eTwinning projekt "Igre naših predaka“ | Profil Klett

10. kolovoz 2018.

eTwinning projekt "Igre naših predaka“

Autor: Maja Jelić Kolar

Učiteljica razredne nastave Marijana Šundov, OŠ Pujanki, Split, osmislila je eTwinning projekt Igre naših predaka. U suradnji s kolegicom Patricijom Hercog, OŠ Hinka Juhna Podgorač, Budimci, ostvarile su projekt koji je trajao tri mjeseca i obuhvatio 15 partnera iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. O čemu je točno riječ, pročitajte u tekstu kojeg je napisala autorica projekta, Marijana Šundov.

Glavni je cilj projekta bio kroz aktivnosti odabira i igranja tradicionalnih igara, organizacije mini olimpijade, izrade e-knjižice tradicionalnih igara razvijati važnost očuvanja tradicijskih vrijednosti, razvijati prihvatljivo ponašanje, međusobno uvažavanje, timski rad, etično ponašanje. Djeca su sudjelovanjem u projektu naučila povijesnu pozadinu tradicionalnih igara s ciljem njihovog vraćanja na školska igrališta. Povezali smo tradiciju i moderno doba korištenjem modernih web alata i igranjem tradicionalnih, zaboravljenih igara. Neke od aktivnosti projekta bile su: predstavljanje škole, radionica o sigurnosti na internetu, izrada loga projekta, odabir triju tradicionalnih igara, demonstracija i prezentacija igara, smišljanje novih igara, organizacija mini olimpijade igranjem igara koje su osmislili partneri te izrada e-knjižice igara.

Najveća vrijednost projekta su, osim vraćanja zaboravljenih igara na dječja igrališta, nova prijateljstva koja su nastala među djecom i učiteljima i njihov zajednički rad na projektnim aktivnostima. Rezultat zajedničkog rada su i divne nove igre koje su osmislila djeca po uzoru na igre naših predaka. Tako su nastale igre: Čašoboj, Nogometni hokej, Vilenjaci, Provuci se kroz obruč, Ludi kamenčići, Bananica, Loptice skakutalice itd…, koje će se sigurno još dugo igrati na našim školskim igralištima.

U nastavku su poveznice na neke od ostvarenih rezultata projekta. Na poveznici https://sway.com/mxBDuPDEL0Jgs62z?ref=Link&loc=play možete pogledati e-knjižnicu igara OŠ Pujanki, a klikom na poveznicu https://sway.com/G5vxnpVQpsuzF8GT?ref=Link&loc=play možete pogledati fotografije mini olimpijade OŠ Pujanki.

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Ana Janković, Željkica Mamić, Ružica Ambruš Kiš
udzbenik
Arijana Piškulić Marjanović, Jasminka Pizzitola, Lidija Prpić, Maja Križman Roškar
udzbenik
Ušćumlić Danica
udzbenik
Sanda Marjanović