OŠ Iver | Profil Klett

OŠ Iver

38

Projekt „Želim stablo“ osmišljen je multidisciplinarno i kao suradnja nižih i viših razreda, 3., 5. i 6.razreda u okviru nastave likovne, tehničke kulture i prirode. Učenici nižih razreda će na satovima likovne kulture nacrtati „čarobne ljubičice“ koje bi mogle procvjetati u kontroliranim uvjetima vlažnosti. Nakon izrađenih radova bit će održana izložba učeničkih radova u holu škole. Učenici 5. razreda promatrat će vanjske uvjete potrebne za rast i razvoj biljke pri čemu će količinu vlažnosti pratiti uz pomoć microbita. Polovica razreda pratit će rast i razvoj biljke do cvjetanja uz pomoć microbita, a polovica razreda će samostalno zalijevati biljke. Microbit će isprogramirati učenici 6. razreda.

Opišite nam kako je protekla provedba projekta: 

OPIS PROJEKTA

U projektu “Želim stablo” sudjelovali su učenici 3., 5. i 6. razreda. Učenici 3. razreda su na satovima likovne kulture crtali “čarobne ljubičice” koje bi mogle procvjetati u našem projektu. Učenici 5. razreda pratili su vanjske uvjete potrebne za rast i razvoj biljke. Dio razreda pratio je rast i razvoj biljke uz pomoć micro:bita, dok je drugi dio razreda samostalno zalijevao ljubičicu. Micro:bit su isprogramirali učenici 6. razreda.

ZAKLJUČAK

•Biljka koju smo zalijevali uz pomoć micro:bita procvjetala je prije u odnosu na biljku koju smo proizvoljno zalijevali.

•Tijekom provedbe projekta susreli smo se s mnoštvom problema: baterija koja napaja micro:bit se vrlo brzo istrošila, pumpica je nekontrolirano ispuštala velike količine vode, listovi afričke ljubičice koja je bila izložena većoj količini sunčeve svjetlosti postali su prošarani i svjetliji.

SUDIONICI

-učenici 3.a, 5. a i 6. a razreda

Ivana Mick

Roman Rubčić

Andrea Gabud

Filip Gorupec

Priložite fotografije, video ili Powerpoint prezentaciju provedbe projekta: 
Ivana Mick
Roman Rubčić