Instalacija 'Grad po mjeri djeteta' stvorena od dječjih radova likovnog natječaja Profil Kletta Želim, stvaram, oblikujem

Instalacija 'Grad po mjeri djeteta' stvorena od dječjih radova likovnog natječaja Profil Kletta Želim, stvaram, oblikujem

30. svibanj 2018.

Grad po mjeri djeteta na Cestu

avatar
Autor: Marija Šimoković Sikavica

Profil Klett ponosni je partner 22. Međunarodnog uličnog festivala Cest is d' Best 2018. Od srijede, 30. svibnja do nedjelje, 3. lipnja promijenit će se slika širega centra Zagreba.

Zagreb će pjevati, plesati, glumiti, igrati, smijati se… Dvadeset i drugi put zaredom zagrebačkim će ulicama i trgovima zavladati glazba, ulični teatar, performeri, cirkus, ples, likovni program, dječji program, sportska događanja.

scenograf: Stefano Katunar, fotograf: Sanjin Kaštelan

 

Profil Klett ove je godine sa zadovoljstvom prihvatio partnerstvo s festivalom jer biti na Cestu, znači biti u pravom trenutku na pravom mjestu. Sudjelujući u ovogodišnjem izdanju Cesta, želimo doprinijeti ovoj vrhunskoj urbanoj, kreativnoj i razigranoj priči te kulturnoj ponudi grada Zagreba. Vodeći se idejom spajanja ideja i stvaranja znanja, svojim ćemo sudjelovanjem potaknuti na širenje obrazovanja izvan škola i učionica te pokloniti djeci i građanima edukativno-kreativne radionice koje promiču cjelovito učenje, spajanje kreativnosti i inovativnosti, zanimljivost, igru i maštovitost.

Radionice Profil Kletta na Cestu

 

U sklopu instalacije na Zrinjevcu „Grad po mjeri djeteta“, nastale od učeničkih radova likovnog natječaja „Želim, stvaram, oblikujem“ iz Likovne mape za velika djela, Profil Klett za male sugrađane priprema:

  • pričanje priča uz pametne kocke za učenje engleskog jezika / Clever Cubes
  • radionicu POP UP kreacija koje iskaču iz Likovne mape za velika djela
  • oslikavanje priča kako bismo stvorili nove priče uz cjelovito učenje i Ninu i Tina
  • igre bojama kroz koje učimo o zajedništvu, poštivanju i uvažavanju različitosti pomoću Likovne mape za velika djela Profil Kletta.

Posjetite nas na Zrinjevcu i prošećite ulicama našeg likovnoga grada - „Grada po mjeri djeteta“, doživite njegove crte, mrlje, šare i igre toplih i hladnih boja… Pogledajte kako, kroz dječje oči,  izgledaju motovunska gradska vrata, Kula Lotrščak i tvrđava Nehaj, Richterovi neboderi, đakovačka katedrala, Grgur Ninski… Na jednom mjestu, prepoznatljivo, a drukčije, malo Zagreba, malo Slavonije, Primorja, Dalmacije…

U tom našem gradu i oko njega, uči se uz igru i zabavu. Uči se kreativno i s osmjehom na licu.

 

Čekamo vas na radionici Pametne kocke za učenje jezika u petak 1. 6. od 17 do 18 sati, subotu 2. 6. od 13 do 14 sati i nedjelju 3. 6. od 12 do 13 sati. Moći ćete bacati kocke i uz njih pričati priče na engleskom jeziku. Kako? Zabavno i jednostavno. Bacite kocke, zamislite avanturu pojedinoga lika, pustite mašti na volju i neka priča krene! Tko, što, gdje, kako i zašto? Ne zaboravite, nema krivih odgovora i samo mašta zna gdje joj je kraj!

 

Cijela subota u našem gradu bit će vesela i zabavna. Uz pametne kocke pripremili smo vam nekoliko zabavnih likovnih i sliko-pričajućih radionica.

 

U subotu od 10 do 12 sati naučite kako izraditi svoju POP UP! ilustraciju. Naizgled jako komplicirano, ali zapravo jako zabavno, jer vi zamislite, kreirate, pripremate, oblikujete i jedan, dva, tri, one iskaču!

Radionicu vodi Tena Letica, ilustratorica i paper engineer, a uz nju ćete se super zabaviti i naučiti raditi nešto doista novo!

 

Nakon radionice POP UP-a, od 12 do 14 sati, čekamo vas na radionici Pričamo priče, stvaramo novu priču slikanjem! Možete li zamisliti što se događa kada se likovi i događaji iz dviju različitih priča susretnu? Stvaraju li novu priču? Uz pričanje i slikanje na dugačkoj foliji, sve je moguće! Jedna priča, druga priča… stvorimo zajedno na Zrinjevcu, treću!

 

I za kraj subotnjeg druženja, od 16 do 19 sati, Na licu mjesta igrat ćemo se baš onako kako kaže naš slogan Likovnih mapa za velika djela.

 Crte, točke, mrlje, šare.

Boje tople, boje hladne.

Trgaj, reži, lijepi, složi.

OBOJI SVOJ SVIJET!

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Lutka: prijatelj i suradnik u učenju

Od 15. do 21. rujna 2018. godine, stanovnici Zagreba te svi njegovi posjetitelji moći će sudjelovati na Međunarodnom festivalu kazališta lutaka, PIF-u, na kojemu će šest dana moći gledati lutkarske predstave iz različitih zemalja te sa svojim najmlađima prisustvovati mnogobrojnim lutkarskim radionicama. Cilj je programa, kao i samoga festivala, pored starijih, ukazivati i na neke nove dosege i poglede na lutkarsku umjetnost.

Oživljavanje graditeljske baštine kroz detalje

Iznimna se moć zapažanja skriva u dječjem oku. Način percipiranja detalja te preciznog, predanog prenošenja na papir ponekad ostavlja gledatelja u iskrenom čuđenju.  Ako se pritom sljube talent, moć zapažanja, vještina stvaranja tušem, kvalitetni papiri iz Likovne mape za velika djela i uspješno mentorstvo zaslužuje se i nagrada na natječaju Želim, stvaram, oblikujem.

 

 

 

Kako vezu i šivaju jedna djevojčica i dvanaest dječaka?

Na jugoistoku Vukovarsko-srijemske županije, u slavonskoj ravnici smjestila se općina Vrbanja, a u njoj osnovna škola utemeljena još 1831 godine, OŠ Mare Švel-Gamiršek. Ova bi se hrvatska književnica, koji mnogi smatraju najboljim perom hrvatske šokačke proze, zasigurno ponosila učenicima škole koja nosi njeno ime. Stoga nam je drago da možemo iz likovnog natječaja „Želim, stvaram, oblikujem“ izdvojiti priču o učenicima malog razreda, 3. a koji vodi učiteljica Katica Vareševac.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Ana Šobat, Martina Kosec, Jurana Linarić, Emina Mijatović, Zdenka Bilušić, Dijana Nazor
udzbenik
Ana Šobat, Martina Kosec, Jurana Linarić, Emina Mijatović, Zdenka Bilušić, Dijana Nazor