Posude za olovke i bojice - mudre sovice | Profil Klett

28. svibanj 2020.

Posude za olovke i bojice - mudre sovice

avatar
Autor: Marija Šimoković Sikavica

Bojice zašiljene i tupe, flomasteri s čepom i bez čepa, olovka ispod kreveta, pastela sakrivena ispod frižidera...Napravimo vesele posudice za mudro slaganje i preslagivanje šarenog pribora!

 

Kako bi nam radni stol bio uredan, odlučili smo napraviti posude u koje ćemo razvrstati drvene bojice i flomastere. Učiteljicu Sanju Gjurčević i njenog sina Bernarda inspirirali su Nina i Tino, naše male sove koje nas uveseljavaju od prvih dana u školi.

 

 

I danas ćemo reciklirati. Upotrijebit ćemo limenke i plastične čepove, a od pribora nam još trebaju kolaž-papir, valovita ljepenka i filc iz likovne mape Profil Kletta za 1. i 2. razred, škare, ljepilo, pištolj za vruće lijepljenje, vuna u boji i sve ostalo prema vlastitu kreativnom nahođenju.

1. korak

Bernard je jednu limenku omotao valovitom ljepenkom. Čvrsto ju je zalijepio.

2. korak

 

Na limenke smo zalijepili plastične čepove. Najprije veći čep i u njega manji. To će biti oči koje su gotove kada na gornji čep zalijepimo plave, crne ili smeđe krugove koje smo izrezali iz kolaž-papira.

 

Iz narančastog kolaž-papira izrezali smo trokut koji će biti sovin kljun.

3. korak

 

Bernard je na zeleni filc iz likovne mape nacrtao krug. Kako bi krug bio pravilan, pomogao si je limenkom koju je opcrtao. Izrezao ga je i prepolovio. To će sovi biti krila.

 

4. korak

Polukrugove smo zalijepili.

Vrućim ljepilom zlatne boje na krila smo nanijeli valovite crte koje će predstavljati perje. Treba opet biti jako oprezan pri korištenju vrućim ljepilom. Želimo li ga izbjeći, valovitu crtu možemo izrezati i iz kolaž-papira i zalijepiti je na filc tekućim ljepilom.

 

Nina i Tino bit će sretni jer su dobili i malog prijatelja. To je budući učenik prvoga razreda koji će se lakše likovno izražavati s likovnom mapom Profil Kletta za 1. i 2. razred.

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja