Kreativna nastava u produženom boravku | Profil Klett

11. lipanj 2022.

Kreativna nastava u produženom boravku

Autor: Bojan Iličić

Aktivnosti povodom posebnih dana omogućuju učenicima da kroz igru, predavanja, radionice i digitalne obrazovne alate učenici stječu nova znanja i vještine.

Produženi boravak je poseban oblik odgojno-obrazovnog rada koji se organizira za učenike izvan redovite nastave (prema Pravilniku o organizaciji i provedbi produženoga boravka u osnovnoj školi). Rad u produženom boravku sastoji se od tri segmenta: učenje, ponavljanje i uvježbavanje sadržaja iz redovite nastave, aktivnosti za provođenje organiziranog vremena, te slobodne aktivnosti učenika. Kako bi aktivnosti provedene u organiziranom vremenu bile kvalitetne i tematski prilagođene učenicima uvelike nam pomažu posebni dani u godini. Obilježavanjem različitih posebnih dana na mjesečnoj bazi radi se planiranje i oblikovanje aktivnosti koje odgovaraju dobi učenika i njihovim mogućnostima.

Aktivnosti povodom posebnih dana omogućuju učenicima da kroz igru, predavanja, radionice i digitalne obrazovne alate učenici stječu nova znanja i vještine. Učenici se susreću s nepoznatim pojmovima, uče kako se snalaziti u nepoznatim situacijama i kako se nositi s osjećajima. Omogućuju im istraživanje svijeta oko njih, senzibiliziraju ih za okolinu koja ih okružuje, prihvaćanje različitosti i pomaganje kroz volonterski rad.

Obilježavajući posebne dane u godini u razredu stvorili smo bogatu kolekciju digitalnih materijala koja je javno podijeljena kroz rad grupe Kreativna nastava. Digitalni materijali posebnih dana služe učiteljima kao inspiracija u njihovom radu, a ujedno i roditeljima koji mogu pratiti rad učenika.

Kreativna nastava – facebook: https://www.facebook.com/groups/1993135730797577

Kreativna nastava – Wakelet: https://wakelet.com/@Kreativna_nastava_Bojan_Ilicic

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke
Zanima nas

Lektira na oko

Lektiru na oko osmislile su dvije kreativke iz Velike Gorice - novinarka, glumica i performerica Ana Katulić i omiljena profesorica engleskog i talijanskog, ali i glumica s diplomom Kubusa, Anita Pukanić. Što ih povezuje i inspirira te kako djeci nižih razreda približiti lektiru, a usto se dobro i zabaviti u druženju, smijehu i učenju otkrijte u tekstu.

Žuta jesen ružičaste boje

Jesenska svečanost

Mnogi kažu da ih jesen uspavljuje, da je jesensko raspoloženje tmurno i da im nedostaje sunca, da im kiša smeta, a vjetar ih razdražuje. Zamislimo li jesen malo drugačije i tom godišnjem dobu pridodamo njegove posebne boje vidjet ćemo najveće prirodom oslikano platno žutih plodova, crvenog lišća, suhih grana nepredvidivih oblika i još mnogo lijepih i šarenih slika.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Gordana Remussini, Marija Tolić
udzbenik
Vesna Marjanović, Andrea Škribulja, Marina Gabelica, Renata Gredelj
udzbenik
Sanja Škreblin, Sanja Basta, Nataša Svoboda Arnautov