje, povezivanje i zaključivanje te dolazak do rješenja na njima svojstven način.

Upravo na principu cjelovitog učenja osmislili smo kviz u kojem mogu sudjelovati svi učenici koji uče cjelovito, a njihovi učitelji tako će dobiti povratnu informaciju o napretku svojih učenika u cjelovitom učenju i zaključivanju.

Prošli kviz Nina i Tino bio je pravi mali spektakl. Održao se u svibnju, a u njemu su prošle školske godine sudjelovali samo treći razredi. Ove godine prijave su otvorene i za ostale razrede razredne nastave. Na linku možete pogledati koje su zadatke naši trećaši rješavali na kvizu.

Kako se prijaviti na ovogodišnji kviz?

Prijave su otvorene i prijaviti se mogu svi učitelji čiji učenici već rade ili će raditi s Nina i Tino radnim bilježnicama. Prijave su otvorene do 31.1.2018. godine.

Prijave se nalaze na našoj web stranici, a vidljive su samo učiteljima koji su registrirani na našu web stranicu. Stoga, ako ste učitelj/učiteljica razredne nastave i vaši učenici rade s radnom bilježnicom registrirajte se na Profil Klett stranicu i kliknite na link za prijavu.

Nagrade za sve sudionike kviza

Svi sudionici kviza dobit će nagradu za svoj trud i rad kao i diplomu za sudjelovanje na kvizu. Kako nam je bilo prošle godine s trećašima pogledajte u galeriji na linku: https://www.profil-klett.hr/kviz-nina-i-tino-odrzan-diljem-hrvatske

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Cjelovito učenje kroz priču u priči u OŠ Sesvete

Svoj dan učenici 4.a i b razreda odlučili su iskoristiti provodeći cjelovite aktivnosti uz Ninu i Tina. Tako su s učiteljicom Sandom Sabolić i Kristinom Podgorski  započeli Dan škole interaktivnim kvizom Zanimljiva lektira gdje su odgovarali na pitanja koja su bila vezana uz lektire koje su obrađivali.

Nakon uspješno odrađenog kviza svoje su aktivnosti premjestili u školsko dvorište te su temu lektire nastavili obrađivati uz pomoć tempera i plastične folije. 

 

Još samo malo do velikog kviza Nina i Tino

Učenici trećih razreda osnovnih škola ove su školske godine upoznali drukčiji pristup učenju –  zabavan, istraživački, problemski pristup koji je usmjeren na cjelovito učenje potaknuto dječjom znatiželjom. U tome im je pomogla radna bilježnica za cjelovito učenje Nina i Tino 3.

 

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Ana Janković, Željkica Mamić, Ružica Ambruš Kiš
udzbenik
Vesna Marjanović, Andrea Škribulja, Renata Gredelj, Marina Gabelica