Nastava njemačkoga u adventskom duhu | Profil Klett
Blagdani na nastavi njemačkoga jezika

Blagdani na nastavi njemačkoga jezika

06. prosinac 2016.

Nastava njemačkoga u adventskom duhu

Autor: Doroteja Vojedilov

Ovih dana, kada na stolu gori prva adventska svijeća, a na zidu visi šareni adventski kalendar, svima nam je nekako toplo oko srca i kao da želimo da vrijeme stane, da ti dani ne prolete tako brzo. 
 

U Profil Klettu smo za nastavu njemačkoga jezika pripremili pregršt aktivnosti da ovi dani i u razredu proteknu u veselju i igri, a znamo da se tako najbolje uči.
 

Nikolaus, komm zu uns'rem Heim! 

Ovim stihovima započinje pjesma koju sam kao djevojčica slušala nebrojeno puta tijekom Došašća pa iako još nisam dobro razumjela njemački jezik, pomalo sam hvatala riječi dok ju nisam napokon znala napamet. I kako se svake godine počne približavati 6. prosinca, dan kada svi željno iščekujemo dolazak svetoga Nikole, sve se češće uhvatim kako pjevušim ovu melodiju, ali sada uz mene ove stihove pjevuše i moja djeca, a u školi moji učenici. Tih dana, kada na stolu gori prva adventska svijeća, a na zidu visi šareni adventski kalendar, svima nam je nekako toplo oko srca i kao da želimo da vrijeme stane, da ti dani ne prolete tako brzo. 

 

Adventski vijenac
Adventski vijenac

Pratite nas i dalje jer Vas očekuje još materijala i aktivnosti za razigranu nastavu. Materijale preuzmite u privitku ili u našemu Metodičkom kutku.
 

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke
Zanima nas

Ljeto nam se vratilo…

Stiglo nam je ljeto, a s njim stižu i ljetni praznici, svakako zasluženi odmor za sve učitelje. Svi se veselimo slobodnom vremenu koje ćemo organizirati onako kako mi to želimo i napokon pronaći vrijeme za sve ono što tijekom godine nismo stigli napraviti: naspavati se, pročitati barem dio knjiga s dugačkog popisa, posjetiti prijatelje, putovati…

Strategije i metode učenja njemačkoga jezika - s osvrtom na udžbenik Maximal 2

Dvije su glavne paradigme koje sugerira novi kurikul Njemačkog jezika: samostalnost učitelja u odabiru aktivnosti i sadržaja kojima će ostvariti pojedini ishod i čim veća samostalnost učenika u procesu njegovog učenja. Učitelj tako može i sam sastaviti vlastiti obrazovni materijal ili koristiti neki od gotovih materijala dostupnih na internetu. Kako izrada samostalnih materijala zahtijeva obično jako puno vremena, učitelji vole pouzdan i kvalitetan udžbenik na koji se mogu osloniti.

Germanizmi u hrvatskom jeziku

Procjenjuje se da u hrvatskom jeziku ima između 2000 i 3000 germanizama. Neki od njih su se već toliko ustalili u svakodnevnom govoru da nam se čini gotovo neprirodnim upotrijebiti hrvatski ekvivalent, a često ga se ne možemo ni sjetiti. Zato smo pripremili kratak pregled germanizama u hrvatskome jeziku i zadatke za obradu u razredu.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Gordana Barišić Lazar
udzbenik
Gordana Begović Ikica
udzbenik
Ušćumlić Danica