Nastava njemačkoga u adventskom duhu | Profil Klett
Blagdani na nastavi njemačkoga jezika

Blagdani na nastavi njemačkoga jezika

06. prosinac 2016.

Nastava njemačkoga u adventskom duhu

Autor: Doroteja Vojedilov

Ovih dana, kada na stolu gori prva adventska svijeća, a na zidu visi šareni adventski kalendar, svima nam je nekako toplo oko srca i kao da želimo da vrijeme stane, da ti dani ne prolete tako brzo. 
 

U Profil Klettu smo za nastavu njemačkoga jezika pripremili pregršt aktivnosti da ovi dani i u razredu proteknu u veselju i igri, a znamo da se tako najbolje uči.
 

Nikolaus, komm zu uns'rem Heim! 

Ovim stihovima započinje pjesma koju sam kao djevojčica slušala nebrojeno puta tijekom Došašća pa iako još nisam dobro razumjela njemački jezik, pomalo sam hvatala riječi dok ju nisam napokon znala napamet. I kako se svake godine počne približavati 6. prosinca, dan kada svi željno iščekujemo dolazak svetoga Nikole, sve se češće uhvatim kako pjevušim ovu melodiju, ali sada uz mene ove stihove pjevuše i moja djeca, a u školi moji učenici. Tih dana, kada na stolu gori prva adventska svijeća, a na zidu visi šareni adventski kalendar, svima nam je nekako toplo oko srca i kao da želimo da vrijeme stane, da ti dani ne prolete tako brzo. 

 

Adventski vijenac
Adventski vijenac

Pratite nas i dalje jer Vas očekuje još materijala i aktivnosti za razigranu nastavu. Materijale preuzmite u privitku ili u našemu Metodičkom kutku.
 

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke
Zanima nas

Nove udžbeničke serije u Profil Klettu

Kako bismo aktivno sudjelovali u kreiranju nove paradigme poučavanja za sve škole i učitelje koji ove godine počinju raditi prema eksperimentalnom programu pripremili smo IZZI program za Školu za život te nove udžbeničke komplete za Informatiku od petog do osmog razreda.

Čitajmo s razumijevanjem na materinskom i stranom jeziku

Na početku nove školske godine učitelje, učenike, a i roditelje čekaju novi izazovi. Učiteljica njemačkoga jezika Marija Galović za sve vas pripremila je seriju tekstova o vještini čitanja koja je nužna za sve predmete, usvaja se tijekom cijeloga života, a na nastavi materinskoga i stranih jezika na njoj je poseban naglasak i obuhvaćena je kurikulima tih predmeta.

 

Europski dan jezika

Svi mi „ljubitelji“ i poznavatelji stranih jezika, ponosni smo što imamo svoj dan u godini: 26. rujna slavi se Europski dan jezika. Teacheri i teacherice, Lehrer i Lehrerinnen uglavnom taj dan obilježe u učionici sa svojim učenicima kako bi ukazali na važnost poznavanja stranih jezika.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Barišić-Lazar Gordana
udzbenik
Sanja Ivančić, Andrea Thess, Suzana Sklepić-Šarić
udzbenik
Sanda Marjanović