OŠ Antuna Nemčića Gostovinskog, Koprivnica

93

Pokazat ćemo kako primijeniti nove informacijsko - komunikacijske tehnologije u nastavi i istovremeno kao Škola koja je stekla međunarodni status Dijamantne eko škole, razvijati društvenu i ekološku svijest učenika. Kontrolirat ćemo rast biljke koju zalijevamo pomoću programa na micro:bitu i uspoređivati s rastom i zalijevanjem druge iste takve biljke bez micro:bita. Od prošle godine smo dio STEM revolucije i već provodimo s učenicima 6. razreda primjenu micro:bita u redovnoj nastavi od ove školske godine.

Opišite nam kako je protekla provedba projekta: 

U projektu su sudjelovali učenici drugog razreda. Projekt se provodio od siječnja 2018. i još uvijek traje. Prvo smo posijali sjemenke, pratili razvoj do sadnica spremnih za presađivanje. Bilježili vlažnost zemlje i pratili rast sadnica nevena nakon uspješnog presađivanja koje smo u jednoj teglici zalijevali pomoću micro:bita, a drugu bez njega.

Kasnije su učenici od starijih kolega šestog razreda saznali koliko blagodati ima neven i kako mogu sami s roditeljima izraditi ulje i koliko je ljekovito (ublažava menstrualne bolove, ubode insekata ili opekline...)

Priložite fotografije, video ili Powerpoint prezentaciju provedbe projekta: 
Đurđica Pošta
Goran Višak