IZZI poučavanje Povijesti na daljinu (1. tjedan) | Profil Klett

22. ožujak 2020.

IZZI poučavanje Povijesti na daljinu (1. tjedan)

Autor: Miljenko Hajdarovic

Učenici i njihovi učitelji diljem Hrvatske prilagođavaju se aktualnoj situaciji i već drugi tjedan zaredom povijest istražuju i poučavaju u virtualnim razredima umjesto u klasičnim učionicama povijesti. Kako bi svima barem malo olakšali situaciju, na tjednoj ćemo bazi objavljivati što vam nudimo u našim digitalnim obrazovnim sadržajima na IZZI platformi.

IZZI je platforma za izradu i distribuciju digitalnih obrazovnih sadržaja. Više o samoj platformi možete pročitati na ovoj poveznici, a ovdje ćemo spomenuti samo najvažnije informacije. Učitelji mogu svojim učenicima proslijediti poveznicu na naš digitalni obrazovni sadržaj koji učenici mogu samostalno proučiti i odraditi postavljene zadatke. Učitelji mogu kreirati svoj razred i pratiti napredak svojih učenika. Učenici u digitalnim sadržajima mogu pronaći kratke odlomke tekstova, različite vrste povijesnih izvora, pitanja, kvizova i multimedijskih sadržaja (videoisječaka, animacija, 3D modela i sl.). Sadržaji su oblikovani tako da učenicima omogućuju istraživanje i samoprovjeru. Svaka digitalna jedinica ima kvizove koji daju automatsku povratnu informaciju o uspjehu, a veće teme sadržavaju i provjere znanja.

Besplatno i dostupno

IZZI digitalni sadržaji su besplatni i dostupni za korištenje na svim platformama (stolno računalo, laptop, tablet, pametni telefon). Pristupiti se može korištenjem internetskih preglednika (preporučamo Chrome) ili skidanjem aplikacije za pametne telefone (iPhone, Android).

Poveznice

Za korištenje pozivnica na digitalne sadržaje u nastavku registracija nije nužna. No, bez registracije ne možete pratiti rad učenika.

Svi materijali izrađeni su na temelju naših novih izdanja udžbenika Vremeplov i Zašto je povijest važna?.

Što trenutno nudimo (24. ožujka 2020.)?
5. razred osnovne škole

Stara Grčka

Stari Rim

7. razred osnovne škole

Hrvatska u doba neoaplsolutizma

Svijet u doba europske dominacije

Društvo, kultura i promjene u svakodnevnom životu u drugoj polovici 19. i na početku 20. stoljeća

Svjetske krize i Prvi svjetski rat

Što pripremamo za sljedeći tjedan?

Do ponedjeljka 30. ožujka 2020. planiramo objaviti sljedeće digitalne obrazovne sadržaje:

 • Potres u Zagrebu
 • Kolera
 • Posljednji dan Pompeja (dorada)
 • Civilizacija Asteka (dorada)
 • David
 • Svakodnevni život hrvatske plemkinje
 • Osječka Tvrđa
 • Osječki tramvaj
 • Parobrod Sloga
 • Hrvatski iseljenici na Titanicu
 • Kontrabanda

 

Imate li potrebe za nekim sadržajem, ispunite anketu na poveznici.

Želite li pomoći u stvaranju sadržaja? Javite se uredniku digitalnih sadržaja u Profil Klettu na e-poštu: miljenko.hajdarovic@profil-klett.hr

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Zašto obilježavamo Dan antifašističke borbe?

Partizanke na Visu, 1944.

 

Dan antifašističke borbe obilježava se u znak sjećanja na 22. lipnja 1941. kad je u šumi Brezovica kraj Siska osnovan Prvi sisački partizanski odred. Bila je to prva antifašistička postrojba u Hrvatskoj, ali i u ovome dijelu Europe. Istoga je dana osnovana i partizanska grupa kod Vrgorca.

 

Tko je Rosa Luxemburg?

Rosa Luxemburg rođena je 5. ožujka 1871. u mjestu Zamość u Poljskoj, ali je djetinjstvo provela u Varšavi. Rođena je u židovskoj obitelji trgovaca i odgajana je u liberalnom duhu. Zbog problema s kukom cijeli život je šepala. Odrastala je u vrijeme krize carske vlasti u Rusiji odnosno sve većeg ugnjetavanja, što političkog,što vjerskog. Već u srednjoj školi postaje aktivna u ljevičarskom pokretu „Proletarijat“ i 1889. prisiljena je na bijeg iz Poljske.

Jezik je naša zvučna domovina

Stihovima učenice Antonije Dejanović iz 5. razreda u Osnovnoj školi Budaševo-Topolovac-Gušće započelo je 10. ožujka 2017. obilježavanje Dana hrvatskog jezika.

Cilj nam je da se cijelog ovog tjedna, od 13. do 17. ožujka, što intenzivnije bavimo problematikom utjecaja ostalih jezika na hrvatski jezik, da podsjećamo i upozoravamo koliko nam je važno očuvati ga i njegovati te da u suradnji s učenicima iskazujemo potrebu za očuvanjem jezičnog blaga i kulturnog identiteta.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Anita Gambiraža Knez, Miljenko Hajdarović, Manuela Kujundžić, Šime Labor
udzbenik
Gordana Frol, Helena Miljević Pavić
udzbenik
Duša Šarunić, Darko Benčić