22. studeni 2017.

Neka prijave na kviz Nina i Tino počnu!

avatar
Autor: Stela Vukojević

Veliki kviz Nina i Tino koji spaja zabavu i znanje i ove godine održat će se u cijeloj Hrvatskoj!

 

Uče li vaši učenici cjelovito u nastavi s radnim bilježnicama Nina i Tino? Prijavite ih da se okušaju u rješavanju problemskih zadataka, pronalazeći putove i strategije do rješenja. Svi učenici za svoj trud i rad tijekom školske godine, dobit će Nina i Tino diplomu i nagradu. Učitelj može prijaviti samo učenike koji u nastavi rade s radnom bilježnicom Nina i Tino bez obzira jesu li prvi, drugi, treći ili četvrti razred.

Rad s radnom bilježnicom Nina i Tino zahtijeva od učenika drugačiji način promišljanja u rješavanju zadataka. Zadatci su osmišljeni tako da potiču učenike na razmišljanje, povezivanje i zaključivanje te dolazak do rješenja na njima svojstven način.

Upravo na principu cjelovitog učenja osmislili smo kviz u kojem mogu sudjelovati svi učenici koji uče cjelovito, a njihovi učitelji tako će dobiti povratnu informaciju o napretku svojih učenika u cjelovitom učenju i zaključivanju.

Prošli kviz Nina i Tino bio je pravi mali spektakl. Održao se u svibnju, a u njemu su prošle školske godine sudjelovali samo treći razredi. Ove godine prijave su otvorene i za ostale razrede razredne nastave. Na linku možete pogledati koje su zadatke naši trećaši rješavali na kvizu.

Kako se prijaviti na ovogodišnji kviz?

Prijave su otvorene i prijaviti se mogu svi učitelji čiji učenici već rade ili će raditi s Nina i Tino radnim bilježnicama. Prijave su otvorene do 31.1.2018. godine.

Prijave se nalaze na našoj web stranici, a vidljive su samo učiteljima koji su registrirani na našu web stranicu. Stoga, ako ste učitelj/učiteljica razredne nastave i vaši učenici rade s radnom bilježnicom registrirajte se na Profil Klett stranicu i kliknite na link za prijavu.

Nagrade za sve sudionike kviza

Svi sudionici kviza dobit će nagradu za svoj trud i rad kao i diplomu za sudjelovanje na kvizu. Kako nam je bilo prošle godine s trećašima pogledajte u galeriji na linku: https://www.profil-klett.hr/kviz-nina-i-tino-odrzan-diljem-hrvatske

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Suradničko učenje u nižim razredima osnovne škole

Pri planiranju svog rada učitelji ponekad požele mijenjati načine poučavanja. Želja za realizacijom dinamičnijega nastavnog sata nosi sa sobom promjene u poučavanju i stavljanje učenika u aktivniju ulogu u nastavnom procesu. Rad u skupinama rješenje je za takav nastavni sata, a za posljedicu ima usmjerenost učenika jednih prema drugima, jačanje prijateljstva i osjećaja odgovornosti prema izvršavanju zadatka, te poboljšanje komunikacije među članovima skupine i suradničko učenje.  

Cjelovito učenje

Organizacija cjelovitog učenja u rukama je učitelja koji prate suvremene dosege u odgojno-obrazovnom radu, unose nove spoznaje u svakodnevne aktivnosti učenja s djecom, mijenjaju se u skladu s interesima i mogućnostima učenika, prepoznaju i uvažavaju njihove potrebe.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Vesna Budinski, Marina Diković, Gordana Ivančić, Saša Veronek Germadnik
udzbenik
Kristian Novak, Doroteja Vojedilov