tNeki naslov blablabla

tNeki naslov blablabla

30. svibanj 2016.

Ekološka poruka u boci

avatar
Autor: Marko Ćurković

Svake godine 5. lipnja obilježava se Svjetski dan zaštite okoliša. Uz industrijske zagađivače vode, tla i zraka, veliki je izazov zbrinjavanje otpada. Kako bismo što uspješnije spriječili negativan utjecaj otpada na okoliš, naša je uloga odvajanje u svrhu recikliranja. Ekonomski rast iskušava granice ekologije i očuvanja okoliša te pred ljude postavlja ideju održivog razvoja kao mogućnost očuvanja svijeta za buduće generacije. 

Djeca od školske dobi uče i prepoznaju potrebu za brigom o okolišu, prepoznaju različite oblike otpada te načine i mjesta odvajanja otpada. Održivi razvoj i zelena ekonomija pojmovi su koji će biti dio svakodnevnog života današnjih učenika. Razumijevanje potrebe za recikliranjem i iskorištavanjem otpada gradi se već u školskim klupama kada se otvara prostor mašti da osmisli primjerice, što sve može postati jedna obična boca. Uz škare, papir i ljepilo otpad u vještim učeničkim rukama postaje dio materijala za izradu likovnih radova. Pogledajte kako su učenici OŠ Velika Mlaka uz pomoć i podršku učiteljice Danice Gazić pretvarali boce u leptire, praščiće ili zmajeve.

Galerija: 
Radovi učenika OŠ Velika Mlaka

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Papirnati čitači

Razredni pano

Učenici 3. razreda OŠ Ivana Gorana Kovačića, Zdenci, obilježili su Mjesec knjige uz inspirativno vodstvo učiteljice Maje Biro. Ova je likovna skupina radom u paru pokazala pravu spretnost u izradi papirnatih čitača. Svaki je papirnati čitač čitao jednu od lektira, a kako bi ih mjesec knjige i dalje podsjećao na ljepotu čitanja, čovječuljci i dalje sjede u razredu i potiču maštu malih likovnih umjetnika.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Marijana Martić, Gordana Ivančić, Lorena Kuvačić Roje, Dubravka Tkalčec, Željana Lažeta
udzbenik
Jelena Sikirica, Snježana Stojaković
udzbenik
Vesna Budinski, Katarina Franjčec, Marijana Zelenika Šimić, Ivana Lukas
udzbenik
Sanja Škreblin, Sanja Basta, Nataša Svoboda Arnautov