Tajne mudrih sova

Dnevnik mudrih sova

Vaši se učenici druže s Ninom i Tinom? Napišite nam što radite, pošaljite nam slike, podijelite s nama kako se zabavljate s Ninom i Tinom, a mi ćemo sve objaviti u Dnevniku mudrih sova!

Pišite nam na: stela.vukojevic@profil-klett.hr

Mi u razredu

Učenici 3.a razreda s učiteljicom Ružicom Sabo u suradnji s knjižničarkom Biljanom Krnjajić pridružili su se akciji #BudiFrend koji promiče ljubaznost, ravnopravnost i prijateljstvo među učenicima. Cilj projekta je upoznati djecu s pojmom RAZLIČITOST  i da različitost nosi pozitivan, a ne negativan predznak.

Lijepo im se nadovezala tema Mi u razredu iz radne bilježnice Nina i Tino

Suradničko učenje u nižim razredima osnovne škole

Pri planiranju svog rada učitelji ponekad požele mijenjati načine poučavanja. Želja za realizacijom dinamičnijega nastavnog sata nosi sa sobom promjene u poučavanju i stavljanje učenika u aktivniju ulogu u nastavnom procesu. Rad u skupinama rješenje je za takav nastavni sata, a za posljedicu ima usmjerenost učenika jednih prema drugima, jačanje prijateljstva i osjećaja odgovornosti prema izvršavanju zadatka, te poboljšanje komunikacije među članovima skupine i suradničko učenje.  

Sove za Majčin dan

Svima su nam mame najdragocjenija bića, stoga smo svake druge nedjelje u svibnju posebno mili, dragi i dobri. Naime, toga se dana u većini zemalja, a tako i u Hrvatskoj, obilježava Majčin dan. Majkama priznanje odajemo time što smo taj dan vrjedniji nego inače i na sebe preuzmemo neke od poslova koje inače one obavljaju. Djeca tom prigodom jako vole darivati majke, ali ne zaboravljaju ni bake.