Kako su nastale slikovnice - Đaci superjunaci? | Profil Klett

19. svibanj 2020.

Kako su nastale slikovnice - Đaci superjunaci?

avatar
Autor: Marija Šimoković Sikavica

Đaci superjunaci u slikovnici učiteljice Kristine Barić iz OŠ Zdenka Turkovića Kutjevo.

Priča „Đaci superjunaci“ autorice Saše Veronek Germadnik, koja vas je pratila u ova dva mjeseca škole na daljinu, osvojila je srca učitelja i učenika diljem Hrvatske, a naša Saša postala je najčitanija autorica razdoblja koronakrize.

Priča je u vašim rukama doživjela različite verzije te je uz vaše ideje nadograđena i na različite načine približena učenicima.

Predstavljamo vam divnu slikovnicu koju je za svoje male superjunake iz OŠ Zdenka Turkovića iz Kutjeva izradila njihova učiteljica Kristina Barić, uz živopisne ilustracije Lare Di Giorgio, učenice petog razreda.

 

 

Čim sam pročitala prvi dio Đaka superjunaka, bila sam oduševljena idejom da od svojih prvašića napravim prave superjunake.

Tražila sam razne načine da im se približim i razveselim ih u ovo vrijeme škole na daljinu.

Jako su mi nedostajali, a i ja njima, pa sam im željela pokazati kako mislim na njih, željela sam da ostanemo na neki način i dalje povezani.

Radnja je smještena u našu školu u Kutjevu, a opasnost od poplave prijeti u Požegi, gdje nam je najbliža veća rijeka koja može izazvati poplavu.

Moram priznati kako sam s velikim entuzijazmom „uletjela“ u taj projekt, angažirala svoju nećakinju Laru Di Giorgio, učenicu petog razreda, za ilustracije superjunaka i istog dana krenula u izradu 1. dijela. Tada još nisam znala i očekivala da će biti tako puno dijelova. Drugi i treći dio također sam brzo odradila. Onda sam shvatila da sam možda uzela prevelik zalogaj i koliko će tu još biti posla. Malo sam se pokolebala, ali sam znala da sad nema odustajanja.

Moje sovice jedva čekaju u kojem će se dijelu pojaviti pa ih ne mogu razočarati. Tako da će učiteljica morati zasukati rukave i provesti sve do kraja.

 

Povratne informacije roditelja i djece stvarno su izvrsne. Kada pošaljem novi nastavak, brzo se „bacaju“ na čitanje jer ih zanima tko se od njih pojavljuje u novom nastavku. To će im biti jako lijepa uspomena i zbpg tpga sam doista sretna.

Zahvaljujem Vam na inspiraciji i poticaju.

 

Učiteljica Kristina Barić

 

Prolistajte slikovnice Kutjevačkih sovica. Stranice šuškaju, slikovnica se lista - čisti užitak čitanja i gledanja!

Kutjevačke sovice, Đaci superjunaci 1. dio 

Kutjevačke sovice, Đaci superjunaci 2. dio

Kutjevačke sovice, Đaci superjunaci 3. i 4. dio

 

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja