Kako popularni društveni mediji utječu na mentalno zdravlje mladih | Profil Klett
Created by Bristekjegor - Freepik.com

Created by Bristekjegor - Freepik.com

24. svibanj 2017.

Kako popularni društveni mediji utječu na mentalno zdravlje mladih

Autor: Sana Perić

Istraživanje je pokazalo da četiri od pet najpopularnijih društvenih medija štete mentalnom zdravlju mladih te da je Instagram najštetniji! Snapchat, Facebook i Twitter također imaju negativan, a samo YouTube ima pozitivan učinak.

 

Instagram, Snapchat, Facebook i Twitter imaju negativan učinak na djecu i mlade jer mogu pogoršati njihovu zabrinutost oko tijela te nasilničko ponašanje, probleme sa spavanjem i osjećaje anksioznosti, depresije i usamljenosti.

Na mentalno zdravlje mladih ljudi najviše negativnog utjecaja ima upravo Instagram, fokusiran na sliku, jer kod korisnika produbljuje osjećaj neadekvatnosti i tjeskobe, probleme sa spavanjem, tjeskobu i osjećaj da nešto propuštamo.

 

Leži li odgovornost na samim medijima, koji bi trebali uvesti filtere i upozorenja, na roditeljima koji bi trebali ograničiti upotrebu društvenih medija kod svoje djece te na dionicima obrazovanja ili odraslima generalno, koji bi trebali mladima objasniti rizike njihovog online ponašanja? Više o tome pročitajte na sljedećoj poveznici, a u komentarima nam recite što vi mislite o tome?

 

Izvor.

 

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

World Fair Trade Day – Založimo se i mi za pravedna i održiva gospodarstva i tržišta

Trećina čovječanstva živi s manje od 2 dolara na dan. Globalna financijska kriza pokazuje da su svijetu potrebne promjene te da su pravedna i održiva gospodarstva odnosno tržišta jedina prihvatljiva. World Fair Trade Day, odnosno Svjetski dan Pravedne trgovine, dan je kojim se želi svratiti pažnja na nepravednu raspodjelu profita te loše radne uvjete malih proizvođača, poljoprivrednika i radnika u zemljama Trećeg svijeta, a ove ga godine obilježavamo 13. svibnja.  

Putevima prijateljstva: mala goranska škola dobitnica Mirotvorne nagrade ,,Krunoslav Sukić 2016.''

Već osam godina Centar za mir, nenasilje i ljudska prava iz Osijeka dodjeljuje Mirotvornu nagradu "Krunoslav Sukić", za osobit doprinos promociji ljudskih prava te promicanje kulture mira i nenasilja. Ove godine nagrada je pripala OŠ I. G. Kovačića Vrbovsko, posebnoj po tome što je sastavljena od čak 8 škola u kojima se kroz brojne angažirane projekte potiče i njeguje različitost i prijateljstvo.

Zanima nas

Poezija je način stanovanja

Nedavno je održano 56. Goranovo proljeće, naša najstarija i najuglednija pjesnička manifestacija koja se svake godine otvara na rođendan Ivana Gorana Kovačića. Manifestaciju prati i natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola, o čemu smo popričali s jednim od članova ocjenjivačkog odbora, našim uglednim pjesnikom Miroslavom Mićanovićem, koji osim toga sudjeluje i u radu LiDraNa.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja