Ekološka poruka u boci | Profil Klett
tNeki naslov blablabla

tNeki naslov blablabla

30. svibanj 2016.

Ekološka poruka u boci

avatar
Autor: Marko Ćurković

Svake godine 5. lipnja obilježava se Svjetski dan zaštite okoliša. Uz industrijske zagađivače vode, tla i zraka, veliki je izazov zbrinjavanje otpada. Kako bismo što uspješnije spriječili negativan utjecaj otpada na okoliš, naša je uloga odvajanje u svrhu recikliranja. Ekonomski rast iskušava granice ekologije i očuvanja okoliša te pred ljude postavlja ideju održivog razvoja kao mogućnost očuvanja svijeta za buduće generacije. 

Djeca od školske dobi uče i prepoznaju potrebu za brigom o okolišu, prepoznaju različite oblike otpada te načine i mjesta odvajanja otpada. Održivi razvoj i zelena ekonomija pojmovi su koji će biti dio svakodnevnog života današnjih učenika. Razumijevanje potrebe za recikliranjem i iskorištavanjem otpada gradi se već u školskim klupama kada se otvara prostor mašti da osmisli primjerice, što sve može postati jedna obična boca. Uz škare, papir i ljepilo otpad u vještim učeničkim rukama postaje dio materijala za izradu likovnih radova. Pogledajte kako su učenici OŠ Velika Mlaka uz pomoć i podršku učiteljice Danice Gazić pretvarali boce u leptire, praščiće ili zmajeve.

Galerija: 
Radovi učenika OŠ Velika Mlaka

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Vukovar mi priča

Bijeli križ na ušću rijeke Vuke

Prije osamnaest godina kao studentica apsolventica još bez diplome počela sam raditi u školi na samom istoku naše domovine. Put me je, kako onda tako i danas, vodio kroz Vukovar. Prvi dojmovi Vukovara u ono vrijeme bili su neopisivi.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Vesna Marjanović, Andrea Škribulja, Renata Gredelj, Marina Gabelica
udzbenik
Vesna Budinski, Marina Diković, Gordana Ivančić, Saša Veronek Germadnik, Martina Kolar Billege
udzbenik
Kristian Novak, Doroteja Vojedilov