I'm game! - Uzbudljiva radionica društvenih igara: učenje i zabava kroz engleski jezik | Profil Klett

27. ožujak 2024.

I'm game! - Uzbudljiva radionica društvenih igara: učenje i zabava kroz engleski jezik

Autor: Silvija Mađarić

Učenici šestih razreda Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina, zajedno s učiteljicom engleskoga jezika Silvijom Mađarić, nedavno su imali priliku zaroniti u svijet jezika kroz jedinstvenu radionicu koja je spajala učenje engleskog jezika s uživanjem u društvenim igrama.

Ova inovativna radionica pružila je učenicima priliku da razvijaju svoje jezične vještine dok su istovremeno uživali u timskom radu i zabavi. Prije samog igranja društvenih igara, učenici su se upustili u analizu primjera i pravila za korištenje glagola "used to". Kroz primjere i razgovor o svojim omiljenim društvenim igrama, igrama iz djetinjstva te kroz opisivanje svojih najdražih igara, učenici su aktivno sudjelovali u procesu učenja.

Nakon analize gramatičkog koncepta, učenici su se okrenuli praktičnom dijelu radionice - igranju društvenih igara na engleskom jeziku. Od klasičnih igara poput Monopolyja do modernih favorita kao što su Codenames ili Catan, učenici su imali priliku istražiti bogatstvo različitih igara dok su istovremeno usavršavali svoje jezične vještine. Uz smijeh i uzbuđenje, učenici su timski rješavali izazove i razvijali strategije, sve na engleskom jeziku. Kroz ovu radionicu, učenici su ne samo poboljšali svoje jezične vještine već i razvijali timski rad i fair play.

No, uzbuđenje i angažman nisu bili rezervirani samo za učenike redovnih razreda, već su se i učenici posebnih odjela s jednakim entuzijazmom priključili radionici učenicima 6.c razreda. Ova inkluzivna praksa nije samo poticala prijateljstvo i međusobno razumijevanje između učenika različitih odjela, već je također naglašavala važnost uključivosti i jednakih mogućnosti za sve učenike u našoj školi.

Kroz sudjelovanje u radionici, željeli smo postići osjećaj zajedništva među učenicima, bez obzira na njihove individualne sposobnosti ili izazove. Radionica je pružila priliku za stvaranje pozitivnog okruženja gdje se svaki učenik osjeća dobrodošlim i podržanim.

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Astrid Lindgren (author),Ingrid Nyman (illustrator)
udzbenik
Kristina Čajo Anđel, Ankica Knezović
udzbenik
Maja Oltran, Ivana Mesarić, (Daška Domljan)