Created by Bristekjegor - Freepik.com

Created by Bristekjegor - Freepik.com

24. svibanj 2017.

Kako popularni društveni mediji utječu na mentalno zdravlje mladih

Autor: Sana Perić

Istraživanje je pokazalo da četiri od pet najpopularnijih društvenih medija štete mentalnom zdravlju mladih te da je Instagram najštetniji! Snapchat, Facebook i Twitter također imaju negativan, a samo YouTube ima pozitivan učinak.

 

Instagram, Snapchat, Facebook i Twitter imaju negativan učinak na djecu i mlade jer mogu pogoršati njihovu zabrinutost oko tijela te nasilničko ponašanje, probleme sa spavanjem i osjećaje anksioznosti, depresije i usamljenosti.

Na mentalno zdravlje mladih ljudi najviše negativnog utjecaja ima upravo Instagram, fokusiran na sliku, jer kod korisnika produbljuje osjećaj neadekvatnosti i tjeskobe, probleme sa spavanjem, tjeskobu i osjećaj da nešto propuštamo.

 

Leži li odgovornost na samim medijima, koji bi trebali uvesti filtere i upozorenja, na roditeljima koji bi trebali ograničiti upotrebu društvenih medija kod svoje djece te na dionicima obrazovanja ili odraslima generalno, koji bi trebali mladima objasniti rizike njihovog online ponašanja? Više o tome pročitajte na sljedećoj poveznici, a u komentarima nam recite što vi mislite o tome?

 

Izvor.

 

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

eTwinning korak po korak #2: eTwinning Live - komunikacija i umrežavanje

Kao što i sam naziv kaže, na eTwinning Live stranici eTwinning živi. Poput ostalih društvenih mreža, ovo je mjesto za susret i komunikaciju sa sudionicima, kolegicama i kolegama, s kojima možete dogovarati i pokretati nove projekte ili se priključiti njihovim, već započetim projektima. Upoznajte se pobliže sa servisom eTwinning Live u najnovijem članku naše suradnice Alenke Mijević.

Zanima nas

Strip: virtualna komunikacija na društvenim mrežama

Učenicima osmih razreda Osnovne škole Samobor strip je poslužio kao medij putem kojega su iznijeli iskustva i stavove o komunikaciji na društvenim mrežama među mladima. Na poticaj učitelja Slavena Jurića, učenici su obilježili Dan ružičastih majica i pridružili se borbi protiv vršnjačkog nasilja te upozorili na negativne pojave koje donosi tehnologija u svakodnevnom životu mladih.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja