OŠ Milana Langa

31

Prijavljujemo se za projekt "Hoću stablo".

Odlučili smo se za prijavu kako bi učenicima pokazali korelaciju između predmeta matematike, biologije i informatike.

Kako smo eko-škola, te smo nedavno osvojili nagradu za najljepši školski vrt, te škola sudjeluje u projektu s microbitovima, smatramo da bi se u naš vrt dobro uklopilo stablo koje smo sami posadili i koristili tehnologije microbitova pri tome.

Ideja projekta:
1. odabir stabla koje bi zasadili
2. učenici viših razreda s profesorom biologije nalaze podatke koliko vlage treba biti u zemlji kako bi stablo najbolje proklijalo, koliko vode treba dozirati za optimalnu vlagu u zemlji ovisno o temperaturi zraka.
3. učenici šestih razreda s profesorom informatike pišu kod za microbit koji će upravljati pumpom za vodu prema prikupljenim podacima iz točke 2.
4. učenici četvrtih razreda s učiteljicom postavljaju opremu, vode brigu o opremi, slikaju i dokumentiraju napredak rasta stabla tokom trajanja projekta.
5. kada se povisi dnevna temperatura i stablo izraste dovoljno veliko učenici s profesorom biologije stablo presađuju u školski vrt.

Rast se svaki dan kontinuirano prati, te na kraju izrađujemo multimedijsku prezentaciju kako bi pokazali što smo i kako radili.

Opišite nam kako je protekla provedba projekta: 

U projektu "Želim stablo" (uzgoj hrasta kitnjaka) sudjelovali su učenici 4. i 6. razreda uz mentoriranje učiteljica: Valentine Martinček (priroda, biologija), Aleksandra Gudlin Mićić (razredna nastava), Arijana Volmost (informatika) te učenici likovno-aranžerske grupe 1. - 4. razreda uz mentorstvo učiteljice razredne nastave Jasmine Dadić.

Priložite fotografije, video ili Powerpoint prezentaciju provedbe projekta: 
Aleksandra Gudlin Mičić
Arijana Volmost