Petar Pan – čitaj svaki dan! | Profil Klett

04. travanj 2022.

Petar Pan – čitaj svaki dan!

Autor: Iva Zeljko

Vesela učenička skupina dobro zna da čitanje smiruje, proširuje znanje, obogaćuje rječnik. U mom 3. A razredu čitanje je svakodnevna aktivnost. Svaki dan, učenici provode vrijeme čitajući.

Zajedno čitaju zabavne i poučne knjige, lektirne naslove te popularne tekstove. Proučavaju, istražuju i pronalaze tekstove koji nadopunjuju nastavni program, te na taj način, nenametljivo i tiho, kod učenika izgrađujemo kritičko promišljanje, empatiju, toleranciju te čitav niz pozitivnih karakteristika.

Svakako naglašavamo važnost samostalnog čitanja kao forme koja je potrebna za razvoj kritičkog promišljanja i kreativnosti kod svakog pojedinca. Nakon zajedničkog čitanja učenici uvijek jedni drugima prepričaju pročitano, zapišu misao koja im se najviše svidjela, te tekst poprate ilustracijom.

Ovim filmom željeli smo motivirati i druge učenike na čitanje. Nastojali smo prenijeti naš entuzijazam i kreativnost koju dugujemo čitanju na druge učenike i pokazati s koliko veselja pristupamo svakoj knjizi koju uzmemo u ruke. U ovome slučaju to je bio Petar Pan.

 

 

Projekti su sastavni dio rada u produženom boravku. Prije nego započnemo kreativnu realizaciju projekta proučavamo literaturu koja nam pomaže da ga što bolje provedemo. Neki od projekata koje smo proveli su Sunčev sustav, Planet Zemlja – naš planet, Naše tijelo (organski sustavi i organi), Vuna – od runa do vune, Heklanje, Jabuke, itd.

Uistinu, mogu sa sigurnošću reći da djeca koja čitaju, postaju ljudi koji misle!

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Mjesec hrvatskog jezika u Osnovnoj školi Blaža Tadijanovića

Povodom Mjeseca hrvatskoga jezika u Osnovnoj je školi ''Blaž Tadijanović'', Slavonski Brod, održana Književna večer pod motom ''Pjesnik se rađa, a zaljubljenik u poeziju postaje''. Ovu su književnu večer organizirale učiteljice Marina Krijan (učiteljica razredne nastave) i Zdravka Čuljak (učiteljica hrvatskog jezika i književnosti). Gost večeri bio je autor zbirke pjesama Zrno pijeska, Željko Krijan. Ta je zbirka pjesama predstavljena 2017.

Afrika s Dejanom 2017. godine

Projekt humanitarne udruge „Afrika – Možemo zajedno“, koji je 2016. godine pokrenuo profesor geografije Dejan Nemčić u suradnji s izdavačkom kućom Profil Klett, vrlo se uspješno nastavio i u 2017. godini. S mnogo prikupljenih vrijednih donacija hrvatskih škola, građana i tvrtki Dejan ponovno kreće na jednomjesečni put u Afriku 30. srpnja 2017. godine.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Vesna Budinski, Marina Diković, Gordana Ivančić, Saša Veronek Germadnik
udzbenik
Vesna Marjanović, Andrea Škribulja, Renata Gredelj, Marina Gabelica
udzbenik
Ana Janković, Željkica Mamić, Ružica Ambruš Kiš
udzbenik
Vesna Budinski, Katarina Franjčec, Saša Veronek Germadnik, Marijana Zelenika Šimić, Ivana Lukas